ami2 -> RE: mamice z zahtevnejšimi malčki (7.5.2007 20:20:29)
|
To s kronično utrujenostjo tudi v našem primeru drži. Se mi pa zdi, da sem se nanjo kar navadila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Našla sem ta opis: Literatura o otroških temperamentih velikokrat uporablja izraze kot so težek, trmast, z močno voljo. Iskrivi otroci so ognjeviti kot vulkan, njihove besede, smeh in jok odmevajo. Nikoli ne cmihajo, se komaj opazno smejijo ali tiho pritožujejo. Ko jim nekaj je ali ni pogodu, vedo za to vsi in to takoj! Vztrajnost jih odlikuje takrat, ko se dobesedno spojijo z določenim opravilom in ga nikakor nočejo prekiniti. Vedno so pripravljeni na debato in najdejo najbolj kreativne odgovore. Ker so tako zelo dovzetni in občutljivi, opazijo vse drobne šume, prizore in dogodke v prostoru okoli sebe. Dobesedno vpijajo jih (vključno z vašim razpoloženjem) in preobilica vtisov (preveč ljudi, zvokov, barv) jih spravi iz tira. Dojemljivost majhnih stvari okoli sebe jih mnogokrat premoti pri opravljanju določene naloge. Neradi in težko se privajajo na spremembe. Urnik jim je španska vas, pri njih npr. nikoli ne veste, kdaj bodo naslednji dan zaspani, in kot zakleto, so zaspani ob najbolj neprimerni uri. Ogromno energije imajo in če je ne izpraznijo, sršeni v njihovih ritkah hitro pobegnejo ven. Ko jim ponudite kaj novega, tega ne sprejmejo takoj, potrebno je veliko poskusov. Nekaj posebnega pa so otroci, ki skoraj nikoli niso prav zares dobre volje. Težko je razložiti, kaj pomeni biti starš iskrivemu otroku. To je treba doživeti.
|
|
|
|