TinaM -> RE: Razočarana nad starši! (9.5.2007 22:44:13)
|
Čudno, meni so povedali, da sem pred 32 leti sedela v avtu v avtosedežu ... In ja, res je, da 1. dohtarji vsako leto potuhtajo nekaj novega, pa naj bo to prehrana ali handling 2. da so dojenčki povsod enaki - v Sloveniji ali 15000 km stran Vendar k 1. pred nekaj 100 leti niso poznali antibiotikov, pa dvomim, da jih katera ne daje svojemu otroku, ker je včasih bilo pač tako ... ponavadi nekako sledimo novim smernicam. In če se tega držimo pri modnih nasvetih glede npr. vozičkov, se lahko ozremo tudi na nova dognanja v medicini, a ne? k 2. dojenčki so res povsod enaki, vendar sem potovala ravno dovolj po državah tretjega sveta (celo pisala diplomo na temo stanja v eni takih držav), da vem, da je umrljivost dojenčkov v eni državi 63,66/1000 živorojenih, v Sloveniji pa 4,35/1000 živorojenih. Razlika, a ne? Sicer dvomim, da k temu prispeva zgolj uvajanje goste prehrane ipd., mogoče pa ni zanemarljiva tudi osnovna nega. Kljub temu, pa priznam, da sem s teh potovanj prinesla domov idejo o nošenju otrok v rutah, učila pa sem se tudi masaže dojenčkov, ki je tam nekaj samoumevnega. Kaj hočem povedati? Ni vse, kar je novo slabo, ker je bilo včasih pač drugače in smo mi "vseeno gor zrasli" ... moj otrok brez intenzivne fizioterapije in handlinga gotovo ne bi hodil ... Itak pa vsak starš najbolje ve, kaj je dobro za njegovega otroka, a ne?
|
|
|
|