Zamrzovanje in odtajevanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

krfjolca -> Zamrzovanje in odtajevanje (26.4.2007 22:36:11)

Počasi uvajamo gosto hrano, pa me zanima, kako je z zamrzovanjem. Včasih se mi namreč mudi, pa je fino imet kaj v zmrzovalniku, da samo pogreješ in da ni še pacanja s paličnim mešalnikom itd. Všeč mi je ideja, da zamrzneš razne pirejčke v modelčkih za led - to sem naredila s cvetačo ter z blitvo, sem jo skuhala in spasirala, pa zamrznila.

Me pa zanima tudi, kako je z odmrzovanjem - a je treba hrano še enkrat toplotno obdelat, a jo lahko samo odmrznem in pogrejem (v vroči kopeli ali mikrovalovki)?

PS - a je kakšna posebna zelenjava ali sadje, ki se ga ne sme zamrzovat?

eya -> RE: Zamrzovanje in odtajevanje (26.4.2007 22:45:57)

Jaz sem vedno še pokuhala odmrznejne stvari. Za vsak slučaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

BONHEUR -> RE: Zamrzovanje in odtajevanje (3.5.2007 10:00:19)

Jaz pa nikoli nisem ničesar zamrzovala, ampak sem vedno obema kuhala sveže obroke. Če pa slučajno (enkrat na mesec) nimam časa skuhat, mu pa dam kupljeno kašico ali pa skuham za dva dni. Itak sem na porodniški in bom pa ja imela čas kuhat za ta mala dva. Itak skuham tudi za nas in uporabim (skoraj) iste sestavine še za ta malega (ima 7 mesecev), tako da se ne zamudim dosti časa. Solim za nas pač na koncu. Sem proti zamrzovanju, ker se pri zamrzovanju v domačem zamrzovalniku (pri industrijskem je drugače, ker tam zmrznejo stvari na hitro) ful vitaminov uniči, ker celice počijo, ko voda v njih zmrzne. In potem, ko vse skupaj odtajaš, ni dosti vredno. Tako da ne vidim smisla v posodicah za led in podobnem. Ne rečem, če bi bila direktor ene firme in me po cele dneve ne bi bilo doma...

mojcab -> RE: Zamrzovanje in odtajevanje (3.5.2007 10:45:43)

je rekla: tak sem na porodniški in bom pa ja imela čas kuhat za ta mala dva.

tudi jaz sem na porodniški, ampak včasih pa se ravno vrnem iz sprehod, pred sprehodom npr nisem pripravila za kosilo, pa je fajn imeti kaj pri roki.....

npr krompirja jaz nikoli ne zamrzujem, pa riža tudi ne...riž skuham za 2 dni...

sem pa vedno kupila svežo cvetačo in ostalo zelenjavo in jo skuhala in potem zamrznila...

krfjolca -> RE: Zamrzovanje in odtajevanje (3.5.2007 11:11:29)

Tudi jaz sem na porodniški, ampak pač nisem ves čas doma, še zdaleč ne. Z malim sva ogromno po terenu, pa tudi če sva doma, nimam ravno veliko časa, ker ga imam non stop na rokah ali pa ga moram zabavat in animirat. Zato mi prav pride, da kdaj pa kdaj samo vzamem iz skrinje in pogrejem.

Glede vitaminov - že pri kupljenem sadju in zelenjavi jih ostane bore malo, dokler jih ne prineseš domov, s kuhanjem in pasiranjem pa uničiš še vse, kar ostane. Pri nas itak še bolj okušamo nove okuse, večino vitaminov še vedno dobi z mlekom. Super bo poleti, ko bo vse direkt iz vrta romalo v lonec.

Drugače pa jaz večinoma kupujem biološko pridelano zelenjavo za malega, po katero moram v Ljubljano, ker je v naši okolici ni kaj dosti. Pa jo takrat nabavim večje količine in dam v skrinjo.

Pobalami -> RE: Zamrzovanje in odtajevanje (4.5.2007 19:44:03)

Jaz sem oddtalila v mikrovalovki-nisem prevrela.

Zamrznit se ne sme banane in avokada-ampak to ne rabiš niti kuhat. Ne smeš zamrzovat že kuhane špinače.

Mislim, da ni nič narobe z zmrzovanjem saj je zelo nepraktično kuhat 2 žlici zelenjave. Jaz sen nakuhala par vrst zelenjave in sadja, zrznila po kockah. Nato sem samo fliknla 2-3 kocke skuhaj, lahko različne kombinacije + dodatki in je fertik.

Jaz tudi nisem zmzovala kuhanega mesa.

Stran: [1]