Kdaj večje dude? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

martinuška -> Kdaj večje dude? (4.5.2007 14:38:00)

Mogoče kompliciram, ampak me zanima... :)

Naša dojenčica je stara sedaj sedem mesecev in ima Aventove dude, ki bi naj bile za starost od 0-6 mesecev. Kupila sem ji že večje dude, ki so za starost od 6-12 mesecev, vendar jih noče in jih večinoma izpljune po nekaj sekundah. Dostikrat se tudi zgodi, da dobi relfeks bruhanja, zato sem že domnevala, da so ji še vedno prevelike.

Sicer sem mnenja, da je vsak otrok drugačen in da vsakemu paše kaj drugega, tako kot naši dojenčici manjše dude.. Vseeno pa me zanima, ali je lahko kaj narobe glede bodočih zobkov in ustne votline, če ima še vedno manjše dude.

žarnica -> RE: Kdaj večje dude? (4.5.2007 15:16:10)

Naša je stara 21 mesecev in ima še vedno št.1 NUK. Ni hotela večje.

majas -> RE: Kdaj večje dude? (4.5.2007 16:37:37)

Če jo zavrača jo ne sili, se je pač navadila na to... poskusi še kdaj pa boš videla...

Mi imamo pa večjo že od 4M ... ostale sploh ni zagrabila. Jo je hotela imeti a je ni vedela prijeti in obdržati v ustah, sem ji jo mrala vedno s čim podložiti... ko pa sem poskusila večjo pa je bilo jo je lepo imela v ustih jaz pa sem bila prav vesela da ne rabim tega več vedno popravljati...

happy mam -> RE: Kdaj večje dude? (4.5.2007 20:29:44)

OJ! Ne sili je. Naš navihanček ima pa že od 2 meseca aventovo 6plus. Male dude sploh ni hotel.

eya -> RE: Kdaj večje dude? (4.5.2007 21:12:42)

Mi imamo sicer večjo, ampak če je vaša noče, pač naj ima še manjši, ne vem, še nisem slišala, da bi lahko bilo zaradi premajhne dude kaj narobe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

martinuška -> RE: Kdaj večje dude? (5.5.2007 16:11:47)

Hvala za odgovore. Sem se že odločila za manjše dude.

bobek05 -> RE: Kdaj večje dude? (6.5.2007 18:49:47)

Po besedah naše pediatrinje - NIKOLI! Če že otrok "mora" imeti dudo, potem je najbolje, da je 1 (najmanjša), ker mu bodo baje ta večje še bolj škodile pri razvoju dlesni, zob...

martinuška -> RE: Kdaj večje dude? (6.5.2007 23:25:12)

OK, super. :) Potemtakem se je naša dojenčica kar sama odločila za najboljšo varianto očitno z manjšimi dudami.

Hvala in LP.

malička -> RE: Kdaj večje dude? (8.5.2007 19:39:26)

brezveze je otroka siliti z dudami, ponavadi je tako da imajo najraje tiste dude ki so jih imeli od začetka, naša sanja je bila zelo majhen dojenček pa je imela dudo od aventa, ki je bila tako velika da ji ličk sploh nisi videl, pa smo probali druge manjše dude pa ji ta najbolj odgovarja, bi pa tudi jaz mela vprašanje, kako dolgo se lahko uporablja ena duda oz rok trajanja dude?

K_a_t_i -> RE: Kdaj večje dude? (9.5.2007 9:21:47)

Na eni od dud sem zasledila priporočilo, da naj se jo po 3h mesecih zamenja.

CAPA -> RE: Kdaj večje dude? (9.5.2007 11:40:28)

Po besedah naše pediatrinje - NIKOLI! Če že otrok "mora" imeti dudo, potem je najbolje, da je 1 (najmanjša), ker mu bodo baje ta večje še bolj škodile pri razvoju dlesni, zob...

se strinjam... poleg tega pa... po besedah babce iz porodnišnice Lj. - zizka ne rase z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], zakaj bi duda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stran: [1]