Gina -> RE: Vozički – slabosti in priporočila (12.5.2007 23:54:24)
|
Pri treh otrocih sem preizkusila 2 mareli, 1 štirikolesnik in 2 trikolesnika....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] brez heca, čeprav se hecno sliši. Marelo smo imeli za tja, kjer velik voziček ni priročen ali če nismo imeli prostora v avtu, npr. ko smo šli na morje smo ga tudi v prikolici pustili, danismo vlačili ta velik voziček gor in dol vsak teden... btw, trikolesnik mi je bil daleč najbolj fajn, in zelo sta bila oba stabilna, to o nestabilnosti ponavadi tiste tarnajo, ki ga sploh imele niso, samo na oko jim tako deluje, kaj pa vem... Sicer pa je bilo meni pomembno - da ima velike napihljive gume, ker smo se vozili tudi po makadamih - da ima ročno zavoro, ker sem rolala z njim - da ima 360° vrtljivo kolo, ker je neprimerljivo lažji za vodit ga, seveda se ga zatakne v nevrtljivo poziciji, če po hribih in dolinah voziš - da ima "okence" na strehi, da otroka vidiš tudi ko imaš streho dol - da ima dovolj visoke stranske obloge pri vozičku, da v primeru vetra ne piha v otroka - da se ga da z eno roko peljat!!! - da se ga zloži in sestavi z enim klikom - da se naklon spreminja s klikom, ne pa z zapenjanjem - košara - naklon mora biti tak, da lahko sedi tudi pokonci, ne pa da je najvišja možnost na pol ležeča fino je, če ima premakljiv sedež ali držalo, da sonce ne sije v otroka, vendar naš zadnji voziček tega ni imel, pa nisem ne vem koliko pogrešala, ker smo namesto tega marelo pripeli, pa je bilo tudi ok. Ni mi bilo fajn edino to, da se mi je zdel drugi trikolesnik preširok in ga je bilo težko v kakšnih ozkih trgovinah okoli prevažat ali po drugih ozkih predelih. Brez posebnega pomena mi je bila dežna prevleka, rabili smo jo 2x. Brez posebnega pomena mi je bil nastavljiv ročaj, saj sem otroka večinoma vozila jaz, ročaj mi je bil že v osnovi prav brez premikanja. Brez pomena mi je bilo sprednje varovalo, ker je otrok itak v vozičku pripet in tega pri zadnjem vozičku nismo nikoli pogrešali. Velikost zloženega vozička nam je bil tudi nepomembna, ker imamo kombi. Enako teža, ker je bilo do kleti samo par stopnic, po katerih sem ga kar zapeljala dol oz odvlekla gor. Je pa fajn, če nimaš dosti teže najbrž, meni se naš ni zdel prav težek.
|
|
|
|