Kam podarjate oblačila/opremo? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Iren@ -> Kam podarjate oblačila/opremo? (16.10.2004 20:45:38)

Punce,
zanima me, kam podarjate oblačila, opremo otrok in odraslih.

Zaenkrat oddajam stvari na jeseniški RK. Zanimivo se mi zdi, da so v kom. trgovini v Radovljici (skupaj s CSD-jem) omogočili, da stvari za oddat lahko pustiš tudi pri njih.
Nekaj opreme (trikolesnik, voziček) pa bi rada oddala v Materinski dom v LJ,
mogoče katera izmed vas ve, kakšni so pogoji za oddajo, predvsem kar se dostave tiče ipd.
Vaše izkušnje prosim, hvala, Irena.

Anonimen -> Kam podarjate oblačila/opremo? (16.10.2004 21:13:44)

Mi damo babici na Dolenjsko, potem pa da ona naprej, moje cunje eni sodelavki od mami itd.
lp,:fis:

Jančika_ -> Kam podarjate oblačila/opremo? (16.10.2004 21:21:38)

Moje in moževe obleke dava v šolo za otroke s posebnimi potrebami (mož je tam civilno služil vojsko ), tastove obleke in posteljnino v dom za brezdomce. Zdaj mislim banjico in razne igrače dati v materinski dom, pa jih še nisem poklicala, tako da ne vem, kako je s tem. V domu za brezdomce je tako, da kar pripelješ in pozvoniš, ker je vedno nekdo od delavcev dežuren.

Lepa Ana -> Kam podarjate oblačila/opremo? (16.10.2004 22:17:01)

Samo nekaj za tiste, ki podarjajo RKju. Zadeva sicer ni preverjena, vendar sem se jaz globoko zamislila. Zadnjič se je ena moja prijateljica odločila, da odnese vse svoje stare obleke na RK (v Ljubljani). In je prišla tja malo pred začetkom uradnih ur. Pred vrati sta stali tudi dve ženski, ena je bila približno njenih mer in starosti. In ta je pristopila k njej, ter jo vljudno prosila, če bi morda oddala tisti dve vreči kar direktno njej. Moja prijateljica ni imela seveda nič proti in je ob tem pripomnila nekaj v stilu, saj res, zakaj bi obe čakali na uradne ure in izgubljali čas. Ženska jo je resno pogledala in ji rekla, da sploh ne gre za to, da je stvar v tem, da gospe z RK najprej vse vreče pregledajo, zaplenijo kar je res lepega (se ne ve, ali to poberejo zase ali prodajo v kakšni komisijski trgovini), le tisto, kar se jim ne zdi zanimivo, prepustijo revežem... Saj pravim, samo v razmislek.

Nina Nana -> Kam podarjate oblačila/opremo? (16.10.2004 22:56:22)

Na forumu Oprema za otroke je bila debata o podarjanju, kjer je FAILA dala pobudo ...
Jaz bom kar njej poslala stvari.

Lp

Jančika_ -> Kam podarjate oblačila/opremo? (16.10.2004 23:00:33)

Hm. Preverjeno vem za primer, ki pa s tem nima zveze - RK v Parizu pred desetimi leti. Bila sem tam pri prijateljih in je bil na večerji tudi gospod, ki je nekakšen inšpektor za dobrodelne organizacije ali nekaj takega. V glavnem, povedal je, da so ogromno podarjenih stvari odkrili na raznih bolšjakih, ko so jih ljudje prodajali. Je bil kar škandal. Šlo je za to, da stvari v bistvu sploh niso bile razdeljene, ampak so jih iz skladišča prodali ljudem, ki so jih prodajali naprej na bolšjakih.

Vse sorte se dogaja, malo previdnosti ne škodi. Sama kljub takim dogodkom še vedno zaupam dobrodelnim organizacijam, čeprav stvari že od nekdaj dajem neposredno ljudem, ki jih potrebujejo. Če pa ne bi poznala nikogar, bi se obrnila na njih.

LP, Jana

kimi -> Kam podarjate oblačila/opremo? (16.10.2004 23:11:57)

te kar mine da bi dal na RK-nekateri pa nimajo niti za oblečt..drugi k majo pa na ta račun živijo

frutka_ -> Kam podarjate oblačila/opremo? (17.10.2004 0:08:40)

Oblačila, ki so malo bolj rabljena dajem moji prijateljici, ki jih nosi dol na Hrvaško v Slavonijo, v eno vas, kjer ima sorodnike in krvavo potrebujejo oblačila.
:bravo:
Jaz in še ena moja prijateljica sva jim podarili že PP kombiniran otroški voziček, ogromno oblačil, obutve, plišekov,...Kar pa je meni premalo in česar več ne nosim pa tudi njej dam in to odpelje.

Preverjeno je, da dobijo iz prve roke stvari. Vse lepo operem in zlikam, zložim v vrečke in nato ona dostavo dol. Baje so full veseli, jaz pa tudi, da si naredim prostor...

Na žalost je pa situacija mnogo kje takšna da bolj kot oblačila potrebujejo hrano...

Lunca1 -> Kam podarjate oblačila/opremo? (17.10.2004 7:19:12)

Jaz tudi na vsake toliko časa mal prevetrim moje omare. Potem pa jih fantov bratranec odpelje mislim da nekam na Dolenjsko eni družini, ki nimajo ravno veliko denarja, pa jih potem po okolici tudi sosedom mal razdelijo.

LP Lunca

Iren@ -> Kam podarjate oblačila/opremo? (17.10.2004 10:47:02)

Jančika,
če/ko boš nesla stvari v materinski dom, prosim o svojih vtisih sporoči na forum, boš?

Z jeseniškim RK nimam slabih izkušenj, kajti videla sem že bundo in hčerkino vetrovko, ki sta ju nosili romki.

Res je, da nikoli ne veš, ali bodo stvari prišle v prave roke.

india -> Kam podarjate oblačila/opremo? (17.10.2004 14:25:04)

Ja, v MB v novem materinskem domu v Bresternici s emoraš najprej najavit, da je katera od uslužbenk tam,ko pripelješ, lahko pa doaš vso opremo in oblačila za otročke, pa irače,.. pa tudi za mamice vzamejo. Kar pa se tiče RK,je tudi v MB slišati enake govorice, da vsega ne dobijo reveži, na Karitasu pa ne vzamejo brez potrdila iz kemične čistilnice.
Mi si med seboj prijateljice talamo,kar je komu premajhno ali ne potrebuje več, stare knjige,ki jih otroci ne listajo več, damo v knjižnico ali v šolo, kar pa je igrač pa drugim, ubogim otrokom, najraje v materinski dom.

Stran: [1]