Strawberrie Cherrie -> RE: Razgibavanje dojenčka (2.5.2007 21:35:21)
|
Evo - od aerobike delava vaje za nožne mišice (da se ziblje in je postavljen na nogice - večinoma njegove teže držim jaz), pas (položim ga na bok in spodnjo roko mu iztegnem pod uho, gornjo nogo pokričim nad drugo nogo, ki je iztegnjena, mali se prevali na trebuh), trebušne in hrbtne mišice (položim ga na ravno porvšino na hrbet, primem ga za obe roki, potem pa ga rahlo vlečem v sedeči položaj - sedaj že fino sodeluje in ga spodbujam, da se že skorajda sam dvigne z malo moje pomoči) - NATO PRIDE SEVEDA NA VRSTI SPORŠČANJE [sm=smiley36.gif] (velikokrat ga kar položim na mojo fitnes žogo, primem ga za noge in ga rahlo povlečem, da se žoga premika sem in tja - nato naredim še enako z rokami). Zvečer predenj, da gre spat, raztegneva še rokice, včasih nežno zmasirava glavo in obraz, z masažo trebuha in hrbta, smo se prebili skozi težko obdobje krčkov, voziva kolo, razgibavama kolena, potiskama skrčke do trebuha in raztegneva. Pač večinoma skozi igro. Uporabljam pa pri mašazi tudi karitejevo maslo - nekateri ga ful ne maraja, ampak men je superca, primeren je že za novorojenčke - > mogoče malo drag, pa dobro.
|
|
|
|