jasmina -> Ponovno sem brez idej (20.10.2004 14:32:30)
|
Jaz pa sem se par tednov nazaj spomnila, da sem zelo rada jedla v vrtcu pire krompir in omako iz rdeče pese. Sem vprašala sestro(starejšo) če je njej tudi ta omakca ostala v spominu in je rekla, da je to imela najraje. Sedaj pa kako to skuhati? Hvala bogu, da imamo mame! Torej moja mama je to omako naredila Primožu točno takšno kot smo jo mi imeli. Tako je pospravil, da mu nisem uspela v usta nositi. Je res dobra in mislim, da je tudi to, ker je rdeče barve, ja pa še zelo zdrava je. Ko jo je jedel je bil kot en mali vampirček, celi rdeči okrog ust:)-:)-. RECEPT je pa tak: na maslu(malo) prepražiš sladkor in dodaš naribano (tisto najbolj drobno) surovo rdečo peso, malo dušiš in zaliješ z vodo(lahko mleko) malo posoliš dodaš kuminu v zrnju ali prahu in skuhaš do mehkega, to je še kakšnih 15 minut. Jaz še mu potm s palilčnim zmiksam, ker je ta pesa tako dolga. Poskusi boš videla. Če pa kaj ne razumeš pa vprašaj. Aja, meni Primož od začetka tudi ni nekaj jedel, ker mu nisem popolnoma nič začinila, ko pa mu je moja mama kaj skuhala pa je vedno vse pospravil. Zakaj le? Zato ker ne komplicira tako kot SEM jaz. jasmina
|
|
|
|