Anonimen
|
Ponavadi ne komentiram takih postov, ker se zavedam, da je vsaka situacija različna in da je svetovanje zelo težko. Sem pa sama večkrat v situaciji, ko posredujem med svojo mamo in bratom, v preteklosti med njegovo bivšo ženo in sedaj tudi sedanjo. Se mi večkrat zdi, da vsak vleče v svojo stran in kot zunanji opazovalec vidim mogoče dlje kot vsak posameznik, udeležen v "sporu". Hvala bogu, da je vsaj moj oče dovolj razumen in priseben, da ne sodeluje :-). Torej, prejšnji bratov zakon je po mojem mnenju razpadel tudi in predvsem zaradi umešavanja moje mame in to sem ji tudi večkrat povedala in je nekako razumela, vendar svoje napake ponovno ponavlja. Saj ne, da bi to počela zanalašč ali ker bi bila hudobna, njeno "dobro" je samo drugačno od tistega, kar je "dobro" za nekoga drugega, sama pa se ni zmožna postaviti v kožo svoje snahe. Potem pa počne neumnosti za njeno dobro. Tudi tisto vsakodnevno visenje na vratih in stopnišču je po njenem zato, ker če ne lahko snaha misli, da jo ignorira in da je ne mara. Glede na to, da te tvoj mož nekako ne razume, poskusi govoriti s taščo. Ne poznam je in ne vem, kako to sprejema, če misliš, da je sicer razumna, poskusi. Pa ne z obtoževanjem v stilu "vi meni, vi vedno, včeraj ste,..." ampak s sporočili tipa jaz - "jaz čutim, jaz mislim, ko; mene boli, ...". Poskusi razložiti, kako se ob njenem obnašanju počutiš in povej kaj bi rada. Če imaš možnost, prosi za posredovanje tasta ali svaka/svakinjo ali koga drugega, ki mu zaupaš. Je pa verjetno normalno in bo vedno tako, da se bodo tašče vmešavale v življenje snah, če so pod isto streho. Edina rešitev je selitev. Pa še takrat ti gre včasih čez glavo, tudi meni moja, pa še otroček še rodil ni ;) - zaenkrat sta mi s tastom samo psa razvadila in to tako, da bi ga najraje dala stran. Pa sporoči, kako si uredila.
|