|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   To smotano uspavanje!!!!
5.5.2007 14:01:23   
livia
Kako preiti iz uspavanja na rokah, na to, da otroka odložiš v posteljico in da zaspi sam?
Stari smo 13 mesecev in se še vedno uspavamo na rokah, kar traja cca. 15 minut, potem jo odložim v posteljico in je ok. Ker je pa že težka in moj hrbet ne zdrži več, bi jo rada navadila na to, da zaspi sama.
Če jo odložim v posteljico budno, se takoj dvigne in stoji ali pa se igra z medvedki. Sem tudi že probala jo skoz polagat nazaj dol, a je trajalo 2 uri, in na koncu sem jaz obupala. Smotano je to, da zdaj, ko mora zjutraj zgodaj vstati zaradi varstva, si ne morem več privoščiti, da bi ful pozno zaspala, zato kar nosim in nosim, a ne morem več.
Pomagajte!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: To smotano uspavanje!!!!
5.5.2007 14:06:10   
a.jda
Tudi pri nas je bilo tako. Potem smo se odločili da tako ne gre več, pa sem hodila z njo spat in jo objemala in božala, in se je počasi navadila hitro zaspati, v začetku pa sem malo dalj časa z njo ležala. Še zdaj pri 3 letih se uležem  z njo in zaspi v parih minutah.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.5.2007 15:57:40   
total
Tudi jaz sm ga zasrala z uspavanjem na rokah,pol sm ga dala v voziček in je zaspal takoj.Mene več ni bolelo nič,pol pa ko je bil malo velji sm ga pa navadila v posteljo,tako da se uležem poleg njega in zaspi.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu a.jda)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.5.2007 20:59:31   
mojčika
Tudi mi delno zaspimo v rokah, ne traja več kot 5 min, samo jaz se vsedem na posteljo in se malo zibam, mi nekako ni težko, pa tudi že imamo 11 kg. Kaj ve morate hodit naokroguser posted image

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.5.2007 21:54:10   
flecker1
Nam se tudi včasih zgodi, da noče zaspat v posteljici, potem vzamem v roko in se vsedem, gledam tv, mala pa že v 5 minutah zaspi, seveda tako da zibam sem ter tja. Saj bo bolje, ko bodo večji.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.5.2007 0:38:33   
Allia
Tudi mi imamo 13 mesecev in  jo uspavam v naročju tako, da se dojiva, jaz gledam TV in potem jo nesem v posteljo, včasih že spi, včasih pa jo v postelji še dojim in crkljam, potem pa zaspi.

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.5.2007 10:59:37   
sky
Jo vedno ti uspavaš? Tudi čez dan? Povej, kako imaš to rešeno oz. ali jo je uspaval že kdo drug in na kakšen način.

BK.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.5.2007 12:24:24   
natalia
joj, veš kake probleme sem jaz imela z uspavanjem. deklina težka 14 kg, pa jo uspavat na rokah tudi do 40 minut!!! in to 3x na dan!

en dan se mi je pa nabralo in sem si rekla, tako ne gre več naprej. to uspavanje mi je pokvarilo cel dan! zato sem, po sprehodu malo lepo previla, ji dala čaj za pit, dudico in ninico, jo dala v posteljo in kratko uspavanko. sem malo zatemnila in sem ji rekla, tako ne gre več naprej. skači po postelji koliko ti je, igraj se, pogovarjaj ampak jaz zdaj grem in te pridem še pogledat, ji dam lupčka priprem vrata in grem. sem šla čez pol ure gledat, še ni spala, po 40 minutah je sama zaspala. in to sem delala najprej samo pri enem, jutranjem uspavanju, potem sem počasi prešla še na popoldanskega in večernega. sedaj jo dam v posteljo in traja približno 3-10 minut, da zaspi sama.

ne obupaj in bodi dosledna, pa srečno!

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.5.2007 12:49:21   
livia
Običajno jo uspavam jaz. Sedaj se neki tudi mož trudi.
Podnevi je običajno in če je le vreme dopuščalo zaspala v vozičku na sprehodu. Zdaj, ko hodi že k varuški, pa jo ona položi oz. mislim, da se najprej z njo malo usede in jo gunca, potem pa odloži in treplja po ritki in zaspi. A zraven spi še en fantek in je lažje, ker vidi, da tudi on spi.
Čez dan še nekako gre, saj zaspi v 2-5 minutah in potrpim, zvečer je pa kriza.
Če jo mi odložimo in gremo ven, bo vstala in vriskala, se jokala. Če jo odložimo in smo zraven, pa vstane in se smeje, se igra in to lahko traja tudi 2-3 ure. Je že kinkala na robu posteljice (ograji), pa ko sem jo odložila spet takoj na noge.
Tiste, ki se uležete z njimi, a potem skupaj spite v veliki postelji? Naša ima svojo posteljo in spi strogo samo v njej.

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.5.2007 20:29:01   
sky
Ne znam ti pametno svetovati, lahko ti povem samo, kako smo mi rešili naš problem.
Do starosti 15 mesecev sem jo sama uspavala le s pomočjo dojenja. Drugače nisem znala oz. ni šlo. Zadnje mesece sem jo dojila  skupaj 5x na 24ur in vedno sede v njeni sobi (nikoli ni spala v spalnici in nikoli ni šel nihče spat z njo). Tašča, ki jo je čuvala od 11.meseca, jo je uspavala na rokah. Tudi ni dolgo rabila, da je zaspala.
Ker sem bila že psihično in fizično na koncu (predvsem zaradi "dojenja", kolikor je to še sploh bilo to dojenje), smo naredili temu konec. user posted image sta za šest dni in noči vzela k sebi moja starša. Tam ima svojo sobo in svojo posteljico. Prvi dve noči se je še zbudila 2x, potem samo 1x, zadnji dve noči je prespala. Moja mami je pač dosledna, ona je ni nikoli uspavala v naročju, ampak samo s prigovarjanjem.
Ko je po slabem tednu prišla domov, je bilo, kot da se nikoli ne bi dojila. Zvečer sem jo dala v posteljo, jo pokrila, ugasnila luč in ni bilo problema. Čez dan enako. Včasih traja malo dlje časa, da zaspi, ampak od takrat nikoli ni treba komurkoli jo nositi na rokah. Jo samo položim, ji dam poljubček, rečem lahko noč in da je treba tiho bit, pa učke zapret in imamo mir v hiši.

BK.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.5.2007 21:14:24   
Peli
Jaz nisem nikoli imela težav z uspavanjem, ga nesem v sobo in dam v posteljico, tudi če se potem še igra ga pustim, saj po določenem času zaspi, če pa začne jokat grem k njemu, ga poležem, mu dam dudo in pleničko, mu navijem melodijo in grem, potem ponavadi zaspi.

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.5.2007 21:21:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: livia

Kako preiti iz uspavanja na rokah, na to, da otroka odložiš v posteljico in da zaspi sam?

Kakšnega splošnega recepta najbrž ni....

Mičica se je nekje do osmega meseca tudi uspavala z dojenjem, potem jo začel uspavati oči. Trajalo je ca pol ure, sedel je zraven njene postelje in jo božal.

Še danes zvečer porabi ene pol ure, da zaspi ob nekom v postelji, čez dan pa običajno nekaj minut, a mora biti nekdo ob njej. Najprej se je stiskala, danes pa leži sama in samo hoče bližino. Tako da postopoma vse skupaj.

Nam pa vsem takole čisto paše, no vsaj meni. Zraven se še malo pocrkljam pa včasih še jaz kakšno kitico zaspim user posted image

(odgovor članu livia)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
6.5.2007 22:04:45   
eya
Zvečer ga uspava oči, tako da se skupaj uležeta na veliko posteljo, mali dobi še dudo in ninico in že spi, ponavadi v 5-10ih minutah (oči pa ponavadi še prejuser posted image ). Ko zaspi, ga prestavimo v njegovo posteljico. Ampak mali ne sme iti popoldan prepozno spat, ker ima potem še preveč energije.

Čez dan pa zaspi sam v posteljici, ga dam notri, ko vidim, da je utrujen in grem stran. Tudi zvečer je včasih sam zaspal (se je podojil, sva umila zobke in ga dala spat), potem si je pa oči zaželel crkljanja in zdaj se pač tako pocrkljatauser posted image .

Poskusite še pri vas...

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.5.2007 14:50:31   
Badeja
Pozdravljena!

Tudi jaz sem imela tak način uspavanja, dokler mi ni postal težki in me je začel boleti križ. Zdaj se skupaj z njim vležem na veliko posteljo, mu dam ninico, dudico samo toliko, da zaspi... Saj ne zaspi takoj, malo še plazi po posteljici, se prijema za nogice... Zdaj se je navadil, da me prime za roko in si jo položi na lice, takrat vem da bo zaspal. Ko zaspi še 5 minut ležim z njim in ga odnesem v njegovo posteljico. Mi prav paše, da ga tako uspavam, saj včasih tako hecno delam, da sem prav vesela da sva lahko vsaj takrat sama skupaj in se cartava. Čez dan je enako, le da se moram na koncu vsesti in ga dati v naročje, nato pogledava vse na ninici- od očk, uhic, tačk... in tako pooooočččččaaaaaassssiiiiiii zaspi user posted image .

LP

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.5.2007 21:30:00   
žanai
Ojla!

Mi smo pa našo navadili, da jo zrihtamo za spat (večerja, kopanje, umivanje zobkov...), damo v posteljico z vsemi njenimi igračami (čebelica, kuža, medo in muca user posted image ), zatemnimo rolete in prižgemo Tommyjevo zvezdico, ki igra melodijo in na steno projicira medvedke, ki se vrtijo.
Je pa res, da smo mogli prvih nekaj dni vsakih 10 min, ko se je zvezdica ugasnila, nazaj v sobo in jo spet prižgat, ker bučka še ni spala in se je začela dret. Na začetku se je drla ves čas, a sem šla tako vsakih 10 min k njej in ji rekla, da mora ajat, da vse njene igračke že ajajo in spet prižgala zvezdico. To dretje je trajalo 2- 3 dni, rabila je 30- 45 min da je zaspala. Potem pa je videla, da sta mami in oči neomajana in je zaspala vedno hitreje. Danes zaspi tudi, če nastavim zvezdico na 5 min. Noro rada jo ima. Bog ne daj da gremo kam prespat brez nje. Aja naša bučka je pa stara 18 mesecev.
Takole pa izgleda zvezdica:

user posted image

(odgovor članu Badeja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?