Gina -> RE: POMOČ!!!!-Nujno! (27.4.2007 21:48:21)
|
Koliko pa je staro tvoje dete? A veš, če je še zelo majčkena, potem je to, kar opisuješ, čisto normalen pojav. Moraš razumeti, da otroci pač niso še navajeni tega sveta, da rabijo čas, da se prilagodijo. To je za otročka čisto nekaj novega, ne pozna še nič, vse mu je tuje, čudno, razburjen je. Oba moja fanta sta počela enako prve par mesecev. Sem ju pač nosila. In ti povem, da sta se v prvem letu življenja tolk nacrkljala, da sta bila potem pomirjena za življenje vnaprej, ne pa da bi bila razvajena. Računaj, da otroček nima pojma, kaj je sploh ta naš svet, v katerega je prišel, edino kar pozna, si ti, tvoj vonj, tvoj glas....in ne glede na to, da so obdobja, ko je čist komot brez tebe nekaj dni, so tudi obdobja, ko rabi prav tvojo bližino in mu ni nič do joške in nič do ničesar, pa še razburjen je ves čas vmes, da niti zaspati ne more. Pocrkljaj jo in se ne razburjaj zraven. Bo že jedla. Seveda obstaja še druga možnost, da se jo kaj prijemlje. Ampak če je temu tako, boš zelo kmalu videla. Do takrat pa poskusi vzeti to nošenje otroka kot nekaj, kar delaš za svoj gušt, za ful dober filing, v končni fazi se da vse naredit z eno roko prosto. Jaz vem, da sem pri ta drugi in tretjem vselej rekla, da to delam zadnjič in da se moram nauživat, dokler se da stisnit k takemu malemu "škrateljčku prijateljčku". In smo se crkljali. Samo pomirit se je treba in vzeti vse skupaj športno. Pa še tvoj naj se vključi v igro - mogoče je bolj pomirjen, ko se ne sekira, kolk bo micena jedla.
|
|
|
|