Čaj za dojenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Anonimen -> Čaj za dojenje (2.5.2007 19:41:55)

Sem v 35.tednu. Zanima me kdaj lahko pričnem piti čaj za dojenje. Imam namreč strah, da ne bom imela nič mleka, ker so se mi izcedki pojavili le za en teden nekje po 20. tednu v [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], nato pa so poniknili. Sem razmičljala, če bi pričela s pitjem tega čaja že zdaj kmalu. A mislite, da smem, ali to ni potrebno.
Saj vem, da se povsod piše in govori, da je mleka dovolj, če ti pridno dojiš. Pa vendar, Kaj mislite.

Sem zakomplicirala stvar a ne?




rainbow -> RE: Čaj za dojenje (2.5.2007 20:41:15)

Po moje ni potrebno.

Jaz sem ga pila, ko sva prišli z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] domov.




2 Sraki -> RE: Čaj za dojenje (2.5.2007 20:48:24)

Koliko izcedka imaš v nosečnosti ne vpliva na kasnejšo proizvodnjo!
Najbolj pomembno je, da se prenehaš sekirati za stvari, ki jih ni. Verjemi, da mati narava poskrbi za to, da otrok ne bo lačen in bo vse steklo tako kot je prav. Poskrbi le, da ti otroka pristavijo na obe dojki takoj po porodu (v cca pol ure) in proizvodnja bo stekla brez problemov. Pridno ga pristavljaj kadar bo želel in videla boš, da čaj ne bo potreben. Mogoče ga zaradi boljšega občutka spij kakšno skodelico na dan, vendar šele po porodu, in ne pretiravaj. Jaz sem ga pila prvi teden po porodu. Nakar sem ugotovila, da ga sploh ne smem, ker sem imela že tako ali tako dovolj mleka in so me dojke že bolele od prevelike proizvodnje. Misli pozitivno in stvari stečejo same od sebe.





mmž -> RE: Čaj za dojenje (2.5.2007 21:50:04)

Tudi jaz sem mnenja, da se ti še nikamor ne mudi. Ko boš pričela dojiti  ti bo mleko sproti nastajalo. Saj veš kaj pravijo TAKŠNO KOT JE POVPRAŠEVANJE, TAKŠNA JE PONUDBA [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] !
Te pa opozarjam, da se ne vstraši, če mleka ne boš takoj dobila!
Jaz sem ga šele 4-5 dan. ( pa ga dojim še sedaj - star je 11 mesecev ) Vstrajaj in še enkrat vstrajaj.

Ti pa svetujem da prebereš knjigo z naslovom DOJENJE IN MATERINSTVO IZ SRCA, avtorice KSENJE ŠOSTER - OLMER![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
Knjiga opisuje kako dojiti, kako veš da je otrok sit,............  v glavnem knjiga je vrhunska ( imajo jo v vseh knjižnicah )

l.p.




majas -> RE: Čaj za dojenje (2.5.2007 22:05:45)

Tudi jaz sem začela piti čaj za dojenje v porodnišnici ker so nam tam skos "težili" ...sem bila prav vesela da so nam ga dali.

Včasih ne vpliv ana nastajanje mleka samo čaj. Tako da čim manj se obremenjuj s tem pa boš videla mlekec bo. Samo vztrajaj ker na začetku bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] velikoo na prsah..

P.s.in seveda čim lažji porod, lp




trojica -> RE: Čaj za dojenje (2.5.2007 23:18:38)

Čaja v nosečnosti ni potrebno piti!!! Tudi pozneje ko steče dojenje (lepo je da se zanimaš) ni potrebno piti čaja, no tudi če spiješ kakšno šalico ti ne bo škodilo! Srečno




dskubin -> RE: Čaj za dojenje (3.5.2007 9:05:44)

jaz pred porodom sploh nisem imela izcedka v nobeni nosečnosti, pa sem taprvega dojila 9 mesecev (nakar se je sam odstavil, ker sem ponovno zanosila [sm=bravo.gif]), tudi sedaj polno dojim (že drugi mesec). Pijem sicer tudi čaj za dojenje (bolj zaradi spremembe, kot nuje), ampak mleka imam na pretek, verjetno ne bi bilo potrebno. Spijem pa veliko vode, tudi drugih čajev in vsake tolko kako pivce [sm=smiley36.gif]. Ne skrbi, mleko bo prišlo, ampak ne se v porodnišnici ustrašit, če ga ne bo že prvi dan, navadno priteče malo z zamudo, šele 2. ali 3. dan.




Anonimen -> RE: Čaj za dojenje (3.5.2007 12:08:49)

Hvala vam za vzpodbudne odgovore. Zelo rada bi dojila, brez dodajanja vsaj prvih 6 mesecev- no potem z dodajanjem ostale hrane.

Bom počakala do poroda pa bom potem pila ta čaj, da bo več mleka.




N _ B -> RE: Čaj za dojenje (3.5.2007 12:22:35)

Nogica, jaz sem našo pupo zaradi zapletov po porodu prvič pristavila šele 3. dan po porodu (CR). Prve dni sva se dojili samo parkrat na dan, pa nama je kasneje čisto lepo steklo. Mleka je bilo dovolj za 16 mesecev.
Sama se sploh nisem ukvarjala s tem ali bom lahko dojila ali ne. To mi je bilo nekje samoumevno in je šlo.




Stran: [1]