|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: noce se (pre)obleci
10.5.2007 9:26:47   
Bejba
Kalbo, uresničila sem že vse grožnje, razen te, da bi ga res pustila samega doma (sem šla le pred vrata in tam čakala).

Dostikrat me totalno "zabije" nazaj, ko mu zagrozim da bo šla igrača v smeti in mi jo da, jo nesem v smeti in nobene panike user posted image . Pa mu jo ne dam nazaj nekaj dni, tednov, pa nič user posted image .

Ko sem mu zagrozila, da bova šla v vrtec bosa (ker se ni hotel obuti), sem grožnjo uresničila. Reakcija: to mu je ratalo všeč in tudi, ko je bil dobre volje, je hotel iti bos v vrtec user posted image .
V pižami ga še nisem nesla, ker enostavno nimam srca, da ga vsega poscanega nesem v vrtec. Zjutraj se namreč dostikrat zgodi, da plenica ne zadrži vsega in je pižama mokra.

Ampak načeloma resnično grožnje uresničim, pa ni haska. Pred dvema dnevoma sem ga pustila sedeti na previjalni in rekla, da grem sama , sem šla ven  in čakala in čakala (skoraj zamudila službo), pridem čez nekaj časa nazaj, sedi na previjalni in si poje user posted image . Saj ne veš ali bi se smejal ali jokal.

Čeprav ga moram pohvalit, da danes zjutraj je bil pa resnično priden. Pa ne vem kaj je pomagalo: Včeraj sta sicer imela zvečer pogovor z atijem, da mora biti zjutraj priden in ne nagajat mamici, pa ne vem ali je to palilo (čeprav dvomim, da bi to upošteval) ali je le s tapravo nogo vstal. Upam, da se bodo tako lepa jutra nadaljevala user posted image .

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
10.5.2007 17:22:26   
mamuška
Pogovori se z možem, če je kakšna možnost, da ga nekaj čaa vozi on v vrtec. Naslednja točka: zakaj je otrok zjutraj tako v odklopu? Premalo spanja? Slabo spi? Ima premalo časa, da se zbudi v nov dan? Jaz sem vstajala uro in pol prej, preden je bilo treba it doma, da je bilo ja dovolj časa za crkljanje, za božanje, za čohanje, preden sva začela nov dan. Mogoče čez dan spi preveč in gre zvečer prepozno spat in je zjutraj koma? To je bilo pri nas nekaj časa vzrok, pa smo skrajšali dnevno spanje, je šel zvečer prej in jeb ilo spet OK. Samo za premislek.

Če možnosti za menjavo ni, si zvečer naredi točen scenarij kako in kaj, in se z otrokom sploh ne pogajaj. Vzemi si sicer dovolj časa, nato pa bodi mirna, a stroga in vztrajna. Naj te otrok ne spravi iz tira. Vem, da je to zelo težko, sploh zjutraj, ko si še sam napol zastreljen, a samo tako boš kam prišla, Dokler ima otrok TEBE v šahu in ne obratno, je nevzdržno. Tako neprizadeta kot on, bodi tudi ti. " A ne boš? OK, jaz pa ne bom XXXYYY."  Dve leti in pol je že davno mimo dojenčkaste dobe in toliko star otrok te povsem namensko navija okoli prsta in testira, koliko te še lahko navije. Če otrok sodeluje, lahko oblačenje narediš zelo zabavno: izmišljaj si pesmice, naj hlačnice lovijo nogice in rokavčki roke, pa malo pohvali vmes, "wauuu, kako si pa danes krasen, pa še dan je jasen; danes  si pa prav seksi, kot naš kuža Reksi; dajmu fantu hlače, da v njih dobro skače- roko ti lovi rokav-lep oglej, če je taprav" in podobne traparije in oslarije, ki pa se otrokom večinom zdijo zelo zabavne, ker se rimajo. Tako se lepo ublaži stres, ko se otroku ne da, tebi pa se že mudi. Predvsem pa - TI moraš obvladovat otroka in ne ON tebe, kar ne bo z danes na jutri, počasi pa bo, če se le ne boš pustila spravit vsako jutro znova pod strop.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 27
11.5.2007 8:33:43   
Bejba
Vse sem že premlela kaj bi bilo krivo. Zvečer zaspi zgodaj, ob cca 19.30, spi lepo celo noč, brez zbujanja. Prej ga že ne moremo dat spat, saj smo še zunaj, se potepamo in tako.

Mož hodi v službo ob 05.30, tako da bi ga mogla zbuditi ob 05.00, kar pa se mi zdi še huje, tako da ga rajši pustim še eno urco spat in ga jaz odpeljem (pa tudi vrtec se odpre šele ob 06.00)

Ko se zjutraj zbudi, se ne začneva takoj preoblačit in rihtat. Ima svoj jutranji ritual - pitje mleka ob gledanju TV, tako da ni ful šok.

Saj pravim, včeraj je bilo krasno, danes spet totalno hudo. Upam, da se bo počasi navadil in "vdal v usodo", kaj čem drugega.

Ja, naš ta večji ni jutranji človek, tako kot mami ne user posted image .

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 28
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?