BAMBINA_
|
Evo nas, mi smo včeraj prišli domov . Punce, hvala, da ste držale pesti za Grišo. Po tistem, ko sem vam zadnjič pisala, je sledila še en podoben grozljiv dogodek. V nedeljo, ko smo še vedno bili na začasnem odpustu iz bolnice, se je Griši med spanjem 2x oglasil Angelcare - tisto 1. opozorilo, ki zapiska po 15 sekundah. Pravijo, da moraš dojenčka v tem primeru nežno zdramiti, da začne nazaj dihati, ker "pozabi". No, to sem storila in je bilo vse ok. Kakšni 2 uri po tem, pa mi ga je kar iz totalno budnega stanja začelo zmanjkovati. Klicala sem ga, trepljala, ga nesla ven na zrak, mucek pa nič. Kar izgubljal se mi je, pa čisto plav je postal okoli ust. Z mojim sva klicala 112, pa je rekla, naj greva takoj do zdravnika. No, do Celja smo hvala bogu srečno prispeli, od tam pa so nas ponovno urgentno z rešilcem prepeljali v Ljubljano. Tam so ga dali na monitor, ki meri dihanje in Griša je skoraj pol ure dihal s petimi vdihi na minuto, normalno pa je okoli 30 vdihov. Dali so mu teofilin, ki mu ga bom morala dajati 3x/dan kakšno leto. Dihanje je še vedno neenakomerno, vendar ne več tako redko. U glavnim... v teh dveh slabih tednih, ki sta za menoj, sem shujšala za 5 kg zaradi živciranja, strahu... in zdaj imam ful problem, ker imam tako malo mleka. Revček pa zdaj tudi samo pančka ves čas od vseh prestanih pregledov in šokov. Konec avgusta imamo kontrolo za dihanje in jetra. Molim, da bi bilo vse ok. No, kljub temu, da so naju včeraj odpustili, pa ni bil nič vesel dan. V sosednji sobi (ločevala nas je steklena stena) je namreč bil en 4 - mesečni fantek zaradi epileptičnih napadov. Že v sredo so ves čas pri njemu bili zdravniki in imeli skrajno zaskrbljene obraze, tudi čez noč so ves čas dežurali pri njem, včeraj pa so ga odpeljali na neke preiskave in potem ful dolgo časa ni bilo nikogar, potem pa je čez čas ena sestra prišla pospraviti kapalno, monitor na posteljci... in nikogar nikjer ni bilo. Po vsem hodniku je vladala grobna tišina... Oh Žigec, naj te čuvajo angelčki Lep vikend in tisoč problemov vam želim. Pravijo namreč, da, če imaš zdravje, imaš tisoč problemov, če zdravja nimaš, imaš en sam problem. Čau!!
|