zmešal se mi bo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> zmešal se mi bo (9.5.2007 12:55:30)

Namreš zaradi službe. Delam v eni firmi, kjer vodilni delujejo po principu vršenja pritiska!
Nič se jim ne da dopovedat, delujejo na trgu in terajo neke svoje ideje, brez ene raziskave trga, brez ene analize-kr z glavo skozi zid, ti pa delaj čudeže in rezultate.
No ampak bistvo je to, da sem ta teden na bolniški. V ponedeljek so me v roku dveh ur poklicali natanko 7x. In to zaradi totalnih bedarij, nadaljuje se pa tako da me zdaj parkrat dnevno pokličejo-seveda spet zaradi stvari, ki nimajo popolnoma nobene urgentne oznake. In to tako očitujoče in s takim tonom da ni ničemur podobno.
V ponedeljek, ko sem se že tako totalno shity počutila in so name vršili te psihološke, sem bila popolnoma obupana in sem se mojmu tako zjokala da mu ni blo nič jasno. Ne vem kaj naj naredim. Ne upam pa zdaj pustiti službo, ker načrtujeva otročka in si tega pa res ne morem privoščit. Pa še potem ko bom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]  me je strah kako bo to vplivalo name, ker to je dejansko stres stres in še enkrat stres. Ne vem zakaj se to grejo, res ne. Ampak ob misli, da je treba zjutraj v službo, mi je zadnje čase že tvečer slabo in me stiska v želodcu.
A ima katera podobne težave. Kaj naj naredim?

MarijaPo -> RE: zmešal se mi bo (9.5.2007 12:59:34)

Moja sluzba je bila podobna. Nismo me sicer tok gnjavili, so bili pa super zoprni in se tonila je firma, tako da je bilo zelo neprijetno.
Glih tako me je zvecer stiskalo in ponoci sem se zbujala v mlakah svica.
Ko sem zanosila, so bili glih tko zoprni in tud delavni pogoji so ratovali dost neznosni za nosecnico. Mogoce mi je bilo glih zato tok noro slabo prve tri mesece.
Zal bi na tvojem mestu naredila enako kot bos ti - ne bi pustila sluzbe, ker porodniska se kako prav pride. Bi pa probala cim bolj ignorirat zadevo, torej ne dviguj telefona, kadar si na bolniski ali doma, ko bos zanosila pa povej G, kaksna je situacija v sluzbi in mogoce dobis bolnisko.
Drzim ti pesti. Si v res zoprni situaciji!

Anonimen -> RE: zmešal se mi bo (9.5.2007 13:03:14)

Probej zamenjat službo. Mogoče pa rata.

Drugače pa probej mal ignorirat vse skupaj. Če si pa na bolniški pa ne rabiš telefona dvigovat. Nisi dolžna tega počet!

srki -> RE: zmešal se mi bo (9.5.2007 13:30:45)

Jah, zadnje čase se povsod do dogaja. Sama psihoza, jaz ne vem, kaj je s temi ljudmi, ki so na vodilnih položajih. Kako se da z "zdravo" pametjo in normalnim tempom lepo delati.

Pri nas je iz dneva v dan večja štala. Nadrejeni oz. šefi sploh ne razmišljajo nič, čez par dni pa se vidi to njihovo "pametovanje".

Ah, idealno itak da ni nikjer. Mogoče se ti nasmehne sreča in dobiš vsaj kanček boljšo službo, brez velikega psihiranja.

Anonimen -> RE: zmešal se mi bo (9.5.2007 13:30:48)

MarijaPo, prav to sem nameravala. Povedat za pogoje v službi in prosit za bolniško. Ker takole si res ne predstavljam delat-pa še noseča.

Kar pa se tiče dvigovanja telefonov, je pa telefon službeni in potem mislijo, da moram bit 24 ur na voljo, bolana ali ne. In še opozorili so me na to, naj imam telefon pri sebi v primeru, da me kaj rabijo. Pa saj ne bi rekla, če bi me res potrebovali. Ampak to kar pa oni počnejo je pa dejansko maltretiranje.

Pa še tisti občutek, ki ga dajejo, kot da sem malo prizadeta in popolnoma nesposobna. Pa skos neki dvomi, vsak projekt preverijo in vsak korak sem dolžna razlagat itd. Pa ne bi rekla, če bi imela slabe rezultate. Zelo dobre rezultate imam ampak to očitno pri njih ne šteje. Prav neko paranojo imajo, da jih vsak ki pride v stik z njimi hoče okol prinest. Mislim da je to taradi tega ker sami zako delajo z ljudmi.
Da ne govorim o plačah. Nikoli na datum! O delnem regresu, ki bi ga mogla dobit za lansko leto ne duha ne sluha. O letošnjem verjetno ravno tako ne! Sem rezervirala dopust, ga nihče ne podpiše-ker pri njih to pač ni praksa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
in naj me ne skrbi. pol bom šla pa na dopust bodo pa težave. Ne vem no, živčnega bom fasala.

Anonimen -> RE: zmešal se mi bo (9.5.2007 13:36:57)

Jah, zadnje čase se povsod do dogaja. Sama psihoza, jaz ne vem, kaj je s temi ljudmi, ki so na vodilnih položajih. Kako se da z "zdravo" pametjo in normalnim tempom lepo delati.

Točno tako. Sama psihoza!! Obup.
Pa saj ne bi rekla, če bi bila sicer firma urejena. Ampak tako pa delajo vse projekte kot da bi bili kavboji, pa še oni so se po mojem mnenju bolje pripravili in organizirali. Če pa je šlo že kaj narobe, so pa vsaj odgovornost sprejeli. Tko pa butasta ideja vodje naleti na katastrofalne posledice, kriv si pa na koncu ti, on se pa lepo zlaže s kako blazno lažjo. Ja tudi to se dogaja. Se zlaže in sploh ne vem kako odreagirat, ker se tako suvereno zlaže, da včasih sploh ne morem dojet. Kriminal res.

tintin -> RE: zmešal se mi bo (9.5.2007 13:45:08)

Imela tako službo, v njej preživela leto in pol...bilo je ogromno dela (npr 80 ur tedensko ziher), tako da sem delala vikende in popoldan doma..za nikakvo plačo...na koncu sem vsako nedeljo ponoči dobivala nočne more...in se odločila, da grem. Začelo se je pa vse, ko sem dobila novo nadrejeno...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image], ki se je hotela dokazat preko "mojega" dela.
Najprej sem si našla novo službo in potem šla. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...in sklenila, da si NIKOLI več ne pustim, da bo kdo "hodil" po meni.

piščanc -> RE: zmešal se mi bo (9.5.2007 13:46:14)

rešitev je ali zamenjat službo ali pa se manj sekirat

jaz sem v fazi manj sekiranja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. te pa razumem

Anonimen -> RE: zmešal se mi bo (9.5.2007 13:56:24)

rešitev je ali zamenjat službo ali pa se manj sekirat

Za zamenjavo je zdaj res neprimeren trenutek. Poleg tega sem psihično že tako izčrpana, da ne vem če bi imela sploh dovolj energije spet začenjat vse na novo.

Kako pa se manj sekirat. saj probavam, pa kar ne gre in ne gre. To je tako, ker enostavno nisem taka da bi mi bilo vse ravno. Poleg tega kot je rekla Tintin ne moreš mimo, da se ne bi obremenjeval če enostavno hodijo po tebi.
In da ne govorim o tem da se moram dnevno prepričevat da nisem jaz nora in popolnoma nesposobna in da hočem ali ne to vpliva na mojo samozavest. Ko sem začela tukaj delat sem bila sigurna v svoje znanje in izkušnje....zdaj pa se mi vse maje. Še dobro, da imam ljudi, ki me bodrijo in verjamejo vame oz. moje sposobnosti ker sicer bi res že mislila da sem totalni butelj in nesposobna vklopit se v družbo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

bskrle -> RE: zmešal se mi bo (9.5.2007 14:19:48)

JA, daj pokliči na inšpektorat in preberi kolektivno pogodbo, naredi nekaj zase.
PA naredi se malo neumna, če te kličejo - saj vendar spiš, se tuširaš, si  pri zdravniku ...

Regres je iztožljiv.
Pa vključi se v kak sindikat, da ti bodo pomagali in boš pravno zaščitena.

piščanc -> RE: zmešal se mi bo (9.5.2007 14:53:29)

no jaz sem odšla na porodniško. zelo dobra taktika za sproščanje živcev.
in ko imaš enkrat otroka, ti nobena stvar v življenju ni več toliko pomembna, razen družine. seveda s tem pride še malo več problemov v službi, ampak čez čas dobiš tršo kožo.

Anonimen -> RE: zmešal se mi bo (9.5.2007 16:31:38)

Regres je iztožljiv.
Pa vključi se v kak sindikat, da ti bodo pomagali in boš pravno zaščitena.

Na to pa nisem pomislila, da bi se vključila v sindikat.
Kako pa to naredim? A pogledam na net in se kar v enega vključim al kako?
Katerega priporočaš?

Slončica -> RE: zmešal se mi bo (9.5.2007 16:51:21)

Kar pa se tiče dvigovanja telefonov, je pa telefon službeni in potem mislijo, da moram bit 24 ur na voljo, bolana ali ne. In še opozorili so me na to, naj imam telefon pri sebi v primeru, da me kaj rabijo.
IZVIRNO SPOROČILO: Louisa

Če je telefon službeni in pričakujejo da boš odgovarjala na klice ko si na bolniški,dopusti ...jim razloži,da se mora to poznat na plačilni listi kot pripravljenost oz.dosegljivost na domu oz.izven delovnega časa.Dobr plačan..

Anonimen -> RE: zmešal se mi bo (9.5.2007 17:00:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Louisa

Če je telefon službeni in pričakujejo da boš odgovarjala na klice ko si na bolniški,dopusti ...jim razloži,da se mora to poznat na plačilni listi kot pripravljenost oz.dosegljivost na domu oz.izven delovnega časa.Dobr plačan..

Smejal se mi bodo, tko kot takrat ko sem rekla, naj mi odobritev dopusta podpišejo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]...ker kao kompliciram z birokratskimi zadevami in da če smo se zmenili, da bo to držalo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]  res so kavboji.

Bubamaraa -> RE: zmešal se mi bo (9.5.2007 17:20:48)

Jaz bi probala odklopiti celotno zadevo iz glave in se sploh ne bi javljala na telefon... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]