cokolatin -> kaj med dojenjem (6.5.2007 1:29:19)
|
Prav lep pozdrav vsem! Upam, da me zaradi tega, kar bom napisala ne boste imeli za noro ali da kompliciram. Pred dnevi sem brala o dojenju, pisalo je o graditvi odnosa med dojenjem; če povzamem: mati naj bi ves čas dojenja otroka gledala v oči, se mu smejala in pozitivno prigovarjala, le tako bo zgradila dober odnos z otrokom, saj tako kot se vede med dojenjem, tak bo njun odnos naprej. Pa me ne malo zaskrbelo. Pri nas dojenje poteka nekako tako: pristavim našo 4-mesečnico, po parih potegih zapre oči. Vse skupaj potem traja uro do dve (pač taki smo, pa se o tem ne sekiram ali komplicram, niti ne razpravljam), vmes dremucka, se igračka, papca, ves čas pa trdno drži bradavico (sem jo že parkrat poskusila odstaviti prej ko je sama izpustila, pa smo imeli pravi kmečki punt). Med tem pa jaz kaj berem, včasih rešim kako križanko. Se pa tudi zgodi, da jo dam v sling, ona v miru papca, jaz pa kaj naredim, ali grem na sprehod. Pa se sprašujem kako naj dve uri gledam otroku v zaprte oči in ali bom res imela slab odnos s hčerko zaradi tega, ker med dojenjem berem. Konec koncev, če bi jo toliko časa gledala, bi mi verjetno slej ko prej misli odtavale in bi misleno ne bila prisotna. Kaj pa ve počnete med dojenjem in kaj mislite o tem?
|
|
|
|