Anonimen -> RE: Bučke (17.6.2007 21:21:56)
|
Bučke a la nona: olivno olje segreješ, na njem prepražiš čebulo, ko čebula postekleni dodaš česen in ga prepražiš ko se oboje prepraži daš not še ščepec drobno nasekljanega peteršlja in ščepec bazilike. Ko začimbnice spustijo aromo jim dodaš še na drobne kockice narezane bučke (ni fajn, da se jih pusti, da spustijo vodo, ker se dušijo v vodi, ki jo spustijo). Pustiš, da se nekaj časa dušijo, nato jih posoliš, ko so že pretežno dušene se jih popra, najboljše je, da se jih popopra s poprom, ki se ga sproti melje (vegeto se doda po želji, jst je ne). Ko so bučke že skor precvrte, tko da ni več vode v njih, dodam 3 do 4 žlice na koščke narezanega paradižnika (dober je tudi tisti iz pločevinke, samo da je na kockice narazen, ne sme bit passata). Vse skupaj pustuim da se še mal duši oz da voda od paradajza gre ven, nato postrežem. Omaka za pašto a la nona: bučke, malancane (in papriko, ta ni nujna) se nareže na majhne kockice. olje, česen, čebulo pateršilj in baziliko se pripravi enako kot za bučke. Enako se tudi zduši bučke, malancane (in papriko), ko se vse skupaj zduši se doda kar celo piksno paradajzov, ko se voda spovre se doda še zajemalko ali dve juhe (goveje ali zelenjavne) in vse skupaj na hitro spasira s pasirko in ne s paličnjakom, ker je trteba samo tavelike koščke zelenjave speštat. Po potrebi se doda še malo juhe, da je omaka še kar tekoča.
|
|
|
|