|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   povišan holesterol
1.5.2007 13:23:23   
tropicana
Pozdrav,

Preiskava krvi je pokazala,da imam rahlo povišan holesterol.Zdravnik me je dal na dieto,problem je,ker ne vem sploh s čim naj se prehranjujem,zelenjava in sadje mi že od prej ne "dišita".A  ima še katera probleme s holesterolom?Katero mleko pijete,1.6 ali 0.5?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: povišan holesterol
1.5.2007 13:42:17   
mmž
Holesterol se nahaj v živalskih maščobah. Zato se izogibaj masti, ocvirkov, jajc ( predvsem rumenjaka ), paštet, najrazličnejših salam,in na žalost čokolade....Uporabljaj manj mastna mleka, prav tako se izogibaj smetanam,.....

Uživaj veliko rib, zelenjave in sadja. Prav tako lahko ješ puranje in piščančje meso, zajca.

Da pa te potolažim! Glede na to, da ti je zdravnica predpisala samo dieto ( ne pa tudi zdravila ) , nimaš hudo povišanega holesterola, kar pomeni da če boš že mal popazla kaj poješ, se ti bo stanje kaj hitro izboljšalo.......user posted image

(odgovor članu tropicana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.5.2007 19:52:33   
facka
pa bele stvari zamenjaj z polnozrnatimi

"Posadil bom drevo zlata"
(komentar našega 7 letnika, da mu ne bo treba služit denarja)

Neposredna povezava do sporočila: 3
7.5.2007 15:11:42   
*bubi*
Pa fizična aktivnost zvišuje nivo HDL (dobrega holesterola) na račun LDL.

Neposredna povezava do sporočila: 4
8.5.2007 9:11:59   
Anonimen
Vsak dan pri glavnem obroku,deci refoška ali pa še bolje terana.
Snovi,kisline antioksidante ki jih vino vsebuje topijo tagrdi holesterol.

(odgovor članu *bubi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
8.5.2007 10:00:13   
madela
Na žalost sem med tistimi,ki imam zelo povišan holesterol in bom celo življenje na tabletah. Tudi če bi mi holesterol odkrili prej mi nobena dieta ne bi pomagala v taki količini,da ne bi rabila zdravil,ker imam dedno obliko. Če nimaš dedne oblike ti priporočam,da se malo potrudiš in jej manj mastno hrano,svinjsko meso ti zelo odsvetujem...veliko je tega. V knjižnici si sposodi kako knjigo in si malo preberi.
Jaz doma kuham izključno na olivnem olju,mleko imam 1,5%maščobe,s tem da se jaz velikokrat pregrešim tudi s kakim pecivomuser posted image
V glavnem se ti splača potrudit,da ne boš pristala na tabletah,ker potem več ni poti nazaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.5.2007 14:36:39   
*bubi*
V glavnem se ti splača potrudit,da ne boš pristala na tabletah,ker potem več ni poti nazaj

Al pa tudi......

jaz sem že bila na zdravilih zaradi holesterola, po porodu pa sem se odločila, da ne bom več jemala kontracepcijskih tablet. In ne boš verjela, holesterol je bil na kontroli normalen, seveda pa pazim na prehrano.

Dokazano je namreč, da KT lahko povišajo holesterol (steroidi pač)

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.5.2007 14:49:23   
madela
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

V glavnem se ti splača potrudit,da ne boš pristala na tabletah,ker potem več ni poti nazaj

Al pa tudi......

jaz sem že bila na zdravilih zaradi holesterola, po porodu pa sem se odločila, da ne bom več jemala kontracepcijskih tablet. In ne boš verjela, holesterol je bil na kontroli normalen, seveda pa pazim na prehrano.

Dokazano je namreč, da KT lahko povišajo holesterol (steroidi pač)

Res? Ja pol pa fajn za tebeuser posted image ,srečnica. Jaz pa ne bom srečnica,ker ne jem KT,pa tud dieta ne pomaga.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.5.2007 8:18:48   
Anonimen
Proti holesterolu in raku New Orleans | 10.5.2007 | B.J.

Statini, zdravila za zmanjševanje holesterola v krvi, lahko prepolovijo možnost za nastanek raka na pljučih.
user posted image
user posted image
user posted image

user posted image
Predhodne raziskave na živalih so pokazale, da statini lahko ustavijo rast rakavih celic. (Foto: Reuters) Raziskovalci univerze v Louisiani so ugotovili, da bi statini lahko imeli pomembno vlogo v preventivi pri nastanku pljučnega raka, še posebej pri ljudeh, ki imajo zaradi različnih razlogov predispozicije za nastanek te bolezni.V raziskavi, ki je trajala šest let, je sodelovalo 483.733 bolnikov. Raziskovalci so ugotovili, da imajo bolniki, ki so statine jemali več kot šest mesecev, za 55 odstotkov manj možnosti, da zbolijo za pljučnim rakom, ne glede na njihovo starost, morebitno kajenje ali uživanje alkohola.
Kaj so statini?Bolniki imajo za zmanjševanje holesterola in maščob v krvi na voljo več vrst zdravil. V grobem jih delimo v tri skupine: statini, fibrati in ionski izmenjevalci. Najučinkovitejši med njimi so statini, saj z rednim jemanjem teh zdravil lahko za skoraj 60 odstotkov zmanjšamo vsebnost holesterola v krvi, še zlasti izrazito škodljivega holesterola LDL.

(odgovor članu madela)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
10.5.2007 8:32:01   
madela
user posted image user posted image Neva,to si me pa kar mal razveselila,ker sem namreč kadilkauser posted image . Vsaj ena "dobra stran" holesterola.
Moram še sam preverit katere tablete jemljem,če so statini ali neuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.5.2007 8:47:52   
Anonimen
Pa imajo to zdravilo tudi v naših lekarnah?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
10.5.2007 9:10:45   
madela
Jaz sem pogledala na škatlico,ker sem navodila zgubila pa piše Vasilip,spodaj pa Simvastatinum.
Ne vem,je to TOuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.5.2007 9:13:13   
Anonimen
Se boš morala pozanimat,magari v lekarni ali pri svojem zdravniku.

(odgovor članu madela)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
10.5.2007 16:09:13   
*bubi*
piše Vasilip,spodaj pa Simvastatinum.

statin --> simvastatin. Ni naključno podobno. Ja, simvastatin, atorvastatin (Atoris), pravastatin,.... to so vse statini. Se največ predpisujejo.

IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Pa imajo to zdravilo tudi v naših lekarnah?

Ja, ampak je samo na Rp.

BTW: tega, da bi statini zmanjšali obolevnost za rakom, pa še nisem slišala. Vzpodbudno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?