Čaj pri dojenih otrocih? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


simonka -> Čaj pri dojenih otrocih? (14.5.2007 9:07:49)

Pozdravljenen mamice.

Naš dvomesečnik se samo doji in pediater mi je rekel, da do 6 meseca ni potrebno dajati nobene druge tekočine ali hrane.
Mene pa vseeno zanima če mu lagko dam v teh vročinah kaj za popiti. Kaj predlagate kakšen čajek ali vodo? Kako naj mu ga dam - po steklenički ali z žličko, se bojim, da če po steklenički, da bi potem zavračal dojko.

Hvala za vse nasvete.




Maxica -> RE: Čaj pri dojenih otrocih? (14.5.2007 9:21:10)

Nujno ni, ampak jaz sem pri obeh od nekak enega meseca dalje dajala tudi bebi čaj ali kamilice. Če smo kam šli, pa da ga nisem podojila, pa sem dala čajček. Ali pa če je ravno jedel, pa bi še kar cucljal, sem mu poturila čaj. Vedno pa kar po steklenički, zaradi tega nismo nikoli imeli problemov z dojenjem. Prvega sem dojila 23 mesecev, drugega dojim skoraj 7, pa še ga nameravam en čas.
Sicer je mleko narejeno tako, da tisto prednje je bolj za odžejat, ampak kot pravim, lahko mu daš tudi čaj, seveda.




madela -> RE: Čaj pri dojenih otrocih? (14.5.2007 10:01:14)

Ob dojenju naj ne bi potreboval dodatne tekočine. Poleti oziroma že sedaj ko je tako vroče pa mu lahko ponudiš po žlički ali po steklenički pa boš sama videla,kako se bo otrok odzval.Če bo zavračal ga ne rabiš silit,v nasprotnem primeru pa mu kar daj parkrat na dan malo tekočine.
Pa kot je že Maxica napisala je fajn ko greš kam ven,ko ne moreš vedno dojit,dojenčkove potrebe po tekočini pa se bodo sigurno v vročih dneh povečale.




Katrin -> RE: Čaj pri dojenih otrocih? (14.5.2007 11:07:40)

Če polno dojiš, čaj ni potreben!

Tudi naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je bila tako majhna v vročih poletnih mesecih, pa ji prvih 6 mesecev nisem ponujala tekočine. Tam nekje pri šestih mesecih sem ji potem vsak dan dala kako žličko vode, pri 8ih pa je že pila iz kozarca (nikoli ni imela stekleničke).

srečno!




Putka -> RE: Čaj pri dojenih otrocih? (14.5.2007 13:35:50)

Mene so v dodatek čaja nekje pri 3 mesecih "prisilile" dobronamerna tašča [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]in starejše tete[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Tolk časa so težile, da bo otrok samo ob dojenju dehidriral, da sem iz ljubega miru popustila. Na moje veselje, je tamala bebe čaj poskusila in pljunila ven.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Čez poletje sem jo samo dojila, pač kjerkoli smo bili, je dobila dojko. Če res ni šlo drugače, pa dudo za potolažit.

Smo pa imeli flaško prvih nekaj tednov, ko smo še dodajali prilagojeno mleko, pa ni bilo zaradi tega z dojenjem nič slabše. Dojila se je 18 mesecev.




Princess Mononoke -> RE: Čaj pri dojenih otrocih? (14.5.2007 14:50:10)

Dojeni otroci ne potrebujejo dodatnega čaja ali pa vode, ko je vroče, ker se mleko prilagodi zunanji temperaturi (torej ko je vroče je bolj vodeno in ko je mrzlo bolj gosto). Seveda to velja če dojiš po povpraševanju in ne striktno po času.
Mi živimo v Avstraliji in pri nas je veliko bolj vroče vreme in jaz ji nisem nikoli nič dodajala ko je bila izključno dojena, tako da ni nikoli pila s steklenice. Tudi ni bila nikoli dehidrirana celo ko je dobila virus in drisko. Sem pa jo vedno dojila po povpraševanju ne glede kje smo bili.
Ne vem pa zakaj so vsi tako navdušeni dati otroku sladkane čaje in to čimprej? Meni so tudi vse tetice svetovali da naj ji dam sladkano kamilico in da ne bo imela krčev in podobno. Nikoli nismo imeli krčev in tudi bruhala ni nikoli. Mislim pa da je to bilo predvsem ker je bila izključno dojena.





zalbi -> RE: Čaj pri dojenih otrocih? (14.5.2007 15:54:19)

Jaz pa nešemu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dajem čaj. Skuham ga iz janeža, kumine in kamilice - seveda je nesladkan. Dajem pa ga zato, ker bi non stop jedla, pa ji vmes dam malo čaja. Sicer pa polno dojim. Sem vprašala patronažno, pa je rekla, da ji lahko dam, če ji paše. 




atteya -> RE: Čaj pri dojenih otrocih? (14.5.2007 20:07:27)

Bebi čaj je OK, pa Hipp ima neke luštne in okusne čajčke za malčke.
Kamilice je meni pediatrinja prepovedala, se pa ne spomnim zakaj že.




ajja -> RE: Čaj pri dojenih otrocih? (14.5.2007 22:13:07)

Jaz sem našemu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] (4 mesece) poskusila dati čaj in vodo po steklenički, čeprav se polno dojiva, (ker sem pačbila v dilemi, če je žejen) pa ni nobenega hotel niti poskusit. Torej mu mleko zadostuje.
Predlagam ti, da poskusiš pa boš potem lahko sama najbolje ocenila, če rabi še kaj ali ne.




moci -> RE: Čaj pri dojenih otrocih? (15.5.2007 8:19:39)

jaz sem ji dajala hippov čaj (komarček) že na začetku, je malo pomagal pri krčkih in ji ga dajem še vedno, pa sva se polno dojili in jo še vedno dojim.




Anonimen -> RE: Čaj pri dojenih otrocih? (15.5.2007 8:30:39)

Jaz sem moji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] iz razlogov kot jih navaja Maxica, ponudila vodo, čaj iz filter vreče in HIPPov malce sladek čaj, pa nič noče pit. Od prijateljice mali, pa popije po dve steklenički čaja na dan. Oba sta samo dojena.




MALINČICA -> RE: Čaj pri dojenih otrocih? (15.5.2007 9:08:25)

Moj sin je star šest mesecev, polno dojen in do prejšnjega mesece ni hotel nič pit.NIČ!
Pa smo probali z žličko, s flaško... Potem pa je kar naenkrat sprejel vodo, ker sem mu potem samo to ponujala. Zdaj pije vodo iz kozarca, z žličke in na sprehodu  tudi iz flaške.
Pa se še zmeraj dojiva, tako da se ne boj.
Je pa včasih otroke težko odvadit od flaške, tako da ko bo otrok pokazal interes, mogoče res poskusi z žličko.
Je pa tudi meni pediatrinja rekla, da če je polno dojen in če odklanja kaj drugega, ga ne rabim silit.




alja01 -> RE: Čaj pri dojenih otrocih? (15.5.2007 13:38:03)

Mi se dojimo že skoraj 6m pa smo s čajčkom tud kmal začel, najprej po žlički, zdaj pa veselo po flaški, poskušamo celo na magični lonček, pa kljub vsem tem napravam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]še vedno veselo ziza.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Poskusi, pa boš videla, aja, jst dajem bebe instant čaj (na začetku pa tisti zvarek s kamilicami in janežem ter kumino - proti krčkom ) pa tudi z vodo smo že poskušali.
Lp




Stran: [1]