|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   debelost in PCO
7.5.2007 8:13:19   
Anonimen
Hojla!
Mene pa zanima, ali in kako vpliva prekomerna telesna teža na PCO? In na podlagi česa ti postavijo diagnozo PCO?
Hvala za odgovore!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: debelost in PCO
7.5.2007 8:24:03   
Anonimen
Kolikor jaz vem,se tiste ženske,ki imajo PCO prekomerno redijo.Ne dobiš pa PCO zaradi debelosti.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.5.2007 9:03:19   
pina-1
Tako kot ti je že Dalija napisala, je prekomerna teža lahko ena od posledic PCO-ja. Le tega pa ti diagnosticira ginekolog na podlagi krvnih preiskav oz. ultrazvoka.

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.5.2007 11:31:56   
Anonimen
To razumem, da je posledica lahko debelost, zanima me pa, zakaj je manjša možnost oploditve, če imaš prekomerno težo pri PCO, kot pa takrat, ko nisi debel?
Kdaj ti sploh postavijo diagnozo? Jaz se že celo življenje ubadam s prekomerno težo in imam neredne menstruacije. Z user posted image  se že več kot leto trudiva zanosit, pri tem mi je ginekologinja predpisala dabroston, da imam zdaj vsaj redne menstruacije, zdaj pa jemljem klomifen. Kdaj pride sploh na vrsto možnost, da bi lahko imela PCO in ali se to ugotovi z vaginalnim ultrazvokom?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
7.5.2007 11:34:51   
Anonimen
http://www.zdravniski-nasveti.net/?nStran=forum&forum=ZN&temaid=497
http://www.24ur.si/bin/experts.php?esection_id=22&expert=ursularm&q_id=3226

Tukaj boš dosti našla.Vse dobro ti želim.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
7.5.2007 12:00:09   
Massa26
To so vse zelo zapletene stvari, nekakšen začaran krog. Ful ti priporočam t.i. prehranjevanje po Montignacu, na hitro: samo kompleksni OH (polnozrnate stvari), čimmanj (nič) sladkorja, pusto meso in ribe, veliko sadja in zelenjave, malo mlečnih izdelkov in čimmanj konzervirane in pripravljene hrane. Aja pa ne mešati OH in mesa. Ker če ješ kontra od tega, se ti presnova še slabša, pco napreduje (ker pco je PRESNOVNA motnja) in posledica tega je slabša plodnost.

LP!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.5.2007 18:43:39   
florita
A je katera, ki ji je uspelo s PCO zanositi, če je zmanjšala težo?

Na svetu ni popolnih ljudi, popolni so samo nameni.

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.5.2007 17:40:28   
sarcy21
Hm tale PCO tudi meni ne gre  v glavo, iz endokrinološkega inštituta so mi poslali da mi svetujejo tabletke in če se bom odločila za njih naj pridem pač nazaj. Nimam nerednih menstruacij nikoli jih nisem imela. Je pa res da sem bila prej močnejša kar bi bila lahko posledica PCO, ampak sem sedaj shujšala 50 kg in imam nekje normalno težo na mojo višino 172cm 60 kg. Jaz mislim da se bo sedaj vse umirilo, mogoče moji krvni izvidi niso bili dobri zato ker sem tako na hitro shujšala 50 kg (tista zdravnica mi je priporočila naj še 10 kg shujšam pa jih ne bom, ker ni vredno v kakšno bolezen pasti in mislim da imam sedaj normalno težo)

13.10 2008 smo dobili sinčka Marka
20.8.2010 smo dobili hčerkico Najo
1.4.2013 pa se nam je pridružil še fantek Žan

(odgovor članu florita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.5.2007 17:44:48   
sarcy21
Aja pa še to vsi moji hormoni so bili ok ko sem jih gledala na izvidu tudi ultrazvoki so super cist ni vse štima tko da jst se pač zdej izogibam mlečnim izdelkom in mesu, veliko uživam pa sojo in sojine izdelke

< Sporočilo je popravil sarcy21 -- 11.5.2007 17:47:31 >

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.5.2007 18:04:05   
sarcy21
no ja pa še to tudi odvisno katere izdelke vsi spet niso dobri

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?