lahko zamrznem? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

can -> lahko zamrznem? (8.5.2007 15:46:56)

Pozdravljeni,
danes sem za svojega malčka skuhala pasirano juhico iz zelenjave (brokoli, cvetača, korenček, bučke, por) in puranjega mesa. Zelenjava in meso je bilo pred kuhanjem zamrznjeno. Ker sem količinsko skuhala preveč, me zanima, ali lahko preostalo juhico zamrznem, kljub temu, da je bilo meso in zelenjava že enkrat zamrznjeno? Ponavadi pripravljam sveže jedi in se zamrznjenih ne poslužujem, zato me zanima kako storite to vi? Moja sestra pravi, da se jedi, pripravljene iz zamrznjenega mesa ne sme ponovno zamrzniti? Je to res?
Hvala,
can

Aja32 -> RE: lahko zamrznem? (8.5.2007 15:52:22)

Ja, jaz jih dam vseeno zmrzniti... Zaenkrat nisem imela s tem nobenih problemov... Poznam jih pa kar nekaj, kateri tega ne počno (recimo moja tašča)...

Lp A

Maleal -> RE: lahko zamrznem? (8.5.2007 16:02:08)

Če je bilo že enkrat zamrzjeno jaz nebi tega še enkrat zamrzovala.Zdaj je čas,ko se dobi že polno sveže zelenjave,ki ima več vitaminov in je bolj zdrava kot zamrzjena.

mmž -> RE: lahko zamrznem? (8.5.2007 16:08:18)

Jaz npr. kupim zmrznjeno zelenjavo jo skuham in dam še enkrat zmrznat. Ali pa meso prav tako. Samo če je pa kuhano enkrat zmrznjeno in se idtali, pa ne dam več zamrznat.

asso -> RE: lahko zamrznem? (9.5.2007 7:26:04)

Ko je zamrznjeno in potem kuhano se baje lahko da zamrznit. Odtalit in nazaj zamrznit se ne sme.

Jaz zelenjavo vedno kupim zamrznjeno, naredim juhico in ponovno zamrznim...

pikecpokec -> RE: lahko zamrznem? (9.5.2007 11:38:01)

Meni je moja ''mačeha'' ki uči gospodinjstvo, povedala, da če zamrznjeno stvar odtališ, jo toplotno obdelaš (skuhaš, spečeš,...), lahko spet zmrzneš. potem pa ne več, ker se bakterije množijo.
samo se mi pa zdi, da se malo vitamini izgubijo, čeprav za kdaj pa kdaj verjetno ni panike. itak je ful težko skuhat juhico oz. kašico iz eneka koleščka korenčka pa ene kockice krompirja,...

LP

Marogica -> RE: lahko zamrznem? (9.5.2007 11:40:53)

Zamrznjeno se samo ne sme ponovno zamrzniti, če ni toplotno obdelano, torej kuhano. Ko se zamrznjeno enkrat skuha, se skuhano sme zamrzniti brez problema. Tako, da brez skrbi...

Stran: [1]