vanč -> RE: Kako ves, da je otrok pozresen? (10.5.2007 18:57:21)
|
Dobrodošli med požeruščke! Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je že pri 6 mesecih pojedel za sadni obrok 1 banano+1jabolko+1/2 hruške. Halooo! Če sem mu dala manj je bil jok! Pri kosilih in večerjah se je samo še nadaljevalo.(porcije skoraj za odrasle) Preraslo je v to, da če smo bili ob grdem vremenu večinoma doma je stal ves čas za kuhinjskim pultom in žical hrano in to karkoli samo, da je dobil za glodat. Tudi pri 1 letu, ko smo ga uvajali v vrtec je bila vzgojiteljica šokirana koliko poje. Prvi je šel k mizi in zadnji od nje. Na nas je izvajal dobesedno pritisk glede hrane. Nobeden si ni več upal jesti v pričo njega. Ker je bil vedno na zgornji meji glede teže je pediatrinja svetovala naj mu 3 glavne obroke dam kolikor želi, vmesne obroke ali malice pa samo sadje (v neomejenih količinah). Nič piškotkov, kruhkov, sladkih sokov,rogljičklov,... No, sedaj smo stari 19 mesecev in se (upam) zadeva umirja. Očitno so mu druge stvari ratale bolj pomembne tako, da lažje preusmerim pozornost od hrane pa tudi če dam manj na krožnik in ko to poje ne pade v histeričen jok, ker je zmanjkalo in posledično se umirja hitra rast teže. Upam, da bo tako ostalo, ker me je že pošteno skrbelo!
|
|
|
|