Punce nasvet, zapacana oceska (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

smrka -> Punce nasvet, zapacana oceska (13.5.2007 22:45:27)

Vas je najvec tle in rabim hiter odgovor. Moja tamala ma zgleda vneta oba ocesa, al je pa kaka alergija, to se nevem. Oces sta ji solzna in zapacana, da so ji trepalnice skor zlimane... prosim svetujte kako naj ji to sperem, a smem z vodo, al samo s robckom... namrec nebi rada da ji na kak nacin poslabsam vse to.
Hvala!

eya -> RE: Punce nasvet, zapacana oceska (13.5.2007 22:51:23)

Lahko z vodo, ali pa skuhaš kamilični čaj, pa z njim očistiš. Lahko tudi s fiziološko, če jo imaš.

Aja, pa s kamilcami ne prevečkrat očistit, ker preveč izsušijo. Najboljša izbira je fiziološka raztopina.

trixi -> RE: Punce nasvet, zapacana oceska (13.5.2007 22:59:50)

Naš okulist pravi, da samo s prekuhano vodo, nič nikoli s kamilicami. Pa seveda vsako oko s svojo vatko oziroma gazico.

smrka -> RE: Punce nasvet, zapacana oceska (13.5.2007 23:03:09)

hvala punce. s kamilico sem ji probala pa joce kot nevem kaj, nepusti. Sem jo umila kar z vodo iz pipe, pa je blo boljs za par minutk. Jutri gremo k zdravniku ker nevem a je to alergija?

trixi -> RE: Punce nasvet, zapacana oceska (13.5.2007 23:15:08)

Hej smrka, posluši ups beri: ne s kamilicami, ne voda iz pipe, prekuhana voda!, potem jo malo ohladiš, da je taka prijetno mlačna. In če ne bo pomagalo je res boljše, da jo pelješ k zdravniku, ti bo najbolj znal povedat, ko jo bo videl. 

Anonimen -> RE: Punce nasvet, zapacana oceska (13.5.2007 23:19:19)

Ja, tak kot je Trixi napisala. Samo ne z mrzlo vodo. Jutri pa k zdravniku po kakšne kapljico. Bo že boljše boš vidla. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

smrka -> RE: Punce nasvet, zapacana oceska (13.5.2007 23:23:45)

hvala trix... ze kuham vodo!

piščanc -> RE: Punce nasvet, zapacana oceska (14.5.2007 10:17:59)

meni so najboljše kamilice. v nos ji lahko vliješ tudi fiziološko, saj tako vsaj malo spucaš vse prehode. pa čimprej k zdravniku pa kaplice ali antibiotike, ker je to že vnetje. hitro potem pride do ušes.

Magi* -> RE: Punce nasvet, zapacana oceska (14.5.2007 10:21:41)

smrka, naša ima tudi zdaj vneta očeska. jaz jih umivam s kamiličnim čajem. vatko notri pomočim in nežno očistim učka. pa je po enem dnevu že bistveno bolje.

Anonimen -> RE: Punce nasvet, zapacana oceska (14.5.2007 10:23:46)

OK z vodo,še bolje pa z fiziološko.Važno pa je kako čistiš očesca.Z gazico iz zunajega kota proti notranjemu z eno potezo,nato gazico odvržeš in vzameš vedno novo,nikoli z isto in nikoli sem in tja po očeh.Pomembno je z eno potezo(še enkrat ponavljam)iz zunajega kota proti notranjemu.Tako ne preneseš okube po celem očesu.

Zamima -> RE: Punce nasvet, zapacana oceska (14.5.2007 11:46:15)

Jaz sem ji s kamilicami samo še poslabšala, probaj spirat samo s prekuhano vodo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Pa k zd. da dobi kapljice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.5.2007 12:50:39)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

sonjaka -> RE: Punce nasvet, zapacana oceska (14.5.2007 14:51:09)

Punce, ne s kamilicami in ne z vatko (zaradi vlaken). Kamilice še bolj dražijooz. sušijo sluznico. Sterilna fiziološka (tiste male ampulice) in sterilna gazica. Čistiš od zunaj navznoter z enim potegom, potem zamenjaš gazo oz. uporabiš še drug konec. Pa čimprej po kapljice, ker to se prenaša in potem nisi rešen (če imate več otrok).
Tako je meni povedala pediatrinja in tako svetuje tudi pediatrinja na MON-u. Ne ljubi se mi zdaj iskat...

Stran: [1]