Angellina
|
Tale primer VD snahe, me je spomnil na dopust, ki sem ga kot 18 letno dekle preživela z fantom (sedaj možem) in še enim parom, na morju. Takrat sem se prvič odpravila na morje brez staršev. Menila sem, da se bomo imeli fantastično in komaj sem čakala, da prispemo na cilj. Niti sanjalo se mi ni, da bova z fantom celih 7 dni služkinji paru, s katerima sva si delila hiško. Midva sva bila stara 18 in 19 , onadva pa 17 in 18 . Da na kratko povzamem bistvene dogodke, ki jih ne bom najbrž nikoli pozabila: - prvi večer je imela pupa modno revijo, ker ni vedela, kaj naj obleče za ven. Tako je iz omare navlekla vse svoje in moje cune in jih veselo probavala. Ko je končala, sem jaz svoje hitela zlagati nazaj v omaro, ona pa je rekla, da se ji ne da in da bo imela jutri dovolj časa. Cune so do konca dopusta ležale tam kjer jih je pustila, na fotelu.
- spodnje hlače je puščala po celem stanovanju. Umazane, da dodam piko na i. Enkart jih je tako lepo dekorirane z rumeno črtico, pustila na čevlju mojega fanta. Hvala bogu sem jih opazila pred njim in jih odstranila, saj je blo meni bolj nerodno, kot...ah sej njej tko nikol ni blo.
- vložki in tamponi....a to je za v smeti Po moje jih samo mi mečemo v smeti, pa zavijemo v papir, ker drugi jih baje imajo za dekoracijo wc-ja.
- pomivanje posode Ja itak. In kdo bo njej povrnil škodo za uničene nohte
- kuhanje kave Ne zna. Ji lepo razložim kako se skuha . Reakcija: pupa teka z đezvico vrele vode za svojim fantom okrog hiške in ga prosi, da zakuha kavo, ker ona ne zna
- Zajtk Svež kruh, maslo, marmelada, viki krema, med...Blo šlo? Mislite, da je znala? A-a! Ni znala! Mi smo jedli ona, pa je čakala, da ji je fant odrezal kruh in ji ga namazal, ker drugače ni jedla. Crkneš! Raje je bila lačna! Mislim, da mu je predzadnji dan ven vrglo in ji ga ni hotel namazat in ko smo že vsi pojedli, se je šla nekaj pečkat. Nisem vedela, da je odrezati kos kruha tako zahteven projekt. Vidim, da se premalo cenim . Še zahtevnejše, pa je potem namazati ta kos kruha z maslom! V kruhu je naredila ogromno luknjo, namazala krožnik z maslom in na koncu glodala škorjico, ki je začuda ostala cela in se mulala dokler, se je ni fant usmilil in ji postregel z zajtrkom.
- tuširanje- poplavljena kopalnica in prazen bojler. Angie pa veselo na kolena, ker po njunem se bi že samo posušilo.
- kosilo-kuhala sva samo midva z možem. En dan moža pošljem na plažo, rekoč, da bove že midve z pupo skuhale. Jaz za štedilnik ona pa nohte lakirat. Ji rečem, naj natrebi solato. Ne zna. Jo natrebim jaz. Ji rečem, naj gre po kruh v trgovino. Se ji ne da. Predlaga, da pokličeva z plaže fanta in ju pošljeva v trgovino. Itak. Grem jaz in ji naročim, naj testenine vrejo 6 min, pol naj jih pa ugasne. V trgovini sem se zaklepetala in ko sem po 20 min prišla nazaj, so testenine še kar vrele (vode skor ni blo več)!!! Ona je rekla, da jih ni mogla ugasnit, ker je mela nalakirane nohte !
- britje bikini črte. Nič lažjega kot to. Na vrtni garnituri pred hiško dvigneš levo nogo, fino razširiš še ta drugo in postrgaš dlake dol iz češple. Če gre kup folka mimo in te čukasto gledajo, je to samo zato, ker so glupi ko noč.
- večerja- pri temu projektu smo sodelovali vsi, razen nje. Ona se je za ta dogodek morala svečano odeti. Ves čas se je veselo lišpala in ko je bilo gotovo, se je vsedla za mizo in čakala, da jo postrežemo. Ajnfuk ku pasul.
7 dni sva kuhala, pospravljala in čistila. Fant nama je povedal, da ji doma ni potrebno premakniti prsta, ker za vse poskrbi mamica. Le ta, pa tudi ni kaj boljša, tako da dekle niti vzgleda nima. Umazane cunje baje tako dolgo nalaga na stol, dokler nima več kaj za oblečt, nato porosi mamico, da jih opere. Ob vsem tem se človek vpraša...kakšna hudiča je današnja mladina? Ma jaz NIKOLI nisem bla taka! Nikoli me ni bilo treba ničesar prosit, delo sem vedno videla sama. Po mojem mnenju krivdo nosijo starši, ki želijo svojim otrokom čim lepše in brezskrbno življenje in jim tako odnašajo in prinašajo vse k riti. Z dobrim namenom, pa vendar naredijo s tem več slabosti kot koristi, saj so nazadnje otroci tisti, ki odidejo življenju na proti povsem nepripravljeni. Še malo, pa si nihče več ne bo znal obrisati riti! Pa saj jim jih bodo mamice, ni panike, za to pa so danes še vsi moji sošolci iz OŠ doma pri starših. Mamice jim kuhajo, perejo, pospravljajo za njimi, dajejo jim denar za ven, kupijo jim avto, svojo plačo imajo za žur in za cote! In potem taka pupa pride za "snaho" k anonimni in beremo to kar beremo že 3 strani. A je kaj čudnega?!
|