Anonimen -> RE: GRIL - na pomoč (12.5.2007 14:05:31)
|
Mi grilamo v pečici skoraj vsak drugi dan. Najboljše so mi perutničke, potem pa vsi deli od piščanca, steaki... Jaz ne dajem mesa na rešetke od pečice, ampak imam en tak globok pleh z rešetkami. Ker se od grila cedi maščoba dol in ostale začimbe, ki jih je potem precej težko očistiti, če nimaš pleha. JAz potem samo v pleh nalijem vodo s PRilom, pustim, da se malo omehča in se da super spucati. Tako pripravljena hrana je pa tudi zelo zdrava, saj ne rabiš nobene dodatne maščobe, pa tudi vse ostane noter v njej. Od visno od vrste hrane je tudi višina rešetk. Pomfri npr, dam najvišje, steak in zrezke iz mletega mesa, kotlete na prvo, perutničke, piščanca, ribo...pa na sredino, rostbeaf na najnižjo. Na žar še lahko delaš popečene kruhke, gratinirane beluše, npr. hrustljavi fižol, pečenko na ražnju (najnižje), lososa, skuše, nabodala... koliko časa? Dokler ni gotovo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Postrvi npr. 20 minut, na vsaki strani 10, perutničke na 250 stopinj, perutničke dam na 200 in pečem cca. pol ure (vmes obrnem)...
|
|
|
|