ne kaka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


tančica -> ne kaka (28.4.2007 8:14:45)

Moj sinček kaka na 2-3 dni. Dojim ga ne, uporabljam pa Aptamil comfort. Kako mu lahko pomagam, sicer ga nič ne boli, vendar vidim da se napenja in napenja pa nič.




Anonimen -> RE: ne kaka (28.4.2007 8:18:56)

Za začetek mu daj fejst sladkane kamilice, ki naj res samo prevrejo. Sladkaj pa kar konkretno, na 1 dcl npr. kar kakšne 4 male žličke. Če ikaš možnost, pojdi v lekarno po fruktozo, ki jo daš namesto sadkorja, da še bolj deluje.

A Aptamil Comfort je bivšni Comformil, a ne? Čudno, da ga to zapira, Ker našega je samo Aptamil ful zapiral, Comformil je bil pa O.K. , kot naj bi bil.

Poskusi s kamilcanmi in poročaj.




tančica -> RE: ne kaka (28.4.2007 9:38:56)

Bom poskusila, pa ne bo nič narobe če mu dam kamilice glede na to da je star dober mesec? Sicer sem mu v tem času dajala še kremo Daktarin zaradi mlečnih glivic...ima to mogoče kakšne veze?




tinaaja -> RE: ne kaka (28.4.2007 10:35:30)

Najprej probaj s kamilicami kot je napisala Splisni, ce ne bo nic v se kaksne dnevu, lahko probas s termometrom stimulirati kakanje. tanjso konico termometra razkusis, pomocis v hladilno mazilo, stabiliziras nogici in termometer rahlo porines v zadnjicno odprtino, kak cm. Potem nezno obracas termometer sem in tja. v kaksni minuti ali prej je pri nas skoraj zmeraj zacela ful prdkat in kakat. tako stimuliras dokler vidis, da deluje, ene par min max. To je res za izjemne primere, ker mora otrocek sam vzpostaviti avtomatizem kakanje.




Anonimen -> RE: ne kaka (28.4.2007 19:48:27)

Ne, ni premajhen, če je star 1 mesec. Meni je tudi takrat v lekarno to s kamilicami svetovala. Sicer 2 dni še ni panike, moj ni kakal kakšnih 5 ali 6 dni.




Stran: [1]