beba76
|
Halo, bejbe! BAMBINA, za tvojo odločitev!! Jaz vrtec 100% podpiram, ker se jim tam ful dogaja, majo sebi primerno družbo, učijo in delajo stvari, ki so primerne njihovi starosti..... Skratka, vse naj! No, ko si z odločitvijo že tak daleč, ti srčno želim, da še službo dobiš. Jaz še sploh ne štekam, da grem v ponedeljek delat. Nekak mi še ni potegnilo, da je kar na vsem lepem konec "lenarjenja" doma in bo spet malo več obveznosti, kot jih je blo zadnje cajte. Ma, v ponedeljek zjutraj, ko bom vstopila v službo, mi bo menda vse jasno A ste prehlajene? Lih danes sem delala zdravilo proti prehladu. Črno redkev izdolbeš, s strani ali pa od spodaj narediš majhne luknjice vanjo, pol jo napolniš z medom ali sladkorjem, ki se počasi izteka skozi te luknjice in to ful pomaga za prehlad in bronhitis. Drugače sem pa spomladi naredila tudi sirup iz smrekovih vršičkov. Sem taka mala teta Pehta Aha, še to: če vas ali otroke piči osa, se da na mesto pika aspirin, ki ga namočimo v vodi. Preverjeno deluje! Našo nastjo je prejšnji teden popikalo 9 os in sem naredila, to čarovnijo z aspirinom in drugo jutro ni bili sledi o pikih. Ja, seveda, tudi Gala je tisti dan ena vsekala, pa Vasja tri, tak da se nam je dogajalo. Je za bajto ena luknja z osami (njihov domek) in je Vasji žoga šla točno v to jamo, pa so ga dobile, ko je šel po njo. Seveda je zbežal in pol Nastjo poslal po žogo, ki pa jo je pošteno fasala. Je mela polno os pod obleko. In zvečer mi je, predno sem dala hlače v stroj, še ena sfrčala iz hlačnice naravnost v Galovo glavo in si še njega privoščila. Svašta! No, in včeraj je mel moj akcijo uničevanja teh os in jih je šel skurit. Pa ga je ena fajn kresnila, tak da je mel roko zatečeno vse do komolca (vsekala ga je v palec), pa še vedno jo ima, čeprav je že več kot 24 ur od pika Dovolj sem zatežila, grem. Le to še, da je Tia že normalno v vrtcu, kjer pridno spi in je, tak da ji je očitno fajn
|