Odejice za otroka (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

Mesečnica -> Odejice za otroka (7.5.2007 8:53:22)

Moj PDP se hitro približuje, pa sem ugotovila, da nisem kupila še nobene otroške odejice (oz. dekice). Niti ne vem kakšno potrebujem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mislim velikost, material? Pa količina? Predvidevam, da jih je dobro imeti več, da otroka po potrbi pokriješ v več plasteh. Doma imam samo nekaj odej iz flisa, a so te prevelike (velikost potovalne odeje).

Kaj mi svetujete?

Anonimen -> RE: Odejice za otroka (7.5.2007 9:13:27)

A kovterček pa imaš?

Drugače sem jaz iemla eno odejico, ki je nikoli ne bom pozabila. Mi je prav žal, da sem jo podarila naprej, da je nisme obdržala za spomin,ker je v bistvu bila kot otrokova druga koža.
Je bila pa na eni strani iz temno modrega bombažnega flisa, na drugi pa iz bombažnega jerseyja - tak belo moder droben karo. Tako mehka je bila. Kupila pa sem jo v Arielu. To sem uporabljala za v voziček, poleti, pa kot podlogo, če sem otroka kam položila, npr. pri zdravniku, da sem ga hkrati še zavila lahko vanjo.

Potem pa rabiš še kakšno bolj toplo.

felicia -> RE: Odejice za otroka (7.5.2007 9:15:10)

Ojla
jaz osebno imam zaenkrat eno prešito odejo, ki sem jo dobila v kompletu s posteljnino za v posteljico, eno imam iz flisa tako otroško za v voziček, pa verjetno bom kupila še eno bombažno ker se mi zdijo fajn za prat pa poolikat pa še lahke so.

lp

tejči77 -> RE: Odejice za otroka (7.5.2007 14:53:08)

Tudi jaz sem iskala kakšne lušne odejce za dojenčka, pa nisem našla nič pametnega. Sploh pa večinoma niso iz bombaža, kar iz poliestra. Prosim lepo, od kdaj je poliester dober za dojenčka - sploh novorojenčka. Tako da tudi jaz še nimam nobene odejce, ker je enostavno ne najdem. Tudi jaz prosim za nasvet, kje ste dobile kakšne lepe odejce. Rada bi imela tudi kakšno za jajčko, tako, da otroka zaviješ vanjo.
Hvala

crci06 -> RE: Odejice za otroka (7.5.2007 15:18:37)

verjetno bo nasvet bolj smešen - ampak - jaz sem imela za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ogromno pripravljeno. Kovter, kovterček, odejco eno in drugo itd.  Ko sem vse razporedila v posteljico, v zibko, na igralno podlogo, pač povsod, kjer je moj januarček bil, sem slučajno ugotovila, da mi je v zibki najbolj ustrezala čisto navadna flis odeja, kakšršne prodajajo npr. v Sparu za ex-1000 SIT, samo, da imam jaz doma dvojne.  Imela sem jo zloženo čez [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in glede na teperaturo, ki je to zimo zelo nihala, sem ga pokrila z dvema, štirimi plasmi, kakor je bila potreba. Pa ko je bil že bolj živahen, sem jo zložila na večje in jo ob strani malo zatlačila v zibko.
Zdaj, ko zibke nimamo več, jo imam na tleh za "drugo" igralno podlogo. Čez pa dam lok z ogračami, pa mu je še bolje, kot original igralna podloga.
Pa glede na to, da boste imele poletne otroke, jih v vozičku pomoje prav kmalu  ne boste več pokrivale z  odejami. Jaz ga zdaj pri 4m pokrijem, le če je ful veter al pa če je full, full sonce in sicer  kar samo s prevleko za kovterček. Tanka 2 sloja, se mi zdi bolje kot dekica, pa še ful lepo mi paše...

kaya2007 -> RE: Odejice za otroka (7.5.2007 15:18:50)

Jaz sem kupila 2 dekici, obe bombažni, in sicer v benettonu in chiccotu. Sta full luštni! Potem pa sem kupila še eno iz flisa od NICIja, sam je res ogromna...ampak se nisem mogla zadržati. Za v lupinico pa sem naročila tako odejico-vrečo prek neckermanna, na eni strani ej bombažna, na drugi strani je pa flis-ampak ni predebela. drugače sem pa videla še res vrhinsko dekico v kerin-povirku (Lj, mengeš), kjer imajo disney pohištvo, samo je malo dražja...

tejči77 -> RE: Odejice za otroka (8.5.2007 19:34:42)

Hvala za nasvete! Bom šla še v te trgovine pogledat.
lp

tinaaja -> RE: Odejice za otroka (8.5.2007 19:48:15)

koutra jaz sploh nisem rabila zaenkrat, ampak uporabljam kombinacijo 2 dek. imas dobre bombazne v h&m. ostale sem jaz kupila v at in it. za poleti flisa ne rabis. imas tople bombazne in ful lepe v 1001 dar v city parku. ene 2-3 dekice so super da imas, da ne isces skoz tiste ene... morda raje sproti kupuj, ko bos videla, kaj tocno rabis in kaj ti sploh odgovarja... 

Stran: [1]