sončna očala (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

maca123 -> sončna očala (2.5.2007 12:22:31)

Ali je priporočljivo da otrok star 1 leto že nosi očala? Nekje sem zasledila, da to ni zdravo zaradi zenic, da se preveč navadijo in potem more otrok vedno nositi sončna očala. Ali ima katera kakšne izkušnje s tem? Sončna očala da ali ne?

Njuškalo -> RE: sončna očala (2.5.2007 12:31:41)

Ne verjamem, da bi jih tak majhen otrok obdržal gor,po moje bi si jih skoz dol dajal.Jaz sem mojemu pri tej starosti vedno dajala kapo s šiltom za zaščito glave in oči.Sončna očala je dobil pri enih petih ali šestih letih.

BaByGiRl -> RE: sončna očala (2.5.2007 12:56:49)

Moja je sončna očala želela nekje pri 2 letih, sam so bile več dol kot gor..imele sva jih za v avto, ker je tam videla tudi mene. Sedaj pa že ene 3 leta redno daje očala gor ko vidi mene v avtu,...drugače jih pa nima.
Pri enem letu, pa jih bo tako imel bolj za igranje kot za nošenje.

eya -> RE: sončna očala (2.5.2007 13:08:24)

Jaz si tudi ne predstavljam, da bi jih moj enoletnik hotel gor imeti, ko se je že klobučka komaj navadil. Poskusita pa lahko. Mislim, da so celo priporočljiva, sploh za močno sonce.

Anonimen -> RE: sončna očala (2.5.2007 13:09:40)

Moja jih noče imeti gor, tako da ji tudi dajemo samo kapo s šiltom (kar bi ji itak zarad glavice).

maca123 -> RE: sončna očala (3.5.2007 7:53:50)

Naš jih ma pa rad gor, se nič ne pritožuje. Rada bi le vedela iz zdravstvenega razloga, če je to ok.....
Se bom še malo pozanimala. Hvala za odgovore.

Anonimen -> RE: sončna očala (3.5.2007 8:23:45)

Pred vsakim poletjem poslušam navodila pediatrov,naj otrokom(celo nekajmesečne dojenčke v vozičkih je pokazalo)nadnemo sončna očala(ampak ne tista iz stojnic za nekaj evrou,ampak kupljena pri optiku)zaradi močne
sončne svetlobe in sevanja,so baje oči več v nevarnosti,kot,tako,kot si ti opisala.

honey -> RE: sončna očala (3.5.2007 11:15:27)

Naš jih je dobil še pred 1. rojstnim dnevom in moram reči, da jih zelo rad nosi - je prav hud, če jih slučajno doma pozabimo, pa zunaj sonček sije. Po moje, da tudi tako majhnega otroka moti močno sonce, ravno tako kot odrasle, zato mislim, da je res priporočeno, da se očki zaščitijo s kvalitetnimi sončnimi očalami.

Stran: [1]