Bučke (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Maleal -> Bučke (26.4.2007 12:30:15)

Kaj nardite zraven bučk v omaki in pireja?Mi imamo ponavadi hrenovke,danes pa bi nardila nekaj drugega,zato je vsaka ideja dobrodošla.




Anonimen -> RE: Bučke (26.4.2007 12:47:47)

Piščanca al pa purana.
Sojine zrezke oz. tiste vegi burgerje.




eya -> RE: Bučke (27.4.2007 21:07:49)

Ponavadi kakšne zrezke, puranje ali svinjske, naravno pečene ali pa piščančja prsa narežem na trake in popečem.




baja* -> RE: Bučke (29.4.2007 0:05:40)

Jaz bi pa prosla za recept bučk v omaki.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Maleal -> RE: Bučke (30.5.2007 18:54:08)

Narežeš čebulo in jo prepražiš na olju,naribaš bučke,jih dodaš čebuli,soliš,daš malo rdeče paprike v prahu,pertežilja,česen,baziliko in dušiš 20 min ter zalivaš z vodo,na koncu še dodaš kislo smetano,pa dober tek.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




baja* -> RE: Bučke (4.6.2007 10:54:30)

Uf, en mesec sem mogla čakat na tale recept. Sem že mislila, da gre za kako veliko skrivnost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

HVALA lmarcel.




Maleal -> RE: Bučke (4.6.2007 11:03:28)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ni nobene skrivnosti,nisem prej vidla da te zanima recept.Zdaj pa hitro po bučke in kuhat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Bučke (5.6.2007 17:46:12)

Mhm, jaz pa jih drugače pripravljam...

Bučke narežem na manjše kockice, jih posolim in pustim vsaj pol ure stat, da spustijo vso vodo, ki jo pred kuhanjem odlijem.
Nato v kozici raztopim maslo, dodam bučke in jih dušim do mehkega. Nato dodam na drobno nasekljan česen, malo popra in peteršilj. Ko česen lepo zadiši odstavim in vmešam kislo smetano.
Pa dober tek.

Pri nas bodo danes za večerjo, pire in naravno pečeni piščančji zrezki.




simanej -> RE: Bučke (6.6.2007 23:10:56)

Sem danes poskusila, dober recept lmarcel. Hvala.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.6.2007 22:08:56)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Jessy -> RE: Bučke (14.6.2007 22:52:25)

Meni zraven bučk pašejo tortelini, vendar takrat ne dam krompirja zraven.

Drgač pa pire, bučke in polpete! Njami!




ery -> RE: Bučke (15.6.2007 9:09:39)

jessy, kako pa ti narediš bučke v omaki?




Magi* -> RE: Bučke (16.6.2007 13:29:52)

v teflonu popečem piščančje fileje na olivnem olju in jih dam v posodo počivat - pokrijem, da se sokovi lepo usedejo.

nato dam notri na po dolgem narezane bučke in jih na obeh straneh popečem, na koncu dodam sojino omako in balzamični kis (temni). vse skupaj s sokom in bučkami prelijem na meso in serviram. zraven bučk se lahko popečejo tudi paprike. je zelo dobro in hitro, rabite pa malo vaje, da se ne zažge in je ravno prav mehko-trdo.




Anonimen -> RE: Bučke (17.6.2007 21:21:56)

Bučke  a la nona:

olivno olje segreješ, na njem prepražiš čebulo, ko čebula postekleni dodaš česen in ga prepražiš ko se oboje prepraži daš not še ščepec drobno nasekljanega peteršlja in ščepec bazilike.

Ko začimbnice spustijo aromo jim dodaš še na drobne kockice narezane bučke (ni fajn, da se jih pusti, da spustijo vodo, ker se dušijo v vodi, ki jo spustijo). Pustiš, da se nekaj časa dušijo, nato jih posoliš, ko so že pretežno dušene se jih popra, najboljše je, da se jih popopra s poprom, ki se ga sproti melje (vegeto se doda po želji, jst je ne). Ko so bučke  že skor precvrte, tko da ni več vode v njih, dodam 3 do 4 žlice na koščke narezanega paradižnika (dober je tudi tisti iz pločevinke, samo da je na kockice narazen, ne sme bit passata). Vse skupaj pustuim da se še mal duši oz da voda od paradajza gre ven, nato postrežem.


Omaka za pašto a la nona:

bučke, malancane (in papriko, ta ni nujna) se nareže na majhne kockice.
olje, česen, čebulo pateršilj in baziliko se pripravi enako kot za bučke. Enako se tudi zduši bučke, malancane (in papriko), ko se vse skupaj zduši se doda kar celo piksno paradajzov, ko se voda spovre se doda še zajemalko ali dve juhe (goveje ali zelenjavne) in vse skupaj na hitro spasira s pasirko in ne s paličnjakom, ker je trteba samo tavelike koščke zelenjave speštat. Po potrebi se doda še malo juhe, da je omaka še kar tekoča.




Stran: [1]