mamuška
|
Pogovori se z možem, če je kakšna možnost, da ga nekaj čaa vozi on v vrtec. Naslednja točka: zakaj je otrok zjutraj tako v odklopu? Premalo spanja? Slabo spi? Ima premalo časa, da se zbudi v nov dan? Jaz sem vstajala uro in pol prej, preden je bilo treba it doma, da je bilo ja dovolj časa za crkljanje, za božanje, za čohanje, preden sva začela nov dan. Mogoče čez dan spi preveč in gre zvečer prepozno spat in je zjutraj koma? To je bilo pri nas nekaj časa vzrok, pa smo skrajšali dnevno spanje, je šel zvečer prej in jeb ilo spet OK. Samo za premislek. Če možnosti za menjavo ni, si zvečer naredi točen scenarij kako in kaj, in se z otrokom sploh ne pogajaj. Vzemi si sicer dovolj časa, nato pa bodi mirna, a stroga in vztrajna. Naj te otrok ne spravi iz tira. Vem, da je to zelo težko, sploh zjutraj, ko si še sam napol zastreljen, a samo tako boš kam prišla, Dokler ima otrok TEBE v šahu in ne obratno, je nevzdržno. Tako neprizadeta kot on, bodi tudi ti. " A ne boš? OK, jaz pa ne bom XXXYYY." Dve leti in pol je že davno mimo dojenčkaste dobe in toliko star otrok te povsem namensko navija okoli prsta in testira, koliko te še lahko navije. Če otrok sodeluje, lahko oblačenje narediš zelo zabavno: izmišljaj si pesmice, naj hlačnice lovijo nogice in rokavčki roke, pa malo pohvali vmes, "wauuu, kako si pa danes krasen, pa še dan je jasen; danes si pa prav seksi, kot naš kuža Reksi; dajmu fantu hlače, da v njih dobro skače- roko ti lovi rokav-lep oglej, če je taprav" in podobne traparije in oslarije, ki pa se otrokom večinom zdijo zelo zabavne, ker se rimajo. Tako se lepo ublaži stres, ko se otroku ne da, tebi pa se že mudi. Predvsem pa - TI moraš obvladovat otroka in ne ON tebe, kar ne bo z danes na jutri, počasi pa bo, če se le ne boš pustila spravit vsako jutro znova pod strop.
|