sloncica
|
Jaz bi pa takole rekla…Zase vem, da ne bi partnerja prevarala, ker tega ne bi mogla sebi oprostiti- v smislu, da to pac ne bi bila jaz, ne bi se dobro pocutila v svoji kozi…ce bi imela zeljo varati bi se najprej vprasala, kje pri nama je problem, oziroma od kje ta zelja,… mislim zelja do dejanske akcije (ne samo razmisljanja o tem,…)… ker ce je v zvezi vse ok in ce je pri obeh vse ok (da noben nima nekih svojih problemov, ki bi lahko privedli do tega-nesamozavest, problemi z navezanostjo,karkoli pac)…potem pomoje do samega dejanja pac ne pride… Ce pa bi partner varal mene, bi mu pa definitivno dala se eno sanso… zanimalo bi me, zakaj je do tega prislo, kaj lahko midva izboljsava, da ne bi imel zelje biti z drugo (ok valda so ti vsec/privlacni tudi drugi, samo da pa pride prav do akcije mora pa se nekaj bit pomoje odzadej-lahko tud samo to, da ne verjames, ce te ima partner brezpogojno rad, pa to naredis, da vidis kako bo naprej (samo za to se ne smes bat, kaj bo, ce te slucajno zapusti-moras met tok razciscene stvari pri sebi…ok, to je ze druga zgodba)- kot pravi Tjazy-tiste, ki bi mu oprostila niti varal ne bi)… Drugace se mi pa zdi, da Tjazy nima namena vsiljevat svoje volje in svojega misljenja…prej bi rekla, da je v tem nekaj dobrega…ce bi vsi ljudje tako razmisljali pa bi bili na isti frekvenci, potem bi bilo veliko manj problemov v partnerskih odnosih in tud drugac…sam kaj ko nam ego ne da…da bi sli cez sebe..pa mal iz druge smeri pogledali.. Pa se neki se mi zdi, da tak nacin razmisljanja funkcionira kadar je na drugi strani nekdo, ki te ne bi rad prizadel in ki spostuje tako sebe kot tebe… valda ne bos vstrajal v zvezi z nekom, ki te bo neprestano varal pa se pri tem ne oziral na tvoje pocutje…. Saj zato, ker nas je strah dostikrat reagiramo tako, da scitimo nekoga kot da je nas (oziroma preprecujemo, da pride do dolocenih situacij, da ga nebi izgubili), namesto, da bi pustili, da se sam odloci, da bo nas… Kaj je bolje-rect lahko me prevaras, pa bit res srecen in zadovoljen, ko te ne, ker ves, da se je sam za to odlocil… al pa rect ne smes me in nadzirat vse na okol, pa pol vedno zivet v nevednosti, a bi me ce bi me lahko, al me ne bi,.. Uglavnem to je toooooook obsirna tema, ki odpira tooook velik novih vprasanj pa podrocij, da… je najboljs, da neham… Pa se to-jaz ne promoviram varanja, niti ne varam… se mi zdi, da tako misljenje velikokrat enacite s tem, da ce nekdo tako misli potem tud vara…
|