Porodniška naprej (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


silvestra -> Porodniška naprej (24.4.2007 23:37:50)

OJ!

Je mogoče katera s takim primerom kot je moj.
Sem na porodniški, ki  se mi konča 27.10.2007 (upam da bom dobila podaljšano porodniško za mojega prvega  sončka, ki je bil predčasno rojen, hodimo na fizioterapijo in v razvojno).
Zanima me pa sledeče.
Sem namreč ponovno noseča in imam rok naslednje leto konec januarja 2008. V primeru, da mi podaljšajo porodniško (staro)nastopim ponovno v drugo (novo) porodniško. Kako gre potem to pri obračunu porodniške za novo porodniško? Ostane vsota ista kot sedaj al treba na novo poslati papirje v firmo? Ima mogoče kakšna tak primer? Lahko mi pišete tudi na zs.

Hvala za odgovore

ps: moram pa priznati da me je malo strah kako bo v drugo? Bo tudi ta porod prezgodaj?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




NRMM -> RE: Porodniška naprej (25.4.2007 0:54:33)

Oj!

Če se ti ta porodniška ne bo nič prekinjala in boš prej nastopila novo porodniško,ti bodo papirje uredili na CSD,kar se tiče zneskov ipd.Znesek nove porodniške se ne spreminja,kajti zajame se zadnjih 12 mesecev,torej tvoja ''stara/sedanja'' porodniška.

Vsaj tako so meni razložili na CSD,sicer sem končala porodniško 24.11.06 ampak sem še isti dan nastopila bolniško in z novo porodniško začnem 28.5.07.

Nikar se ne boj in ne bodi v strahu kaj bo v drugo.Malo za tolažbo ti lahko povem,da je kolegica prvega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] rodila 2 meseca prezgodaj,zdej drugega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pa je nosila 14 dni čez rok.Upam,da bo podobno tudi pri vas.

l.p.




silvestra -> RE: Porodniška naprej (25.4.2007 10:04:29)

Najlepša hvala za odgovor. No verjento se bo vse uredilo kot se ponavadi.

Lep sončni dan še naprej, Silvestra




Stran: [1]