tanikaa -> RE: VD snaha (2.5.2007 22:00:23)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič IZVIRNO SPOROČILO: Samoyedka No ja Mič- stvar situacije. Ja, seveda. Da sem na mestu anonimne, bi mi bilo skrajno nerodo povabiti "novo" snaho na vikend in od nje pričakovati, da nam tam pomaga. Vikend kot vikend mi pomeni sprostitev in veselje, nekaj, s čimer se ukvarjam v svojem prostem času in kar v svojem prostem času tudi delim z meni ljubimi ljudi. Saj vikend ni tisto, kat moramo imeti. In pri meni nam nihče ne "mora" pomagati. Meni se zdi nevzgojena, predvsem pa gospodovalna avtorica tega posta. Mič. Če mam jaz taščo, ki ma vikend kjer koli ga že ma, in mi je ta vikend na razpolago 12 mesecev na leto in to zastonj, bom to spoštovala in cenila. Nikakor pa ne bi pričakovala od svoje tašče, da mi da na razpolago vikend, hkrati pa mi streže spredi in zadi. Tako razvajeno frkljo bi samo enkrat in nikoli več povabila s sabo na vikendico. Vsekakor bi ji dovolila, da gre z mojim sinom na vikend, ampak samo pod dvema pogojema: 1. Niti pod razno, kadar sem jaz tam. 2. Da najdem vse tako, kot je našla ona, ko je prišla tja. Problem mojega sina pa bi bil, če bi počistil in kuhal v tistem času on. Ker življenje je njegovo in če bi mu tako ugajalo naj ji špila sobarico in služkinjo. Jaz ne. Niti svojemu sinu nisem pripravljena nuditi teh uslug. Pa če me takoj proglasite za najslabšo mamo. Tudi on ima dve zdravi roki. In avtorica tega posta se mi zdi čisto vzgojena in niti malo gospodovalna. Za mene je to trezna ženska, ki ve, kje so meje.
|
|
|
|