|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: pretepel me je
25.4.2007 15:55:53   
trojči
Otroke pa v dom ja, ker ima njihova pravica do varnega in mirnega otroštva prednost pred "ljubeznijo" matere do očeta. Če se ne ljubita, itak nimata kaj delat skupaj.

Pa še tistim, ki mislijo, da je treba odpuščati. Bull.

< Sporočilo je popravil trojči -- 25.4.2007 15:57:16 >

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 51
25.4.2007 19:38:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kaj narest pa še nevem

Vklopi mišice, ki se jim reče možgane.

Poči ga nazaj. Potem pa pojdi in ne glej nazaj. In začni mislit naprej.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
25.4.2007 21:14:49   
Gina
Samo en intermezzo:
teoretično človek misli, da lahko moškega ženska udari nazaj...vendar sem prepričana da v resnici, da kadar je moški tolk iz sebe, tolk v hipu totalka aut, da ne vidi posledic svojega (pretepaškega) ravnanja, da udari tako, da ni šanse, da bi se kdo branil. To ni kot v filmu. Rešuješ si kožo in kosti, avtomatično si človek po nekem najbrž hudo bolečem, s krvjo obeleženem ali vsaj hudo modrico udarcem, zavaruje notranje organe in glavo, kje pa je takrat realna možnost, da bi udaril nazaj! Ne vem no, tako si to predstavljam.

Je pa res, da ima vsak človek nekje meje. In če to, da te pretepe ni meja, potem pa ne vem. optem se strinjam, da je človek v tem primeru bolan. Kajti tako premalo skrbi zase je primer za zdravniško pomoč. Pa ne mislim s tem to v slabem pomenu. ČLovek si v resnici najbrž ne more pomagat. "predober" je, še kar upa na bolje ali preboječ - ne ve, kako bi preživel morda finančno brez partnerja, ali morda zasvojen z odnosi - brez moža misli da je nula, ali da bi znorel. V vsakem primeru si najbrž sam ne more pomagat, resnično ga je treba "pozdravit", ne vzamite besede spet za nekaj poniževalnega. Ljudje imamo meje, kjer gremo proč različno postavljene. Ampak se mi zdi, da vendarle tako hudo nasilje, kot je pretepanje, ni nekaj, kar bi bilo treba tolerirat.

Je pa tudi nekaj resnice v tem, kar je tjazy napisal. Npr. da ženska najeda in najeda in najeda in najeda....pa jo mož prosi naj neha. Pa ne neha in tuli in žali in se ji čist utrga, ker ji gre na živce lajf, kot ga ima, ker je mož ne razume, ker ga ni domov, ker kaj vem kaj.... IN se mož skrega z njo in ona še kar in še kar in še kar....in jo mož prosi, naj neha. Pa noče, še kar teži in teži, mož že znori, naj neha in tulita en na drugega in še kar tulita in ne nehata in ne nehata in ženska privleče na dan reči izpred vseh časov, o tašči, o kaj vem čem in možu se strga in jo udari. Hmmm, mogoče sta bila vendarle oba nasilna in mogoče se je možu zdelo njeno nasilje enako boleče in pojma ni imel, kaj naj naredi, da jo utiša in mu je mrak padel na oči, ni se več kontroliral......To ni izgovor, ker izgovora za to, da te en udari pač ni (nujno morata iti taka dva, ki se tolk ne razumeta, da se tepeta narazen), je pa vendarle en drug pogled, mogoče včasih realen, ali vsaj obojestranski na situacijo, do katere je hipotetično prišlo po obojestranski krivdi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
25.4.2007 21:25:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

teoretično človek misli, da lahko moškega ženska udari nazaj...vendar sem prepričana da v resnici, da kadar je moški tolk iz sebe, tolk v hipu totalka aut, da ne vidi posledic svojega (pretepaškega) ravnanja, da udari tako, da ni šanse, da bi se kdo branil.

Saj ga ne bi udarila nazaj zato, da bi se branila; itak je moški običajno fizično močnejši.
Bi udarila samo iz principa.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
25.4.2007 21:29:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Npr. da ženska najeda in najeda in najeda in najeda....

To pomeni kaj-da najeda in najeda?

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
25.4.2007 22:00:40   
Anonimen
jaz mislim da tiste ki,niste bile nikoli v podobni situaciji ne bi smele dajati takih komentarjev.Tudi jaz sem si vedno govorila,da me partner ne bo pretepal...da ko me bo moški enkrat udaril,da bom šla...bla bla bla.Iz zarečenega kruha se največ poje.Ni tako lahko rešiti nastale situacije,sploh pa če je prisotna ljubezen...jaz sedaj še sama ne vem več kaj naj naredim.Moj me je dostikrat udaril,ne pretepel samo udaril...toda tudi to nima opravičila.a ne morem ga zapustiti ker sem sama brez financ,sem noseča in še enega otroka že imava.In sedaj če bi šla narazen,se bojim da bi mi otroka vzel.take bolečine pa ne bi bila zmožna prenesti.Raje ostanem v taki situaciji in sem z otrokom in vso svojo pozornost posvečam sončku in otroku ki je na poti.lako vam je govoriti da bi ve v taki situaciji zapustile partnerja...a jaz o tem ne bi bila tako prepričana.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
25.4.2007 22:09:57   
Anonimen

jaz mislim da tiste ki,niste bile nikoli v podobni situaciji ne bi smele dajati takih komentarjev.

Moj me je dostikrat udaril,ne pretepel samo udaril...toda tudi to nima opravičila.a ne morem ga zapustiti ker sem sama brez financ,sem noseča in še enega otroka že imava.In sedaj če bi šla narazen,se bojim da bi mi otroka vzel.take bolečine pa ne bi bila zmožna prenesti.Raje ostanem v taki situacij

Pa kaj bi bilo, da dajejo komentarje samo tiste, ki so v situaciji bile? Samo "žrtve", ki so ostale s takšnim partnerjem iz takšnih in drugačnih razlogov? In bi se brale samo žrtvujoče rešitve user posted image . Ajme, punca.....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
25.4.2007 22:31:58   
taja27
trojči ti, ki veliko bereš, verjetno veš, da ljudje cenimo ljudi po sebi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 58
25.4.2007 22:55:34   
trojči
Taja nimam pojma kaj si hotela rečt.

Anonimna, jaz sem bla v taki situaciji. Pa takrat še ni bilo varnih hiš in materinskih domov. Pa socialne podpore, da lepše živiš, ko če delaš. Izgovori so to, izgovoi. A ne veš, ker si ne priznaš. Svojemu otroku si dolžna, da greš po strokovno pomoč. A ni rečeno, da bo pomagalo. Če si nekdo res želi spremembe, če je na dnu, če mu je sila, potem se spremeni. Ti se moraš spremeniti, ne on in ne otrok in ne možev šef in ne politika...... Dokler pa imaš ti interes, da si z njim, ti bo vsak izgovor dober. Ljudje smo grozni, vsaka živalska samica bi v prvi vrsti zaščitila svojega mladiča pred psihičnimi in fizičnimi zlorabami, me ženske si pa znamo čudovito lagati, da je dober oče in ima otroke rad in bi jim bilo slabše brez njega in da smo srečna družina in da mi pa že ne, to ni zlorabljanje, to se dogaja drugim, mi se imamo radi, blablabla, aja, otroci ne morejo odraščati brez očeta, vsi bi bolj trpeli, ma, tega je še in še. Laži.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 59
25.4.2007 23:21:09   
Colt
Včasih (zelo redko)  iz mene privrejo spomini, stari 20, 25 let...ko slišim mamico kričati ''pa ne pred otroci''. Prizor...ki človeku ostane za celo življenje pred očmiuser posted image . Zato...spoštovane mamice, spakirajte kufre in omogočite sebi in svojim otrokom lepše življenje. Ne bo lahko, bo pa lepše, mirnejše in brez ustrahovanja za vsak napačen gib.

G

ps. Osebno si raje odrežem desno roko z nenabrušeno motorno žago, kot pa da bi udaril ljubljeno osebo. Brez heca.

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 60
26.4.2007 0:36:32   
taja27
trojči praviš, da si bla bolna, da si bolna ... samo zaradi tvoje izkušnje ne moreš kar etiketirati ljudi. ceniti po sebi.
ko si blia ti na tleh in do takrat, ko si zbrala moč in odšla, je verjetno preteklo kar nekaj vode. to so stvari, ki se ne zgodijo v trenutku. sama najbolje veš. anonimna prav tako potrebuje čas, če že za drugo ne, da si prizna, da je konec nečesa, da zbere pogum, da začne od začetka... se absolutno strinjam, da če udari enkrat, bo še drugič in da tega otoci nikakor ne smejo gledati. ampak, po moje je še sama v šoku. in ko bo čas (pa naj bo čimprej, že zaradi otrok) bo storila, ker ji je storiti.

sicer pa, tega občutka nemoči, ponižanja in strahu ne poznam. vem pa dobro, da si ljudje marsikdaj mislimo in rečemo, če bi se pa meni to zgodilo, bi pa to pa to. ko pride dana situacija, pa odpove vsa logika, vsi plani, vsa pamet ...

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 61
26.4.2007 0:52:19   
trojči
Poudarjam samo še nekaj in potem končam tukaj. Če ima ženska interes oditi, bo odšla, nič je ne bo ustavilo. Potreben je čas, itak, da vidi, da je njen ne ljubi, ne spoštuje, da je sam en velik nesamozavestnež, ki niti ne more ljubiti. A to se da videti, če se le hoče, preden pride do prve klofute, lasanja.

Vedno sem našla za mučeniške ženske še in še izgovorov, da so šibke, bolne, da ne zmorejo oditi, a zdaj vem, da to preprosto ni res. Nimajo interesa in za svojo srečo žrtvujejo otroke. Šibkost, bolezen.........ni izgovor. In ko boste nehali zagovarjati fzično in psihično nasilje in "uboge" ženske miriti in sočustvovati z njimi, bo tudi nasilja konec. Podobno kot pri cigaretih. Antipropagando naredit. Čimveč pričevanj nedolžnih otrok na stene obesit, na reklamne panoje, nič več uboga uboga, pod nos jim je treba pomoliti, da so sebične. Cigarete sem omenila, ker je to ravno tako zasvojenost kot zasvojenost z odnosi. Ehhhhhhhhh spet sem se razpisala. user posted image

< Sporočilo je popravil trojči -- 26.4.2007 0:55:22 >

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 62
26.4.2007 6:38:56   
maruškaŠ
Ni tako lahko oditi, ampak potrebno je zbrati pogum in oditi. Potem se vse reši. prej razmišljaš o tem in o onem, kako se bo obrnilo in kaj boš tam in milijon vprašanj in dilem, ko pa enkrat greš, pa veš, da ni več poti nazaj in potem se vse reši.

Jaz bi zdaj lahko rekla, da je lahko odit samo resnično moraš to hotet, ampak v takratni situaciji, pa to ni bilo tako lahko. Je pa res, da pri bivšem se je počasi začelo psihično nasilje, ki se je kasneje začelo kazati v fizični obliki. Vendar sem odšla. Nisem čakala, da me bo konkretno pretepel, nisem čakala, da se mi bojo poznale modrice ali da bi me celo spravil na urgenco.

Spoznati sem morala samo to, da nikoli ne bo bolje oziroma da bo vsakič samo še slabše in pa, da sem dolžna svojemu sinu omogočiti varno in mirno okolje.

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 63
26.4.2007 8:03:38   
tina a
IZVIRNO SPOROČILO: trojči

Poudarjam samo še nekaj in potem končam tukaj. Če ima ženska interes oditi, bo odšla, nič je ne bo ustavilo. Potreben je čas, itak, da vidi, da je njen ne ljubi, ne spoštuje, da je sam en velik nesamozavestnež, ki niti ne more ljubiti. A to se da videti, če se le hoče, preden pride do prve klofute, lasanja.

Za tale odstavek - hvala. Končno si napisala nekaj s čimer se lahko strinjam. Težko se je nekaj odločiti v delčku sekunde. Nasilje (fizično) med mano in med mojim bivšim se je odvijalo, ko otrok ni bilo doma. In zaradi tega kar se je dogajalo med mano in med njim - še ne pomeni, da sem zaradi tega slaba mama. Vsaj jaz se nimam. Če me pa ti smatraš kot slabo mamo, ker sem imela dolgo časa željo ostati z njim ... biti družina, pa je to tvoje mišljenje.

Zakaj nisem šla prej?? Predvsem zaradi groženj. Da mi bo vzel oba otroka, da sem nesposobna ... pa še kaj bi se našlo. Vztrajala sem ...kljub njegovim besedam, izjavam. Pa mislim, da psihično in verbalno nasilje včasih še bolj boli kot samo fizično.

Ampak - ljudje smo si različni. Ene bi ušle pri enem udarcu, ene oddidejo pri stotem, ene pa ostanejo ...

Moj kolega ... oziroma njegov kolega je izjavil - da tudi če bi me vsak dan pretepel, bi morala z njim ostati. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 64
26.4.2007 8:28:59   
CAPA
joj, da bi mene moj pretepu bi ga tak nazaj... spokej kufre, če te pretepa pa res nimaš kj za debatirat!!!!Sam predn greš, ga nazj vseki, sej velik nebo dobu k je verjetno močnejši od tebe, sam neki bo pa že.....

a mogoče še v prisotnosti otrokuser posted image user posted image

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 65
26.4.2007 11:23:03   
ronja
Ej, to ni klofuta v afektu, tudi če bi ga hotela opravičevat (čeprav zame je tudi to preveč)!
Takoj pojdi k zdravniku, povej vse, naj ti napiše potrdilo in prijavi na policijo!
Bilo je prvič, to, da je zadnjič, pa lahko samo ti narediš... Verjamem, da ni lahko, si ne predstavljam, da bi se to emni zgodilo, ampak naj ti to ne vzame poguma! Držimo s tabo!

Če še nisi dovolj močna za to, pa pokliči na SOS telefon ali na socialno, baje ti dajo nekoga, da te spremlja na policijo, če se zato odločiš... Ne mižat, ne pozabit!

Tudi če imaš otroke, ne misli, da njih to ne boli, ko vidijo... Tudi če je do njih zlat! Se spomnim, kako je bilo meni, ko je moj dedek (njen oče) zgrabil mamo za vrat... Pa sem bila že velika, mislim v 20ih, samo na berglah in nisem mela kaj naredit, tako nemočno sem se počutila! Kričala sem, naj jo izpusti in štorkljala proti njem na berglah, prav komično, če zdaj gledam... Še zdaj mi je pa žal, da ga nisem nekak usekala s tisto berglo, pa makar mi se noga še 2x zlomi zato... Ona pa se tega sploh ne spomniuser posted image Ne dovolit, da se ti kaj takega zgodi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 66
28.4.2007 11:23:57   
Anonimen
Anonimna 1,ali si kaj naredila,si šla k zdravniku?
Rekla si,da eno potrdilo že imaš,da te je pretepel,to pomeni,da ni bilo prvič.Boš tokrat kaj naredila,ali mu boš dopustila,da te še naprej tepe?

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
28.4.2007 12:44:51   
Anonimen
nisem prebral vseh odgovorov, samo naslov sem videu..zdaj pa brez heca...naj te ne bo sram to povedat....mislim da poznaš dovolj dedcev, ki ti bodo takoj priskočili na pomoč če bo treba, takoj zaupaj vsej svoji družini, ne bodi tiho...prijavit ga, naj ga bo sram pred vsemi,... zaščiti pa se da ne bo mogel dvignit nikoli več roke na tebe ali ti na kakšen drug način škodit - to so največji slabiči kar jih je, pretepajo ženske, egoisti....

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
28.4.2007 18:32:50   
Anonimen
Anonimna, in ti si sedaj še kar z njim??
Nevem, če imata otroke ali ne, nisem brala vseh postov, vendar.. Če se nate spravi lahko, potem se bo tudi na otroke..
Poznam eno,ki jo je mož pretepal..Ona namesto, da bi šla, se je z njim še poročila in mu dala dva sinova.. In kak je sedaj med njima? SUPER..kao.... AMPAK: (pazi!) on sedaj tepe otroke,jih sili v to in to... Če si želiš, da tvoji otroci trpijo super, potem pa naj bo tak...

Sama si krojiš usodo!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
1.5.2007 12:54:19   
dory
imeti rad, ljubiti...je eno...biti odvisen je drugo...ko pride v razimerje nasilje, je to alarm,da je nekaj hudo narobe...

ce se imas rada, sebe v prvi vrsti, bos nekaj naredila zase...ne da tukaj jamras kaj narest, ampak naredi nekaj...
drugace pa ne jamraj in cakaj na naslednje udarce...

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 70
1.5.2007 13:11:24   
Anonimen
Mislim,da kar čaka na naslednje udarce.Po moje mu je vse oprostila,saj ni sposobna narediti nekaj zase in za svoje otroke.Samo to ni ljubezen,ampak bolezen.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
1.5.2007 18:29:05   
rija

Moj me je dostikrat udaril,ne pretepel samo udaril...toda tudi to nima opravičila.a ne morem ga zapustiti ker sem sama brez financ,sem noseča in še enega otroka že imava.

in ti si si kljub vsemu dala še enega otroka naredituser posted image

pa kaj naj rečem? razen, da si si čisto sama kriva...

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
1.5.2007 19:44:45   
Anonimen
Ni bilo varanja, sam večerja mlačna ne vroča

Pa daj zaradi mlačne večerje te je pretepel?Jaz bi mu takrat tisto večerjo v gate zlalauser posted image user posted image user posted image user posted image Ampak po moje ni bilo krivo samo to.To je bila le kaplja v ogenj.Saj nima veze kaj je spolh bilo nima te previce pretepat.Ampak jaz mislm,da se boji iti na policijo,ker bi jo takrat mogoče še bolj pretepel ali kaj hujšega naredil.Pazite eni user posted image so zmožni marsičesa potem pa beremo črno kroniko.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
1.5.2007 21:43:40   
lex
Oprosti ampak od vsega ajbolj najebuser posted image  otroci. Nič ni bolj žalostnega in srce paprajočega ko veš, da se v družini nekaj dogaja in da je otrok zaradi tega čisto na tleh, ne sodeluje in bog ne daj ni sposoben več sodelovati (se spomnim primera iz prakse na faxu ko sem imela nastop in pridem v igralnico in mi vzgojiteljica reče, da naj se na nekaga otroka ne ozirava s kolegico. Vprašali sva jo kaj je narobe pa je rekla, da je oče otroka vrgel v steno in ima posledice). Če že ne zaradi sebe, se zberi zaradi otrok in naredi ta odločilen korak. Vem, da je hudo ampak sedaj je udaril tebe, la kdaj bo začel tudi otroke? Poiskusi poiskati pomoč pri tistih ki jim najbolj zaupaš. Želim ti veliko sreče in poguma!

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 74
2.5.2007 15:48:41   
Živa73
pozdravljena anonimna. jaz bi ti rada ob vseh teh prijaznih in malo manj prijaznih odgovorih povedala, da nisi ti kriva za to, kar se ti dogaja. danes mlačna večerja, jutri nepospravljena kuhinja, tretjič kaj drugega. torej težava ni v tebi, temveč v njem. razumem, da ti je hudo in se počutiš nelagodno, toda jaz mislim, da nisi storila nič takega, za kar bi te bilo lahko sram. sram naj bo njega, ki izvaja nasilje. ne vem, koliko časa se ti nasilje že dogaja, prav pa je, da veš, da se preneha samo z odhodom. si razmišljala, da bi poiskala osebo, ki ji zaupaš, pred katero bi premagala sram, strah in ji povedala, kaj se dogaja za vašimi štirimi stenami. morda ti bo v pomoč pri iskanju rešitve. pokliči na sos telefon, ti bodo znali še bolj svetovati. in še nekaj - ne razmišljaj, če imaš dovolj energije za rešitev iz te situacije - jaz verjamem, da jo imaš. zakaj? ker je za to, kar preživljaš treba ogromno energije samo za to - da preživiš. kar pogumno anonimna.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

sindarin

Od koga prejme otrok največ igrač?

od matere (26%)

od očeta (2%)

od obeh staršev skupaj (41%)

dedka ali babice (16%)

znancev ali prijateljev (10%)

drugo (5%)

Število vseh glasov: 299

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!