|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice
13.7.2007 8:21:51   
nussy
Dobro jutro!

Moj user posted image  ga je včeri spet mal sračkal. V torek sem nehala jesti Dabroston in včeri se mi je spet pojavil temno rjav izcedek in pa rahle bolečine v trebuhu. Klicala sem svojo G, ki mi je rekla, da se itak ne ve, kolk Dabroston sploh pomaga, ampak da če se bom boljš počutila, da lahko pridem po recept za še kak teden.user posted image
Meni se zdi, da pomaga, če je bilo pa od 5. tedna pa do zdaj, ko je 14 tednov vse OK. V glavnem spet ga jemljem, ampak ne vem, ali je to dobro in do kdaj ga lahko. Zdravnica včeraj itak ni imela časa. Skrbi me samo, ker enkrat bom mogla nehat z jemanjem, da ne bo takrat kaj narobe.

No, v glavnem, glede na to kaj je bilo včeraj, sem šla iskat Angelsound, ker je moj naslednji pregled šele 14.8. Včeraj nisem uspela nič slišat, dons zjutri pa sem slišala srčka in še neke druge zvoke na vsake toliko, sklepam, da so to premiki.user posted image  No, zdaj sem vsaj malo pomirjena in vidim, da je user posted image  v redu.

Punce ali bo katera od vas hodila na nosečniško telovadbo v Otello v Domžale?

Aja pa še to, Mala Pikica, jaz bom rodila v Ljubljani.

Vsem želim lep dan!user posted image

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
13.7.2007 8:55:08   
Lusa
Oh koliko ste napisale.

Ulla78-močno ti držim pestke ,da bo ti DHT zmanjšal  tveganje za DS.user posted image

mala pikica-hvala.Žalostno je ,da ne moreš več nikomur zaupat in si moraš denar vlačit seboj na plažo.Moji teti in stricu iz Nemčije so že prvi dan ukradli ves denar ,čeprav so ga imeli na več koncih skritega.So pa baje tisti dan večim Nemcem ukradli.

Vse ,ki ste uspešno opravile NS user posted image .

Nussy-Jaz sem v prvi in drugi nosečnosti jedla dabroston do 16tedna ,tako ,da ga ti le jej še teva dva tedna.

TONČI-škoda ,da si imela takšno slabo izkušnjo na nS ,bo tretjič boljeuser posted image

(odgovor članu mateja80)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
13.7.2007 10:00:43   
Katrin
IZVIRNO SPOROČILO: TONČI.
Katrin kje na izvidu piše koliko je bebica velika?

Sem šla prav gledat; ne vem user posted image  Kaj pa je CRL: 70,6mm (je možno, da je otroček velik že 7 cm user posted image ). Zapomnila pa sem si, da je BDP (glavica), ki je pri meni 25,7 mm

????

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
13.7.2007 10:17:43   
Lunca1
No sem danes poklicala mojo ginekologinjo in je vse v redu, sladkor je normalen, imam edino malo slabo povezavo med ščitnico in hipofizo. user posted image

Aja ne vem če sem že napisala, otrok je bil velik 12 cm.

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
13.7.2007 10:59:06   
nana35
Se opravičujem za napako!!Sem spodaj popravila!!!

< Sporočilo je popravil nana35 -- 13.7.2007 11:02:09 >

(odgovor članu nussy)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
13.7.2007 11:01:41   
nana35
Oprostite nekaj sem ga sračkala s prejšnjim  sporočilom.

NUSSY!!!Dabroston lahko jemlješ do 16.tedna,meni je moj gin.tako rekel,ko sem že prekinila,da bi bilo dobro. Enako kot ti je že povedala Lusa. Pozdrav vsem!!

< Sporočilo je popravil nana35 -- 13.7.2007 11:03:52 >

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
13.7.2007 11:12:22   
Tinča1
Pozdravljene!

Mene pa zanima, ali so vam v materinsko knjigo vpisali podatke s 1. Uz pregleda in s preglega NS. Jaz namreč nimam vpisano nič, razen podatke o Krvni skupini, RH faktorju in splošnih podatkih. Tam ko bi morali biti napisani izvidi z Uz, pa je prazno. Samo kartoteko mi polnijo z izvidi.

Lp

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
13.7.2007 11:13:46   
koala
Dan!

nussy, meni so Dabroston predpisali do 16 tedna, pa tudi vse ki jih poznam in so ga jemale, so ga jemale do 16 tedna.

Ulla78, tudi jaz stiskam pestke, da se vse uredi, tako da boš lahko normalno zadihala..

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
   RE: Januarčice 08
13.7.2007 11:30:43   
Katrin
IZVIRNO SPOROČILO: Tinča1
Mene pa zanima, ali so vam v materinsko knjigo vpisali podatke s 1. Uz pregleda in s preglega NS.

Ja. user posted image

(odgovor članu Tinča1)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
13.7.2007 11:31:42   
Katrin
Punce,

kaj naj vam rečem: hvala za vse pogovore in čveke, hvala za vzpodbudne besede... sedaj pa grem user posted image  Ne vem, če me boste razumele, toda jaz se že ves dan cmerim user posted image : najprej slovo v vrtcu, sedaj pakiram in praznim stanovanje (danes sem zadnjič prespala tu user posted image ); saj vem, da gremo na bolje in lepše, pa vseeno me kar stiska v želodcu. Popoldne odrinemo na morje in ko se 15.avgusta vrnemo, začnemo prevažati škatle... Ker do takrat verjetno še ne bo interneta na hiši, se slišimo enkrat semptembra (ko bom v službi). 
Prav vsem želim krasno in ne prevroče poletje, veliko lepih trenutkov z vašimi malčki in user posted image  čuvajte svoje pikice.

Čez dan bom še malo pokukala na RR, popoldne pa se izklopim
. user posted image

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
13.7.2007 12:06:54   
Anonimen
Dan,

jaz sem uspela končno prit do pisarne in imam nekaj miut zase. Sem si ravno skuhala zalani čaj in sedja čakam, da mineta 2 minuti namakanja vrečke user posted image

katrin lepo se imej ne morju, ne bodi žalostna user posted image , ker ti bo po selitvi sigurno boljše. Je pa to vsekakor stres in smo pač takšni, da smo do sprememb malo skeptični in previdni user posted image . Ampak tele tvoje počitnice bodo pa res konkretne, cel mesec uživanja na morju user posted image . Me spominja na čase pred user posted image , ko sva z dragim hodila na dopust za skoraj 4 tedne. Sem vedno govorila, da ko bo ta mala stara 3 leta, da gremo spet na potovanje, samo očitno sedja ne bo nič s tem in bo treba spet čakati še 3 leta user posted image

nussy misli pozitivno, jemlji Dabrosteron tako kot so ti svetovali, počivaj kolikor se bo dalo in boš videla, da bo vse OK user posted image

ulla držim pesti, da bo DHT močno popravil rezultate NS user posted image . Upam, da boš rezultate dobila že prej, jaz sem jih pred 2 letoma dobila točno po enem tednu. Takšno čakanje je prav duhamorno. Boš videla, da bo vse OK

puri super, da je s pikico vse OK user posted image

Tonči glavno, da je pikica zdrava in zadovljna user posted image . Jaz imam tudi iz prejšne NS samo 2 slikice, pa nič kaj ne pogrešam filmčka. Tako da ga tudi ne pričakujem na tem pregledu in glede na dren, ki ga bo imela v torek tudi ne priačkujem, da bo pregled kaj daljši kot 10 minut. Lepo se sprosti in uživaj na dopustu user posted image

piškamiška saj dvojčki so ponavadi malo manjši, kar je čsito normalno, glavno, da je vse tako kot mora biti in da si tudi ti OK user posted image

mala pikica WB, ampak tole s krajo je pa res zoprno, pusti tak grenak priokus, ampak po sovje je pa vseeno boljše, da je bilo zadnji dan, kot pa da bi bilo prvi user posted image . Se je pa podbno zgodilo moji prijateljici na poročnem potovanju na Kanarskih otokih, zadnji dan so jima ukradli vse dokumente, letalske karte, denar,...tako da sta imela problem sploh priti nazaj v SLO...
Jaz kakšne posebne alergije ne v tej ne v prejšni nosečnosti nisem opazil. Upam, da se ti zadeve hitro umirijo. V prejšnji nosečnosti se mi je celo umirila alergija na cvetni prah...
lunca super, da je vse OK s sladkorjem user posted image , ščitnico boš pa tudi poštimala, v nosečnosti se pač bistveno povečajo potrebe po ščitničnem hormonu...

tinča meni vedno vse vpiše v materinsko knjižico, tudi to, da je bila na 1. UZ vidna samo rumenjakova vrečka, vpisuje tudi vse izvide (urin, kri, ...). Poleg tega dobim pa še vse originalne izvide, ki bi jih naj nosila s sabo...

Mi je bilo pa včeraj spet konkretno slabo in sem tudi nekaj bruhala user posted image , najbrž je bila kriva kava, ki sem jo spila s kolegico, ki je prišla pokazati svoj trebušček user posted image . No ampak proti večeru se je pa zadeva umirila in danes mi je spet samo konstantno slabo user posted image . Še en 6 do 8 tedno pabo minilo, vsaj tako je bilo prvič. Teža je še vedno + 0,5 kg in sem kar zadovoljna, sicer bi bila bolj vesela, če bi bila malo v minus, ker bi se lahko znebila kakšne zaloge user posted image , ampak glavno da ni prehudega plusa (se pa zato zdaj bašem s piškotomuser posted image ).

Tonči in katrin lep in sončen dopust brez vsakršnih pretresov user posted image

Lep petek in še lepši konec tedna vsem

Nosečka user posted image

(odgovor članu Katrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 1161
13.7.2007 12:09:09   
koala
Katin tudi me te bomo pogrešale, če ti bo zneslo le skoči v kakšno knjižnico, da se nam malo javiš, jaz tvoje poste rada berem.

Sicer pa zgleda da je nekaj v zraku, saj sem jaz tudi čisto jokava.

Drži seuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nisem vedela

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
13.7.2007 12:45:49   
Katrin
Anonimna in koala: h v a l a !!! user posted image user posted image

Potovalke spakirane...stanovanje skoraj prazno...moj avto je poln.... še malo pospravim ....

Uživajte!!!

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
13.7.2007 13:17:34   
mala pikica
Katrin, te čisto razumem. Jaz sem se lani selila le 50 metrov, pa sem en teden nosila stvari. Sem jih prinesla pri mamici do dnevne, pa sem že jokala. Sem kar tam vse pustila, pa je potem moj ati nosil. Potem pa ni minilo 3 dni v novi hiši, pa sem imela občutek kot da sem že 5 let tukaj. Res sem se hitro privadila, zdaj pa ne bi več zamenjala. Upam, da se čimprej navadiš.

Sedaj pa uživaj na morju, pa ne razmišljal o selitvi. Pa le nas kaj obišči, ker te bomo me tudi pogrešale user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
13.7.2007 13:26:40   
Katrin
Mala pikica, hvala za tople besede in lepe želje!

Upam, da bom na morju kmalu pozabila, kaj nas čaka, ko se vrnemo. Panika me grabi, ker gremo v čisto novo in drugo okolje, Kaja bo menjala vrtec, ipd.

Sedaj pa res ugašam računalnik user posted image

Bodite v cvteju user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
13.7.2007 17:43:45   
urssyy
Lep pozdravček vsem, res pridno pišete. Vse, ki potujete na morje Vam zavidam, jaz moram biti ves čas doma sem v bolniški - rizična. Katastrofa, tega res nisem navajena in me skrbi kako bo hudo do konca nosečnosti...... NS vse OK. Moja G. me je kregala, da sem se preveč zredila in da od sedaj naprej lahko jem samo še zelenjavo in sadje ter nič druga!!No po vrhu tega pa  me doleti še to.

Sem pred zanositvijo tehtala 57 kg, sedaj pa imam 61.5 kg. Saj res nisem vajena takih številk, pa tudi s športom sem se ukvarjala pred zanositvijo.sedaj pa ne smem nič...me res skrbi kako bo še z mojo težo ??Pa ve, a ima katera podobne težave kot jaz?

No, da ne nakladam, uživajte in pazite nase in svoje pikice!!user posted image

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
13.7.2007 17:53:45   
mala pikica
Jaz sem bila danes zjutraj na rednem pregledu in spet smo zelo veseli user posted image  Naša pikica zelo lepo raste, spet je bila zelo živahna, na veliko je brcala, srček pridno bije. Otroček pa je velik že nekje 11 cm. Sva bila z dragim res vesela. Naslednji pregled pa imam šele 22.avgusta, ker je G vmes na dopustu. Takrat pa mislim, da mi bo naredil že morfologijo user posted image

Nussy jaz si bom tudi verjetno kupila Angelsound. Kot pravim imam pregled šele čez slabih 6 tednov, to pa še zeloooo daleč, vsaj zdi se mi tako. Je pa trenutno tako, da sploh ne vem, da sem noseča. Slabo mi več ni, brcik naše bebice še ne čutim, potem pa me kar začne skrbeti. Edino ga bom poskušala dobiti nekje rabljenega, se mi nov zdi zelo dragi. Pa tudi, če ga bo treba kupiti user posted image

Čeprav je Katrin že skoraj na morju, pa vseeno. S kraticami mislim, da je tako: CRL je velikost ploda, G.A. je gestacijska starost, torej trajanje nosečnosti, EDD je PDP, BPD pa je obseg glavice. Sem pregledala vse moje izvide in slike, pa mislim, da je tako user posted image  Če pa sem se kje zmotila, pa me kar popravite.

Tinča, jaz sem materinsko knjižico dobila v 11.tednu. Ginekolog mi je vpisal pri UZ 1.UZ, ki je bil v 8.tednu. Vpisal mi je tedne, gestacijsko starost, GV/TT/BPD in PSU user posted image  Pojma nimam kaj je kaj... Drugega in tretjega UZ mi ni vpisal. Mislim, da zato, ker zavarovalnica plača 2-3 UZ na nosečnost, meni pa ga G naredi na vsakem pregledu. Tako bo verjetno vpisal še morfologijo. Od urinskih in krvnih preiskav pa imam vpisane rezultate pri sifilisu, za toksoplazmozo, ICT, NS in krvno skupino. Druga pa nič. Ne vem pa, kaj vse bi moralo biti vpisano user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
13.7.2007 18:38:48   
nana35
Tinča1! Tudi jaz nimam v materinski knjižici nič druga kot izvide,pa celo kg imam napisane,nobenega izvida iz UZ ali kaj podobnega,saj sem že sama mislila,zakaj nimam vpisano.Izgleda da je vse samo v kartoteki.Če se bom spomnila,bom naslednjič vprašala na pregledu.

(odgovor članu Tinča1)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
13.7.2007 18:52:33   
martinca
pozdravljene vse!

spet se vam po dolgem času oglašam. kako ste kaj? jaz si pakiram za morje ker grem danes za 10 dni?
te pa se slišimo oz pišemo čez 10 dni ko pridem nazaj.

lepo se imejte in pazite na svoje bejbice.
nana35, tudi ti se imejo skrajno lepo na morju konec meseca če se prej ne slišima.

pa pa

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
   Januarčice
13.7.2007 20:55:36   
karatina
Tinča1 in Nana 35, izgleda, da imajo takšno politiko v Mariboru. Namreč sem tudi jaz iz MB pa nimam v materinski knjižici vpisano nič druga kot zadnji pregled, ki sem ga imela (o UZ itd. nič), pa rezultate Rh in nekega drugega ˝testa˝ imam samo zaklamfane noter. Mi je celo šele, ko sem bila tretjič tam naspol izpolnila ambulantni karton; mi je rekla, naj jo drugič spomnim, da ga dopolni, ker ima zdaj gužvo user posted image .
Ali pa imamo istega G, ko imajo skozi gužvo user posted image ...

Jaz in user posted image  sva drugače O.k., tudi moj user posted image  se še ne pritožuje, da sem pretirano nosečniške volje user posted image . Se pa že bojim napovedane vročine v prihodnjih dneh, ker jo že brez nosečnosti izredno slabo prenašam. Pred to ohladitvijo sem že skoraj kapitulirala, saj se mi je zdelo, da me kljub klimi duši (hlajenje gor ali dol, v vročini se mi zrak vedno zdi takooo težek user posted image ).

Lep večer vsem!

(odgovor članu martinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
13.7.2007 21:07:46   
TONČI.
IZVIRNO SPOROČILO: Tinča1
Mene pa zanima, ali so vam v materinsko knjigo vpisali podatke s 1. Uz pregleda in s preglega NS.
Ja.

Tudi pri meni vpisujejo podatke. Pri obeh nosečnostih

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
13.7.2007 21:15:18   
TONČI.
Katrin, želim ti same lepe stvari. Lepo se imej, ko se pa beremo, te bomo pa veseli. Danes sem šla še v Avstrijo, po darilo za nečaka. Da ne bom takoj z morja letela kupovat.

Urssyy prosi G naj ti napiše, ko ti bo podaljševala bolniško, da imaš lahko dovoljene kratke dnevne izhode. Lepo povej, da bi res rada šla vsaj malo na zrak. Sej sam v postelji bit je mučno.
Vsem pa lep pozdrav!

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
14.7.2007 14:17:23   
Tinča1
Mariborčanke, ali imate v bolnici ginekologa? Meni še izvidov od preiskav niso zaklamfali noter, ampak so mi jih dali za domov.user posted image  Bom naslednjič tudi jaz vprašala.

Urssyy, ne sekiraj se zaradi kilogramov, saj jih boš kasneje spravila, dol, ko te bo user posted image  ponoči in podnevi gono okoli, da ga boš dojila, pa sprehajala in previjalauser posted image .
Kar pa se bolniške tiče, tudi jaz sem v staležu že od 5. tedna dalje. Zdaj ravno čakam na odločbo za podaljšanje. Sem svojega os. zdravnika vprašala, ali je res, da nimam izhodov. Pa je rekel, da te odločbe tiskajo serijsko. Ni važno ali si v staležu ker si user posted image ali zaradi bolezni, ti napišejo isto. Če si user posted image so odstopanja, in sicer lahko greš na sprehod, res pa je, da ne smeš ničesar delat. Kar pa je logično, saj vendar ne bomo ogrožale svojih user posted image . Jaz že ne dvignem ničesar, kar je več kot 3 kg. Pa pazim se tudi ful. Rekel mi je tudi, da nihče ne pričakuje, da bom samo v postelji, ker zdrava pamet kaže, da za porod ne bom imela nobene kondicije, pa še user posted image lahko škodiš.

Lp

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
14.7.2007 14:24:00   
koala
Tinča jaz imam g v bolnici, pa tudi razen od krvnih testov, za spolno prenosljive bolzni, pa še enega(se ne spomnim česa) nimam nič vpisano.

Ja tisti list za bolniško, pa je itak vsem isto napisan, samo podatke spremenijo, ker je moj mož v začetku leta bil v bolniški zaradi poškodbe palca na roki pa mu je isto pisalouser posted image , se je pa pol z svojo osebno zdarvnico zmenil, damu je dopisala, da lahko hodi na sprehode.

Tinča k kateremu g pa ti hodiš?

Nisem vedela

(odgovor članu Tinča1)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
14.7.2007 20:30:21   
gagy85
lepo pozdravljene punce...

tonči a si bla mogoče v dravlah pr dr šajina (neka dva priimka ma)...
men je v glavnem rekla da ma dve roki, dve nogi,...

punce a mi poveste kaj točno ugotavljajo pri morfologiji, kakšen pregled je to...

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
VIDEO: Zakaj je pomembno spremljati otroko...
video
Brce v trebuščku so dokaza, da se dete dobro razvija, je aktivno in da nosečnost poteka tako kot je treba. Zato je med n...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.