|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pikica Alina
29.8.2007 14:11:54   
Noseckica
 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image   user posted image   user posted image   user posted image
user posted image

Biba 78, seveda se vidimo danes. Ob 17.00 vaju počakava v čakalnici.
Normalno, da bova obdržali stike - prav lepo sva se oz. smo se zaštekali, ne? user posted image user posted image user posted image

Lep sredin popoldan vam želim!

Jutri pa...... user posted image

< Sporočilo je popravil Noseckica -- 29.8.2007 14:17:21 >

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 326
29.8.2007 14:29:18   
cmokec
user posted image user posted image user posted image user posted image

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 327
29.8.2007 18:20:58   
žabica 24
Nosečka super novice!!!

Maruša bravo! Zdaj pa bo uživancija doma!!!

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 328
29.8.2007 20:07:56   
biba 78
Noseckica, najprej se ti opravičujem, da nisem imela danes veliko časa in se sploh nisem pošteno poslovila od tebe. Res me veseli, da smo se zaštekali in se zelo vesela, da smo se spoznali. In kot sem ti rekla, pokliči me kadarkoli boš imela čas in upam, da boma imele kdaj priložnost it na
user posted image  in kakšen čvek. Še enkrat, zelo sem vesela za vas vse tri, vem, da si kar malo nervozna, ampak to bo trajalo mogoče dan ali dva, potem pa bo vse ok. Želim vam doma obilo nepozabnih trenutko in veliko veliko sreče.    P.s. Maruška, tebi pa želim, da bi bila zdrava in vesela punčka, da bi vsak dan znova presenečala mamico in atija, jih malo jezla, pa ne preveč in da se nekoč spoznata z Alino, ki ti pošilja poljubček za adijo. Drži se punca.  Lp

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu žabica 24)
Neposredna povezava do sporočila: 329
30.8.2007 17:54:37   
Afnica
Noseckica...danes sem te iskala v sobi, pa te ni bilo. Je bil pa tak čas, da si bila verjetno pri Maruši. Po 12h.

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 330
30.8.2007 22:11:02   
najci
Nosečkica in Maruša, vse čestitke obema user posted image  user posted image  user posted image  Kako vesela sem bila teh lepih novic. Upam, da sta danes že doma in se stiskate v troje...

Tebi, Biba pa želim še eno novo vrečo poguma in optimizma. Alina tako pridno raste in enkrat bo vse skupaj presenetila in ostala na brčicah. Verjemi, kmalu bo prišel ta dan...
Hotela sem pogledat tvoj album, pa me link vrže na osnovni seznam albumov in tvojega ne najdem. Sem samo jaz tako zmedena ali res nekaj ne dela?!? Bom še poskusila v naslednjih dneh...
Mislimo na vaju in stiskamo pesti user posted image

Naš zakladek se je rodil 4 mesece prezgodaj, zdaj pa nas vsak dan znova razveseljuje s svojimi nasmeški.
http://picasaweb.google.com/nadja.pogacar/Vesna

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 331
31.8.2007 6:54:51   
anajmad
Bravouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Maruška. Sedaj,pa čim več cartanja doma.
Pa držimo pesti,da gre kmalu še Alina domovuser posted image .

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 332
31.8.2007 16:43:24   
* Mateja *
ja super če ste že doma!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Zdej bo sama uživancija in velikooo dela, vsaj pri nas ga je bilo, ker ni in ni hotu piti mleka. Dojit se pa itak ni več hotu!!

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 333
2.9.2007 14:55:21   
Noseckica
Pozdravljene, mamice!

Kako ste kaj? Mi smo fajn. user posted image  Previjamo, papamo, ajamo in cartamo se 100 na uro. Je zelooooo pestro, moram priznat. user posted image Mala je res pridna. user posted image  Full je apetit dobila, v bolnici je jedla na 4 ure, doma pa se mi zdi, da bo kar na 3.

Afnica, takrat, ko si me iskala sem bila verjetno res pri moji punčki, mi je pa žal, da se nisva spoznali. Si bila z Lano in Lanom?

Biba 78, javi se kaj!

Mamice, lepo preživite nedeljo!

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 334
3.9.2007 20:16:22   
biba 78
Oj Noseckica, me veseli za Maruško in verjamem, da se nenehno cartate. Takoj naslednji dan me je sestra Andreja vprašala, če si se mi kaj javila, jo je zanimalo, kako ste preživeli prvo noč. Zdaj so končno babice in dedki srečni, da so vidli vašo princesko. V glavnem, da ste vredu, da uživate in se kaj slišimo, ko boš imela čas. Naša pupa pa še je vedno po starem. Jaz tudi komaj čakam, da jo odnesemo domov. Malo še, pa bo naša punca imela že 3000g.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 335
5.9.2007 18:12:51   
Noseckica
IZVIRNO SPOROČILO: biba 78
Takoj naslednji dan me je sestra Andreja vprašala, če si se mi kaj javila, jo je zanimalo, kako ste preživeli prvo noč.

Biba 78, pozdravi sestro Andrejo v mojem imenu.
Ta sestra mi je bila zelo všeč, taka pozitivna je, pa zna se full pohecat. user posted image  Noči so pa kar mirne, kar mi je tudi zelo všeč. user posted image     

Biba 78, daj javi se s kakšnim zasebnim sporočilom, ko boš imela kaj časa. Me zanima kako ste kaj?!

< Sporočilo je popravil Noseckica -- 5.9.2007 18:13:32 >

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 336
7.9.2007 22:25:58   
biba 78
Pozdravček mamice, mi smo bolj kot ne po starem, veliko se cartkamo in uživamo skupaj, Alina je še vedno na CPAP-u, pridno papa in se redi, ima že 2800g. Sem ji par stvari za oblečt nesla v bolnico, ker drugače jih bo naša punca prerastla.user posted image  Zelo so jo začele zanimat stvari okrok nje, dosti opazuje in posluša zvoke, ima celo radijo pri postelji, tako, da ji ni dolg čas. Atiju se je dvakrat celo zavestno nasmejčkala, verjetno ji je bil smešen, ker se je nekaj pačil. Pač takšni so ti naši atiji. Res je lepo videt, kako napreduje. Vesela sma vsakega napredka, predvsem pa sma zelo ponosna nanjo, da se trudi in bori zase in za naju in nama polepša vsak nov dan. 

Lp

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 337
7.9.2007 23:08:18   
Janeja
Lepo je slišat, da Alina tako lepo napreduje. Tudi to je dober znak, veš. Da jo zanimajo stvari okoli nje, pa da tako pridno je in pridobiva na teži. user posted image   Pljučka bodo pa tudi kmalu bolje, boš videla. Če je vse drugo super ni vrag, da ne bo tudi zadihala brez CPAP-a, pa kasneje seveda brez brčic. Ampak važno, da se rešite CPAP-a, ker boste potem že zelo blizu domu. Pa tudi če boste tam še s kisikom. Samo da boste doma pa bo vse drugače - lepše in boljše.

Še naprej držim pesti za vajino veliko borko in vsak dan znova čakam na dobre novičke.

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 338
8.9.2007 0:36:55   
trojkica
Biba78- ves čas vaju z Alino spremljam in mislim na vaju, trdno verjamem, da bosta zmogli in v kratkem šli domov! Mora tko bit!
Moja najboljša prijateljica je rodila deklico v 25 tednu, težko 720g in veliko 34 cm. Meseca maja. Zdaj je dekliček star dobre 4 mesece in ravno uživajo na morju! Je prava borka, nenormalno dobro je prešla vse začetne in nadaljne dneve, tedne...Domov sta šli, ko je bila pikica stara tri mesece, težka dobri dve kili in velika skoraj 40 cm.  Vendar smo VSI, prav VSI že od začetka trdno verjeli, da bo z našo malo pikico VSE v najlepšem redu. In tako tudi je, hvala Bogu! In tudi z Alino BO VSE V NAJLEPŠEM REDU!
Tudi sama imam dva nedonošenčka, vendar sploh ne tako ekstremna, kot so vaši. Prvorojenec je bil rojen 33/4, tretjerojenec pa mesec dni prezgodaj. Vmes se je pa drugorojenec "šlepal" še 4 dni čez rok!
Mislim na vaju in stiskam pesti, pa en zvrhan koš pozitivne energije in optimizma ti pošiljam! Kapo dol pred tabo , mojo naj prijateljico in vsemi mamicami, ki se srečujete oziroma preživljate tako življenjsko preizkušnjo. Občudujem vas !user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 339
9.9.2007 22:13:20   
* Mateja *
BIba, kako ste kaj pri vas? Kakšna sprememba?

(odgovor članu trojkica)
Neposredna povezava do sporočila: 340
10.9.2007 11:55:11   
biba 78
Pozdravček Mateja,  kot sem že zgoraj napisala, ni nekih večjih sprememb, Alina je še vedno na CPAP-u, potrebuje še kar večji procent kisika, tako, da gre vse zelo počasi. Pridno pridobiva na teži, malo še, pa bo imela 3000g, postala je kar radovedna, jo zanimajo stvari okrog nje, opazuje, posluša dogajanje, tako, da se kar pozna napredek, kar se teh stvari tiče. Včasih je kar naprej spančkala, pa jedla, pa jokala, zdaj pa je kar bolj pridna postala in veliko več je budna, ko sma z atijem pri njej. Se veliko cartamo in previjamo, tako, da je lušno. Moram se nekaj otroških pesmic naučit, da ji bom lahko kaj zapela.user posted image  

Lp

< Sporočilo je popravil biba 78 -- 10.9.2007 11:59:43 >

Neposredna povezava do sporočila: 341
10.9.2007 18:39:12   
Afnica
Biba, samo na hitro bi vprašala, če je na EINT na novo prišla mogoče punčka po imenu Melanija?

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 342
11.9.2007 0:15:02   
biba 78
Afnica, za enkrat nič ne vem. Če bom kaj zvedla, ti javim.

Lp

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 343
11.9.2007 12:58:47   
biba 78
Pozdravljene mamice, javljam se vam z eno veliko prošnjo in sicer bi potrebovala čim več nasvetov glede traheostome in respiratorja na domu. Zelo bi mi koristile informacije o tem, mogoče se je katera že soočila s to težavo, skratka, čimveč bi se rada seznanila glede tega. Mogoča pozna katera kakšno literatiro, kjer bi si lahko kaj prebrala, skratka karkoli, ki bi mi olajšalo odločitev glede tega. Namreč Alinim zdravnik nama je svetoval eno izmed možnosti, kako bi lahko naši pupi pomagali, ker se v bistvu že tri mesece njeno stanje ne izboljšuje, zato  se bomo skupaj odločli, kako naprej. Res pa je, da je ta odločitev kar stresna za naju. Zopet sma postavljena pred eno življensko preizkušnjo, ampak za najino pupo boma naredila vse, kar je v najini moči, samo da ji pomagamo. 

Lp

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 344
11.9.2007 15:03:31   
emaa
biba78 mogoče odpri še posebej eno temo na forumu otroci s posebnimi potrebami, ker verjetno vse ne berejo nedonošenčkov. Jih je šlo pa kar nekaj s traheostomo domov iz KC, pa tudi z respiratorjem. Saj bo, samo voljo je treba imeti. Želim vam, da se vsega rešite čimprej. 

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 345
11.9.2007 18:24:48   
Noseckica
Biba 78, tukaj so debatirali o traheostomi:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=768280

Tu pa je uradna stran: http://www.tracheostomy.com/

Lp.

< Sporočilo je popravil Noseckica -- 11.9.2007 18:26:13 >

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 346
11.9.2007 22:09:28   
žabica 24
Biba Upam, da bosta s tvojim dragim zbrala vse potrebne informacije in da se bosta čim lažje odločila. in seveda da bo odločitev čim boljša za vse - ne vem kako naj drugače rečem, ker se na te zadeve ne spoznam. Sicer pa vam želim, da se Alinino stanje čim prej izboljša, da boste lahko zaživeli brez skrbi. In se samo cartali in imeli radi...

Alina drži se!!! Pa čim prej preseneti mamico in atija in sama zadihaj!

Neposredna povezava do sporočila: 347
11.9.2007 23:45:35   
najci
Mislim na vas in stiskam pesti user posted image
Več pa sem ti napisala v zs.

Naš zakladek se je rodil 4 mesece prezgodaj, zdaj pa nas vsak dan znova razveseljuje s svojimi nasmeški.
http://picasaweb.google.com/nadja.pogacar/Vesna

(odgovor članu žabica 24)
Neposredna povezava do sporočila: 348
12.9.2007 0:28:20   
* Mateja *
Čau biba!
Verjamem, da sta pred pomembno odločitvijo! Čim več se pozanimajta po literaturi in od staršev, ki imajo otroka s kanilo doma. Ti vam bodo zagotovo dali najbolj jasne in uprabne podatke. 
Joj, se mi prav smiliš, bi ti rada kako pomagala,...verjamem, da bo z Alino nekega dne vse ok, samo čas, čas,....
Ni dolgo nazaj ko smo šli na sladoled, je zraven našga prišel fantek star približno 2 leti in je imel kanilo. Pol smo skupaj metali kruh racam, sam se mi je zdelo, da so starši ful ahtali, da se slučajno nebi otroka dotaknila, pa sem jim tela rečt, da ni panike, da vem kako jim je, ker sem imela sama težave. Otrok je bil čisto normalen, je neki govoril, meni sicer nerazumljivo, mal ga je na vratu verjetno motilo, ampak je bil lušen za pogledat, pa kruha je papal. Nič kaj nenavadnega se mi ni zdelo, jaz sem nanj gledala kot da nebi imel kanile, čeprav priznam nisem prej nikoli še videla otroka s kanilo . V mojem mestu so tudi eno deklico iz Kc pripeljali domov z respiratorjem in je stara 3 leta, mama vem da je z njo doma, sestrica dvojčica je pa ok. Tale ki ima respirator je enako velika kot druga. Več pa ne vem, to so si none povedale med sabo, vem pa da je bila sigurno 2 leti v bolnici preden je prišla z respiratorjem domov.  Tko, da so se v ALininem primeru bolj hitro dohtarji pomenli.
In to je zdaj na vaju dveh da odločita se kaj in kako? Želim vama, da ostaneta močna, da premislita in se odločita tako, da bo za Alino najbolje.

Se bomo še kaj tipkale, držim pesti in mislim na vas!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Za vse tri!! Še posebej pa za ALINO!!!!!

(odgovor članu najci)
Neposredna povezava do sporočila: 349
12.9.2007 9:05:50   
bibyzan
Draga Biba in Alina!
Ostanita močni, imejte se radi kot se imate in vse skupaj boste prebordili. Verjetno je pa tudi s traheostomo življenje otročka dokaj kvalitetno -za starše verjamem, da malo manj-vem da bi bla srečna, da jo imaš ob sebi, po drugi strani pa trepetaš na vsakem koraku.
Pa vendar, takšni smo starši.
Poslušajta sebe, predvsem pa Alino , verjetno bosta storila, kar je zanjo najboljše!Mogoče bo pa domače okolje kaj spremenilouser posted image (moji so v EINT dajali pomirjevala, ker se je histerično drla, me je skrbelo kako bo doma-sedaj je pa pridkanauser posted image ). Mogoče umirjenost domačnosti in nek ustaljen ritem tudi kaj spremeni, verjetno ne drastično, ampak v takem primeru je pikica dovolj. Non-stop piskanje, govorjenje, pregledovanje in pikanje otroka vznemirjajo.....user posted image no ne vem, takšno je moje mišljenje.
Držim pesti za Vas!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?