Balonchy -> RE: Kaktusi (9.5.2007 17:59:17)
|
IZVIRNO SPOROČILO: dulcinea A res ni? Mogoče bi vprašala na www.rastline.com Jaz imam doma 20 kaktusov, malih in velikih. Zalivam tko, enkrat na teden. Sicer pa odvisno. Oni, ki so v lončeni posodi rabijo več vode, oni v plastičnih pa ful manj. Zalijem pa kar zgoraj. Jaz sem jih presadila pred kakim mesecem v zemljo za kaktuse in piše na vrečki, da ni treba potem 4 mesece nič gnojiti, ker že vsebuje gnojilo. No potem čez zimo se jih pa tudi nič ne gnoji, zaliva pa sploh skoraj nič, ker so v dobi mirovanja. Mislim, da ni preveč važno, kakšen je premer lonca. Aja, pa še nekaj. Ko boš presajala pazi na trnje, ker so nekateri nevarni (strupen). Jaz uporabljam delavske rokavice, ki so prevlečene z gumo, pa še zmeraj kaj prebode. Če nimajo glih občutljivih trnov, pa lahko kaktus primeš tudi s kosom stiropora. LP, D 1x/teden??? A ni to mal prepogosto? Mam jih cca. 80, od tega 35 različnih sort - (skoraj vse sem pa dobila pred nekaj časa od sosede, ki jih ne more več "negovati". Imela sem jih nekaj od prej (nezahtevno, če jih maš 5), ampak sedaj je to postal mal problem, ker jih je full in še veliki so nekateri). Vem, da nekateri potrebujejo več vode sam je pa tut odvisno kje jih imaš!? Jaz sem tiste, ki jih lahko prenašam dala ven. In tako sem tudi prišla do ideje, da bi jih presadila. A ti maybe veš, kdaj se to sploh počne!? Zelo so mi všeč in ne bi rada kaj zašuštrala!!!
|
|
|
|