čudno obnašanje prijateljice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Naja31 -> čudno obnašanje prijateljice (18.10.2004 20:18:59)

Zivjo punce,

mogoce to res ne sodi na ta forum, ampak je povezano z nosecnostjo in ne vem na koga drugega bi se lahko obrnila. Pa se ve ste vedno polne kaksnih pametnih in konkretnih nasvetov:)
Noseca sem 15. tednov in odkar vem za nosecnost imam obcutek, da se moja najboljsa prijateljica izredno cudno obnasa do mene. V vsakem pogovoru se mi je zdelo, da ignorira dejstvo, da sem jaz noseca in da bomo pri nas imeli dojencka. Pa sem se nekaj casa se tolazila, da se meni to samo zdi.
No, in ravno prej sva se pogovarjale in sem dojela, da to ni zgolj nakljucje, ampak da vedno ko pogovor nanese na karkoli v zvezi z nosecnostjo, dojenckom in nacrti za prehodnost zamenja temo. Da pa bi kdaj sama kaj omenila glede moje nosecnosti pa sploh ne pride v postev.
Res mi ni jasno. Moj dragi pravi, da mi zavida, jaz pa tega nikakor ne morem verjeti, ker nikoli ni bila taka, da bi vsaj nakazala, da si sploh zeli otroka, druzine, tudi nima fanta, tako da tezko verjamem, da je kaj takega.
Kot dodatni dokaz sem jo poklicala, da ji povem, kako mi je nerodno, ker sem pozabila, da ima fantek od najine skupne prijateljice danes 1. rojstni dan. Pa mi je rekla, da se njej to sploh ne zdi pomembno, da je ona njena prijateljica zaradi nje in ne njenega otroka. Ja, halooo! Saj nisem tega rekla, ampak je to njen otrok, ki je njej zelo pomemben in ce je tvoji prijateljici nekaj tako zelo pomembno, potem ti tega ne mores kar ignorirati. Ce se moji prijateljici ne bo zdelo pomembno ko bo moj otrok imel 1. rojstni dan, potem hvala za tako prijateljico.

Malo sem se razpisala, ampak sem grozno razocrana.
A sem mogoce samo nosecnisko preobcutljiva ali je res kaj narobe?

Hvala za vase nasvete in pripombe.

Lp, Naja:nosecka:

ninca -> čudno obnašanje prijateljice (18.10.2004 20:20:40)

:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:

Abby -> čudno obnašanje prijateljice (18.10.2004 20:23:06)

Zdi se taka, kot Samantha iz Sexa v mestu. Morda ti pa res zavida?

dory -> čudno obnašanje prijateljice (18.10.2004 20:30:28)

Hm sama sem bila ista...preden sem zanosila...sej sem rada pogledala za otrocki, pa tud kaksno sem rekla o njih ce je blo ze treba...sam da bi se pa s tem ker prevec obremenjevala...ne hvala...me ni zanimalo in nisem pokazala interesa....sama sem nacrtovala otrocke precej kasneje...pa se je zgodilo...in tisti dan,ko sem izvedela,da sem noseca, se je vse odvijalo samo o tej temi...ce ne v debati pa v moji glavi...in sploh nisem razumela svojih prijateljic,ki jih to ni zanimalo....tisti,ki nimajo otrok drugace gledajo na to verjemi...tvoja prijateljica,pa bi se se vedno lahko zadrzala in vsaj malo, za tvojo duso sodelovala v pogovoru...poskusi se ti ignorirat nosecnost kadar si z njo...bos vidla, kaj kmalu te bo kej vprasala :)

kimi -> čudno obnašanje prijateljice (18.10.2004 20:30:31)

Nekateri razlogi:
lahko ti zavida
mogoče pa je izvedela da ne bo morala nikoli imeti otrok
lahko jo je strah da te bo izgubila.

puncica -> čudno obnašanje prijateljice (18.10.2004 20:46:21)

Po moje pa ti zavida, morda pa tudi sama želi imeti tako družinico kot ti in je jezna ker njej ne rata. Morda bi jo pa vprašala in povedala kaj se ti zdi. Če je prava prijateljica ti bo že povedala, če pa ni, potem pa :zmeden:

beba76 -> čudno obnašanje prijateljice (18.10.2004 21:37:38)

Tudi jaz mislim, da ti zavida, ali pa se boji, da te bo izgubila...:zmeden:Ti imaš fanta, imela boš otročka, ona pa nima ničesar - in jo je strah, da te bo otroček čisto ločil od nje.
Kar naravnost jo vpraša, zakaj se tako obnaša. Konec koncev je tvoja prijateljica in bi ti mogla privoščiti srečo, če pa ne , pa...

Anonimen -> čudno obnašanje prijateljice (18.10.2004 22:00:53)

Se strinjam z bebo76.

morskadeklica -> čudno obnašanje prijateljice (18.10.2004 22:07:05)

če je tvoja prijateljica, se z njo o tem pogovori. povej ji, da te to moti. kaj pa veš, njo pa morda moti ravno tvoje govorjenje o :duda:. jaz osebno nobene prijateljice ne "morim" s pogovori o otročku:duda:, ampak počakam, da same načnejo to temo. če je pa ne, pa tudi prav, jih razumem, če jih pač ne zanima in tega nobeni ne zamerim. tudi meni ne diši dalj časa trajajoči pogovor o eni in isti temi, kakršnakoli že je. upam, da si zastopila kaj sem hotela povedat, ker so moji stavki mal čudni :zmeden:

lp:miska::miska::miska:

kimi -> čudno obnašanje prijateljice (18.10.2004 22:52:15)

moje prijateljice so tako vesele za mojega otročička, da je joj. Tako da če bi bila ljubosumna nate potem nebi tako reagirala za drugo žensko ki ima 1 leto starega otroka. Vendar bi bila samo jezna nate-verjetno. Res ne vem kaj se ji plete po glavi. Biba ima prav vprašaj jo kaj jo muči in poveja kako zelo se je spremenila.

kimi -> čudno obnašanje prijateljice (18.10.2004 22:52:48)

Oprosti beba ima prav

Anonimen -> čudno obnašanje prijateljice (19.10.2004 3:45:53)

Je že tako, da smo ponavadi prijatelji zaradi skupnih interesov/zanimanj, ko so pa interesi različni, pa se menjajo tudi prijateljstva.
Morda je pa tvoja nosečnost resnično ne zanima. Zaradi tega ni nič slabša oseba od prej, saj so se spremenili tvoji interesi, ne njeni.

Vsekakor pa ji povej, da te čudi njeno obnašanje, in jo vprašaj po vzrokih.

Lunca1 -> čudno obnašanje prijateljice (19.10.2004 8:03:46)

Ojla!

Imaš več možnosti:

- zavida ti
- mogoče se zdaj pogovarjata samo še o dojenčkih, pa ji ni ravno do tega
- te ne razume
- boji se da te bo izgubila, a imate slučajno zdaj manj stikov s tretjo prijateljico?

Lp Lunca

Naja31 -> čudno obnašanje prijateljice (19.10.2004 9:18:58)

Ja, na vse te moznosti sem ze sama pomislila.
Saj na zacetku sem mogoce res samo o nosecnosti govorila, saj je bila tudi ona sploh prva, ki je izvedela veselo novico, ampak zadnji mesec pa se namenoma izogibam te teme in jo niti ne omenjam. Sem upala, da bo sama kaj omenila ali vprasala kako se pocutim, ampak tudi to ne.
Saj tudi meni preseda vecno govorjenje o isti temi, po drugi strani je pa zame to najpomembnejsi dogodek in ce o tem ne morem govoriti z najboljso prijateljico, s kom potem naj?

Lunca, imas cisto prav. S to tretjo prijateljico, ki ima fantka imamo zdaj res obcutno manj stikov kot prej, ampak meni se zdi to popolnoma razumljivo. Ne pa da bi jo zaradi tega se bolj odrezala. Ko ima cas, nas ze poklice in se dobimo. Vsekakor pa ni isto kot je bilo prej.

Ah, v bistvu ne vem kaj naj. Jo dobro poznam, da ne bom nic dosegla ce jo vprasam, kvecjem kaksen spor.
Je pa tudi res kot je ena napisala, da nas s prijatelji poleg ostalega druzijo isti interesi in ko teh ni vec.... Bomo videli.

Hvala za vasa mnenja.

KIRA -> čudno obnašanje prijateljice (19.10.2004 9:31:19)

Tudi jaz sem takega mnenja, da ti zavida ali pa se ne znajde. Jaz sem imela podoben problem in zaradi tega z mojo najboljsko prijateljico prakticno nimam vec kontakta ze nekaj let.

Ampak pri nama je blo obratno.Jaz sem si vedno zelela otrocka na tihem, pa ga nisem mogla imet. Ona je pa v roku par let dobila 3!, ceprav se z mozem zadnje case ne razumeta prevec.
In mi je vedno tezila s tem. Nobena druga tema ni prisla vec v postev, kot otroci. Pa kaj naj recem - da nimam pojma o njih, da jih ne morem met itd? Pa sem rekla da nimam cajta za deco. Ampak me je ful bolelo, da je bla ona mamica, jaz pa ne. Sem bla kar precej ljubosumna.
Ampak stikov z njo vseeno ne zelim obnoviti, ceprav se kdaj pa kdaj slisive bolj po nakljucju, enkrat na leto mogoce. Prevec se vsiljuje, jaz pa zelim svoj mir. Zato ji tudi nisem povedala, da sem bila noseca. Ko sem rodila sem ji poslala kratek SMS, da ne bo uzaljena...
LP

Teya -> čudno obnašanje prijateljice (19.10.2004 15:00:08)

povabi jo na eno :kava: in vrzi karte na mizo...nima smisla, da se tako obremenjuješ in razmišljaš kaj bi lahko težilo prijateljico. Edini način, da zveš kaj se dogaja je, da se odkrito pogovoriš z njo. pa nič ovinkarit....
srečno!:pujs:

Annny -> čudno obnašanje prijateljice (19.10.2004 17:16:59)

Naja31, veš, včasih niso razlog za tako obnašanje samo otroci.
Velikokrat se vse začne pri moških...mogoče ima tvoja prijateljica težave s tem...kake frustracije...in potem ji je težko, ker si ti že srečala pravega (in bo otroček celo poglobil vajino srečo), ona pa se čuti manjvredno, 'nesposobno', neprivlačno itd., ker nima fanta.
Tako je bilo z eno mojih prijateljic (ni pa nujno tako tudi s tvojo, seveda).
Kdove, kaj se ljudem plete po duši...včasih je bolje biti previden...in ne takoj 'navaliti' z nekimi resnimi pogovori o tem, kaj te pri njej moti.. Če ima kake osebne težave, ti bo povedala sama- tega ne moreš izsiliti od nje. Če pa se bo zapirala vase, bo sčasoma morda prekinila vajine stike..tako kot je napisala že Selena: z različnimi interesi se menjajo tudi prijateljstva. In s tem ni nič narobe- to samo bogati naša življenja..Jaz si ne bi želela celo življenje ostajati v isti družbi:miska:
Lp

Naja31 -> čudno obnašanje prijateljice (22.10.2004 13:58:32)

K, hvala za tvoj odgovor.
Ne bom nic drezala v njo, kot si rekla,pusti casu cas, to je najbolje.
Saj ni nic kaj takega storila, da bi se mi lahko zamerila. Priznam pa, da sem tudi jaz malo bolj ocutljiva zadnje case.

Stran: [1]