kakanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


simonka -> kakanje (4.5.2007 15:23:49)

Naš fantek je star 8 tednov in je do nekje šestega tedna kakal na dve do tri urec , torej po vsakem obroku. Sedaj pa ne kaka po štiri dni oz. vsaki 4 dan mu pomagamo z termometrčkom v ritko, da se pokaka. Je polno dojen in vem da je normalno da ne kaka nekje do enega tedna, vendar se nam tako smili ker se venomer napenja , tu pa tam malo prdi in pri tem zajoka. Do sedaj smo termometerček prakticirali le dvakrat, ker se bojim, da se ne bi navadil in ne bi več sam kakal.
Naj pustim tako dolgo dokler se sam ne pokakaka? Ali se prebava uredi? Mislite, da je možno, da je nehal kakati ko smo mu začeli dajati kapljice D3, ker prej kot sem že napisala je kakal po vsakem obroku.
Imate tudi ve podobne izkušnje?

Hvala za nasvet in papa




majas -> RE: kakanje (4.5.2007 16:35:05)

Možno je da so malo krive kapljice...
Lahko pa da si ti jedla kaj takega ki preveč zapira?
Upam da se mu čimprej uredi prebava nazaj...




simonka -> RE: kakanje (4.5.2007 16:41:44)

Majas pila sem sezamov čaj za dojenje, ki pa se mi zdi da je mene res zaprl. Ali misliš da gre to skozi mleko in vpliva na otročkovo prebavo?
No sedaj ga ne pijem že kaki teden pa ni bolje.
Hvala




madela -> RE: kakanje (4.5.2007 16:51:19)

Pri polno dojenih otrocih je normalno,da včasih ne kakajo včasih po par dni. Naš je bil pono dojen pa se je tudi zgodilo,da par dni ni kakal,pa se s tem nisem obremenjevala. Glede krčev,pa mislim da ni neke povezave,ker dojenčki imajo krče pa če se pokakajo ali ne. Jaz sem svojemu pomagala,da se je "naprdel" tako da sem mu obe nogici pokrčila in narahlo potisnila na trebušček,zmeraj ko sem ga previjala. To je kar pihalo iz njega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Aja,pa še to,te kapljice AD3 baje poslabšajo krče,za kaknje pa ne vem.




blue sky -> RE: kakanje (4.5.2007 16:54:39)

Mislim, da se v lekarni da kupit laktozo, ki otročkom olajša prebavo oz. bolje rečeno "vzpodbudi". Kar se pa AD3 kapljic tiče, pa nimam kakšne dobre besede. Mi smo jih uporabljali nekaj dni, pa so bili sami problemi (jokal in tulil je kar naprej - tudi, ko je jedel in na splošno je bil ful razdražljiv). Ko smo jih nehali dajati, je postal pravi pridni sonček.

Poskusi z laktozo. Mi uporabljamo Vetrovne kapljice (Koroške lekarne) in naš mali kaka dvakrat dnevno (je pa adaptirano mleko).




krfjolca -> RE: kakanje (4.5.2007 16:59:26)

Boljša kot razna odvajala je telovadba. Kot je napisala madela, pokrči mu nogice na trebušček in rahlo pritisni, potem jih raztegni in spet pokrči. Ob vsakem previjanju. S tem mu spodbudiš peristaltiko črevesja.
Tudi moj mali je bil precej zaprt, zdaj pa kaka 2x na dan. Se je tako navadil na to telovadbo, da ima točne ure, kdaj se pokaka. Ob prvem previjanju zjutraj in ob 5h popoldne. Samo da mu malo nogice dvignem, pa se že napenja.




simonka -> RE: kakanje (4.5.2007 17:14:27)

Blue sky pa misliš, da ni nič narobe če več otroček ne dobi kapljia ad3?

Hvala mamice za odgovore




štorkljica -> RE: kakanje (4.5.2007 18:41:43)

Moja je bila tudi polno dojena pa je do 5-meseca kakala do 4x na dan.
Probaj mu dodajati malo tekočine čez dan po flaški, mogoče malo sladkan kamilični čaj ali pa kakšen drugi otroški čaj. Lahko da mate bolj suh zrak v stanovanju in zato hitro izgubi vso tekočino. Če bo pil več tekočine bo kakec tudi bolj razmehčan. Tudi navadna voda je vredu (seveda prej prekuhana in ohlajena).




anajmad -> RE: kakanje (4.5.2007 19:47:35)

Na EINT so dajali "zluftan" donat. Jst se še zdej tega prakticiram. Naši tamali dam v mleko enih 10 ml zluftanga donata in potem normalno kaka.




miska2004 -> RE: kakanje (4.5.2007 20:09:31)

Tudi naš je do 7. tedna kakal dvakrat, trikrat na dan, potem pa kot bi odrezal, na 5 dni. No, pri 4 mesecih pa je spet začel kakat večkrat na dan, med ali po dojenju. Zadnje dni kaka po enkrat ali dvakrat na dan.




kamy -> RE: kakanje (4.5.2007 20:18:32)

Simonka! Tudi mi smo imeli točno takšne težave in kaj ko ni nič pomagalo! Jaz ko sem zaprta pojem suhe slive soft od nemškega proizvajalca so, pa ne vem točno kako se imenuje, so v rumenem ovitku in se jih kupi v Mercatorju! Če jih boš pojedla pet popoldan ti in [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] podojila zvečer oz. ponoči mi verjemi, da mu bo pomagalo, ker sedaj jaz samo še to prakticiram in je uspešno!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Deluje in to je bistvo! Zato pa probaj in želim ti veliko uspeha! Termometra pa ne priporočajo preveč ravno zato, ker pravijo, da se črevo poleni!

LP,Kamy




mmž -> RE: kakanje (4.5.2007 21:16:59)

IZVIRNO SPOROČILO: simonka

Blue sky pa misliš, da ni nič narobe če več otroček ne dobi kapljia ad3?

Hvala mamice za odgovore



Vitamin D dobivamo s soncem in glede na to, da se prebližujejo takšni dnevi, bi jaz na tvojem mestu kapljice opustila, vsaj da vidiš če bo kaj boljše.
Moj sin je rojen maja in sem s kapljicami pričela šele oktobra. Nikoli nismo imeli težave sprebavo. bil je polno dojen. In sedaj ko smo bili na posvetovalnici, me je pohvala, češ kako je mečava vredu. Tako da mislim da ni panike!
Poleg tega poznam veliko primerov, ko so kapljice ravno zaradi krčev opostili in je sedaj vse o.k.




skačica -> RE: kakanje (5.5.2007 10:02:58)

simonka- en nasvet zate, ki pa ga mi je povedala svakinja.
Korenček naribaj in stisni sokec skozi gazico. Malemu daj dve kapljice po žlički in baje, da se garantirano pokaka.
Ona je to prakticirala, meni še ni bilo treba.




Ejpril -> RE: kakanje (5.5.2007 10:07:32)

Moj sin star 11 tednov kaka na 6-7 dni,pri tem prdi in zajoka.Probala sem in donat in suhe slive in toplomer pa nič.Na pregledu trebuh mehek,debelo črevo v redu.Razlaga pediatra je da je vroče i da otrok maksimalno iskorišča materino mleko.L ahko se da NESLADKAN čaj od janeža(nič noče razen mleka).Sladka kamilica do 1 leta zapira.Mislim da bom znorela ponoč se zbujam pa voham al se je pokako.




Peli -> RE: kakanje (7.5.2007 22:25:09)

Pri nas smo imeli podobne probleme bli pa smo na adaptiranem mleku, sva probala vse živo. Najbolje je blo da sm ga odvila, mu malo pomasirala trebušček, potisnila nogice na trebušček, s tem da sm mogla bit kr dost potrpežljiva, potem pa mi je pediater svetoval laktozo, in je res fino kakal, kasneje ko sva začela z jabolčnim sokom mu je tudi pomagal, zaprt ni bil tudi takrat ko sm mu dajala Novalac za zaprte dojenčke. Ker na lepem pa ni več težav in brez kakršne pomoči kakamo 100/h.




blue sky -> RE: kakanje (8.5.2007 8:12:39)

Simonka, mi smo kapljice AD3 le začasno opustili, sicer smo pa veliko zunaj na sončku. Ko se bodo krči končali, bomo spet postopoma začeli s kapljicami.

Lp!




Stran: [1]