Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
testiranje na katera živila kdaj? 13.5.2007 15:02:11
|
|
|
|
Natali07
|
Pozdravljene, sem nova na forumu in se šele seznanjam z alergijo. Naš malček je bil pikast po trupu, rokicah, nogicah in največ po obrazu že od rojstva. Ker pa pikice niso izvenele niti po 2 mesecu, kot so omenjali pediatri - da se koža čisti, sem kamlu po 2 mesecu umaknila iz moje prehrane mleko in jajce, ker ga dojim in koža se mu je čudežno izboljšala. Kasneje sem opazila, da dobi pikice tudi ko jem krompir in ga seveda umaknila iz svoje prehrane. Šli smo na testiranje in potrdili so močno alergijo na jajce in mleko, na krompir pa ne. Ostalih testov pa niso delali. KDAJ NAREDIJO TESTE TUDI NA OSTALA ŽIVILA? Kajti meni so rekli, da preko dojenja največ prehaja mleko in jajce in zato ostalih stvari ne testirajo. Ampak naš malček je te dni ponovno čisto pikast, kjub temu da se strogo držim predpisane diete. Sedaj ugotavljam ali je kriv paradižnik ali sojino mleko, ki pa sem ga pila največ en dcl na dan, kot je določil diatetik. Pikice trajajo že več kot en teden, odkar sem pojedla omenjeno hrano in ko se bo izboljšalo si ne bom niti probala poizkusit,da bi ugotovila kaj je krivo kajti malček je pikast čisto povsod in ko se je začelo je imel le par pikic nato pa vsak dan huje, tako da je po enem tednu njegova koža čisto pikasta, nekje bolj drugje manj. Ni mi jasno zakaj ne naredijo že takoj pri 3 mesecih test še na ostala živila? KDAJ SO VAS TESTIRALI IN ALI SO BILI TESTI POZITIVNI, ČE STE ŽE SAME UGOTOVILE, DA JE OTROK ALERGIČEN KO VI NEKAJ POJESTE. ALI DELAJO TESTE NA OSTALA ŽIVILA ŠELE KO OTROK ZAČNE SAM UŽIVATI HRANO? Jaz se bojim, če so že sedaj hude reakcije, ko ga dojim kaj bo šele ko bo sam užival hrano.
|
|
|
|
RE: testiranje na katera živila kdaj? 13.5.2007 15:22:31
|
|
|
|
binabona
|
natali07 dobrodošla, čeprav si želim, da ti nebi bilo potrebno gostovati na tem forumu. Glede testov je tako, da so pogosto nerealna, to mi je potrdil tudi moj pediater. Da res je, najpogosteje moraš sama ugotoviti kaj otroku škodi. Uradni testi ti lahko pomagajo le kot dokazilo za prejem mleka, dodatka za nego, podaljšanje porodiške..., drugače pa so lahko, kot sem že napisala, nerealni. Poleg tega morajo imeti neko izhodišče oz. vedeti kaj sumiš, da je problematično, ker ti ne morejo testirati vsega. Ali je bil tvoj v kratkem cepljen, je imel poslabšanje zdravstvenega stanja(prehlad...), za zobke je verjetno še premajhen-kajti vse to lahko vpliva na kožo, ni nujno, da je kriva hrana. Pri alergijah so zagoni, ki se jih praktično ne da pojasniti-brez vzroka. Je pa od naštetih stvari še najbolj alergen paradižnik, pogosto-ni pa nujno- pa otroci alergični na mleko reagirajo tudi na sojo. Vem kako je hudo ko ne veš kaj otroku škodi, ko nimaš nikogar, ki ti lahko pomaga in svetuje. Jaz sem svojo peljala na bioresonanco, kjer so brez bolečin stestirali vsa živila, če si pristaš alternative, lahko mogoče poskusiš še to možnost. Želim vama čim prejšnje izboljšanje in predvsem veliko dobre volje, pri premagovanju alergije. p.s. lahko se nam pridružiš na klepetu, link je spodaj-pikci in pikice.
|
|
|
|
RE: testiranje na katera živila kdaj? 13.5.2007 20:30:08
|
|
|
|
Natali07
|
Binabona hvala za spodbudne besede. Naš malček je bil prvič cepljen pri 3 mesecih, ko je imel izredno lepo kožo, saj sem skrbno pazila kaj jem. Po cepljenju ni bilo nobene alergije, niti vročime, mogoče je bil le malo siten. Tako, da nas sedaj v sredo čaka drugo cepljenje, ampak ne vem če ga bodo cepili glede na to, da je ves pikast. In še bolj se bojim, da ga bodo in da bo potem dobil še kako reakcijo na cepljenje. Glede alternative sem pa razmišljala ampak moj dragi možek pravi, da otroka pa ne bo vozil k čarovnikom in ne vem kako naj ga prepričam. Saj škoduje verjetno ne, če pa kakorkoli pomaga pa sam toliko bolje.
|
|
|
|
RE: testiranje na katera živila kdaj? 17.5.2007 22:36:48
|
|
|
|
alepš
|
Tudi jaz sem nova in to je moje prvo sporočilo. Moj sinček je star 7 mesecev in ima enkrat več enkrat manj rdečih pikic po telesu. Odkar dodajava hrano, se stanje ni poslabšalo. Ko smo bili na morju pa je bilo s kožo super dobro. Do sedaj se še nisem odločila za predled oz. testiranje, kajti kar nekaj mamic mi je reklo, da čisto nič ne pomaga, tudi če se držiš res strogih diet. In vse so z dietami prekinile, ker ni bilo nič boljše. Ali je možost, da s starostjo izine- da otrok preraste te "dojenčkove" alergije, ki jih je zelo veliko?
|
|
|
|
RE: testiranje na katera živila kdaj? 18.5.2007 7:59:45
|
|
|
|
Natali07
|
Pozdravljena Alepš. To, da se ne držiš diete ravno ni najbolje, kajti pri alergiji ni problem samo pikice po koži ampak tudi črevesje, pa srbenje. Tako, da če bisliš, da je otrok na kaj alergičen oziroma veš katero živilo je to je sigurno 100% bolje, da se temu živilu izogibaš. Pri nas je moj malček čisto brez pikic, ko se držimo diete. Res pa je, da občasno poizkusim kako živilo, ki je med dokaj alergenimi in če se mu pojavijo pike, ga črtam iz jedilnika. To je razmeroma težko, ker smo navajeni jesti raznovrstno in pomešano hrano in se mi včasih zgodi da sta to dve ali tri živila in sem potem vsa nesrečna ker pike ne izginejo po 14 dni. Ampak za naše malčke se je potrebno potruditi. Tudi mene skrbi kako bo ko bomo začeli uvajati hrano pri 6 mesecih, ampak bom pridna in resnično začela z enim živilom po par dni in nato z drugim, da bom vedla kaj mojemu sončku škoduje. Drugače pa kolikor jaz vem, da če se držiš diete lahko sčasoma mine. Jaz močno upam, da bo minilo.Ne vem pa kako je, če se ne držiš diete, ali tudi mine po nekem času ali se samo stopnuje. Tudi sama sem alergik in vem, da to ni prijetno, ker poleg pikic naše malčke tudi srbi, se praskajo in imajo težave s prebavo. Ampak to je še najmanj lahko tudi ne pridobivajo na teži, če se alergija zelo poslabša. Tako je pač moje mnenje, da se je alergenom potrebno izogibat.
|
|
|
|
RE: testiranje na katera živila kdaj? 18.5.2007 10:23:36
|
|
|
|
binabona
|
alepš-upoštevaj nasvet Natali07. Alergija praviloma izzveni (v 90%) vendar je edini pogoj izogibanje alergenu. Reakcije kože so le zunanji pokazatelj bolezni. V telesu se dogajajo veliko hujši in agresivnejši procesi-razdraženo črevesje, razdražen imunski sistem, obremenjene ledvice, jetra... Ali dieta pomaga-da skoraj vedno. Poslabšanja kože se pojavijo zaradi padca imunskega sistema-viroza..., dobivanja zob..., drugače pa je dieta vedno učinkovita. Seveda pa moraš ugotoviti kaj otroku škoduje, pogosto to ni le en alergen, ampak jih je več. Če otroku daješ hrano, ki mu škodi, je tako ko bi znova in znova odpirala rano. Črevesje, ki je razdraženo ni sposobno iz živil ločiti dobre in slabe snovi, zato v telo prehajajo snovi, ki jih zdravo telo izloči. Posledica je reakcija na vedno več živil in vedno pogostejše alergije. Seveda v tvojem primeru ni rečeno, da gre za alergijo, pa vendar je mogoče pametno to preveriti. Največ lahko ugotoviš sama z opazovanjem in izločanjem hrane za katero meniš, da mu dela težave. Moja hči je alergična KM in zelo pazim kaj ji dajem jesti in kako reagira. Najvažnejše v mojem življenju je zdravje moje in pozornost pri hrani je najmanj kar lahko za to naredim.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokomNekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?