kako veš, da bolijo ušeka? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

Naja31 -> kako veš, da bolijo ušeka? (7.5.2007 9:32:21)

pa ne znajo povedati, oz. nisi prepričan, da govorijo resnice?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Moj 2-letnik se je danes celo noč premetaval in ko sem ga vprašala kaj ga matra, je rekel ušesa. Sem bila čist presenečena nad njegovim odgovorom, ker ušes ni imel še nikoli vnetih. Pa ga vprašam, če bubajo in je rekel, da bubajo. Potem je nazaj zaspal in lepo spal do jutra. Danes zjutraj ga vprašam, če ga ušesa bolijo in pravi, da ne. In na vsako moje vprašanje , je odgovor ne. Pa pravi, da ga tudi ponoči niso bolela. Če mu pritisnem na ušesek, odmakne glavo, kot da ga to moti, ampak trdi, da ga ne boli.
Vročine nima, 14 dni nazaj je imel virozo, nosek tudi ni poln.

Nisem prepričana da mu lahko verjamem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
Zdaj sem jaz v službi, on pa je pri tašči v varstvu.

Mina1 -> RE: kako veš, da bolijo ušeka? (7.5.2007 9:36:00)

Če bolijo ušeska, potem res zelo boli, otrok je jokav, sitkan, lovi se za ušeska, jamra in podobno.

Sicer se naš lovi za ušeska tudi če je zaspan, ampak vseeno je bolje biti pozoren, jaz bi ga peljala vseeno na pregled k zdravnici, nikoli ne veš.

Upam, da ni nič:)

Pingvinčica -> RE: kako veš, da bolijo ušeka? (7.5.2007 9:42:33)

Tia je imela probleme z ušeski ko je bila stara 10 mesecev. Sem ji z prstkom pritisnala na uho in je umaknila glavico in se je videlo da jo je zabolelo. Bolje da ga pelješ k zdravniku. 

Katrin -> RE: kako veš, da bolijo ušeka? (7.5.2007 9:48:53)

Ko bolijo ušeska, se otrok ponoči zbuja z jokom (ker ga boli; bolečine pa ne zna določiti - tako mi je rekel pediater: otrok ve, da ga boli, a tega še ne  tega povedati).

Če misliš, da ga ušesa res bolijo, je bolje da se gresta pokazat pediatru.

Srečno!

Naja31 -> RE: kako veš, da bolijo ušeka? (7.5.2007 10:03:08)

Ja, saj to me "moti", da nič ni jokal. Ni siten,ne jamra, nič ni na osnovi česa bi lahko sklepala, da so ušesa, razen njegove izjave. Jaz tudi pričakujem, da bi vsaj jokal.
Je pa tudi res, da mogoče je bolj začetni stadij in da ga še ne boli tako zelo.

Bom videla kako bo popoldan ko ga vzamemo od tašče.
Hvala!

Marogica -> RE: kako veš, da bolijo ušeka? (7.5.2007 11:56:29)

Če želiš vedeti, če otroka bolijo ušesa, ga moraš vedno potipati za ušesom, kjer je "jamica" in narahlo pritistniti. TO je prvi znak, drugi pa seveda neprestano jokanje oz. jamranje. V takih primerih ne odlašaj s Calpolom in čimprejšnjim obiskom zdravnika.

Mislim, da pa tvoje 2-letnika najbrž ušesa srbijo, vendar to 2-letnik ne zna ločiti. Najbrž je imel kaj v ušesu, ušesno maslo, zato je pokazal na ušesa. Sploh, če ni ponoči nič jokal, ali pa danes zjutraj.

srki -> RE: kako veš, da bolijo ušeka? (7.5.2007 12:00:15)

Moj je imel pol leta vsak mesec vnetje ušes, amapk tudi enkrat ni niti malo jokal zaradi tega in se grabil za ušesa.

Pri njemu je pritekla gnojna tekočina iz ušesa in po tem sem vedela, da so ušesa vneta.

Vročino pa je imel samo enkrat.

Očitno je pri vsakem otroku drugače.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.5.2007 10:15:19)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Naja31 -> RE: kako veš, da bolijo ušeka? (10.5.2007 11:32:40)

Ja, ima res vnet ušesek.
Smo bili v ponedeljek pri zdravniku, ampak glede na to, da ni imel vročine, ni dobil antibiotika. Včeraj smo šli na kontrolo, in je ušesek še vedno vnet, pa tudi vročine ime malo, tako da smo dobili hiconcil.
Ampak jamra in joka pa čisto nič ne. Tudi nič mu ne teče ven iz ušesa.

No, upam, da bo kmalu ok.

pinka1 -> RE: kako veš, da bolijo ušeka? (3.7.2007 13:09:25)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]

Stran: [1]