atteya -> RE: izkušnje na otroškem oddelku v KC, LJ (25.5.2007 20:13:38)
|
Draga gospa Zore, oziroma ne_kritiziraj! S svojim mnenjem nisem hotela nič slabega, ampak vidim, da danes človek NIKOLI in NIKJER ne sme povedat svojih izkušenj in mnenja, če je to negativno. Pa bom zato napisala takole, da boste zadovoljni: oddelek otroške kirurgije v KC LJ je najboljši oddelek vseh bolnic v Ljubljani, ki sem jih dala skozi. Tam so zbrane najprijaznejše sestre, saj jih izbirajo po posebnih, zelo zahtevnih pogojih. Sestre svoje srce, čas in ustrežnost nosijo na pladnju in z veseljem se staršem in otrokom razdajajo največ kar se da. Ves čas se ukvarjajo s svojimi malimi pacienti in pazijo nanje kot na punčico svojega očesa. Poleg vsega pa celo staršem ponujajo udobje hotela, čeprav to ni njihovo delo. Malega Lukca (imena nisem napisala do sedaj ravno zaradi osebnih podatkov, pa ste ga itak napisale druge) imajo neizmerno rade, kar se odraža v njihovem ukvarjanju z njim; ves čas ga trepljajo po ritki, se z njim ukvarjajo. itd, tako da naj vas nikakor ne bo strah, če bi slučajno morali na ta oddelek za kak dan ali mesec. Zdravniki so fenomenalni, odgovorijo na vsa vaša vprašanja, celo na osebna, če le imajo čas, prostori so pač malce majhni, ker so stari, a se v njih z lahkoto preživi. Na tem krasnem oddelku s super zaposlenimi se boste počutili bolje kot doma ali na počitnicah, le privoščite si ga! Bo sedaj v redu? Vse najlepše in najboljše o njih, samo da ne bo hude krvi, pa čeprav imam v mislih popolnoma drugačno mnenje. Si želite, da bi takole pisali?!!!! Pa saj naj bi bili v demokraciji in vso, popolnoma vso pravico imam povedati o svojih izkušnjah in mnenju!!!!!!!!! Žal niso pozitivne. Mogoče bi morala priti tja kak drug dan, da bi jim pisala zgornjo hvalnico. Moram napisat, da z zdravniki nisem imela popolnoma nobenih težav, so mi odgovarjali, se pogovarjali, razlagali, tako da zanje lahko rečem kapo dol in zdaj v stilu gospe Zore začnem šikanirat in bit jezna na vse starše, ki ste napisali, da so zdravniki tam podn: mislim, kaj se pa greste, da pišete take bedarije, zdaj bojo pa morali delat, pa nadzorni jih bojo grdo gledal, čeprav so krasni in so mi nudili vse informacije! Kako ste nekateri krivični, da govorite slabo o njih, so mi bli kot najbližji sorodniki. blablablabla (kajne, ne_kritiziraj?) Glede Lukca pa še tole, tudi, če bi to bil sin tiste sestre, ne bi mogla kar požret, da ga je udarila samo zato, ker si je zaželel pozornosti in ker si jo ZNA pridobiti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kaj šele, da za to tepe tujega otroka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Pa še nekaj pozitivnega o sestrah. To, da so iz Lukca naredile to, kar danes mali je, je fantastično, zelo lepo. Čeprav niso tam zato in niso plačane, da bi vzgajale tujega otroka, so to naredile, naučile so ga marsičesa in danes je pravi korenjak. Brez njih bi verjetno bil zelo drugačen in mnogo bolj nesrečen otroček. Zanj so se od začetka zagotovo zelo žrtvovale, žal pa sem videla, da se je vsaj v času mojega bivanja zanj žrtvovala zdravnica (verjetno vam je lahko jasno, da zdravniki pa res ne morejo imet časa, da se igrajo s pacienti, posebej, če jih je le nekaj na oddelku), z njim se je ukvarjala kako uro, se pogovarjala, ga učila nove besede, se igrala. Sestra (ki ga je udarila) mu je kar nekajkrat čez dan ukazala, da mora iti spat, pa mali tega ni hotel, po igri z zdravnico pa je zdravnici obljubil, da bo šel spat in ko je odšla iz sobe, se je lepo ulegel in v pol ure zaspal brez pritožb. Tako malo je bilo treba, samo lepa beseda in malo pozornosti, pa je naredil kar si želiš. A je to tako težko razumet. In ja, tams em se ukvarjala s svojim malčkom, skoraj bolj kot vsi ostali starši. Ves čas se mu je nekaj dogajalo (že po naravi je zelo zahteven in ne prenese, da minutko ni akcije), sva se igrala, pa nosila, pa pogovarjala, pela sem mu, ga žgečkala, hecala in še marsikaj. Celo na stranišče sem čakala, dokler ni prišel mož ali pa ko je spal. To, da sem pa zlezla v posteljico je pa pač tam edina rešitev. Moj malček NE zaspi nikakor drugače kot na zizi, pa mi tiste, ta pametne povejte kako otroka dojit skozi rešetko na posteljici, pa bom drugič to storila. Imate kako idejo, jaz je nisem odkrila in je to bila edina rešitev. Stekleničke in dude pod nobenim pogojem ne mara, brez zize pa ne zaspi, torej...? Mislite, da mi je bilo v veselje in da mi je bilo udobno????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Lahko si mislite. Še posebej pa si odgovora na tole vprašanje želim od gospe Zore.
|
|
|
|