Rdečke (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Žiga -> Rdečke (15.10.2004 11:05:48)

Hoj

Našemu malemu smo prejšnji teden dajali 2 dni čaj iz posušenih borovnic. Zelo kmalu je dobil tudi rdeče pikice po vsem telesu (najbolj vidne so bile po trupu), sva mu nehala dajati čaj in so pikice zginile po dobrem dnevu. Nisva se kaj dosti sekirala, pač alergična reakcija (moja je alergična na svinjino in rata pikasta po rokah).
Včeraj pa naju je njegova babi (ki je zdravnica) presenetila z vprašanjem, kaj pa če so bile rdečke.

Pa naju zanima, kako dejansko izgledajo rdečke? So to rdeče pikice, fleki, ... Je kaj vročine zraven, se otrok na splošno slabo počuti? Kakšni so še drugi simptomi?

Hvala in LP
Ž.

Anonimen -> Rdečke (15.10.2004 11:38:27)

:rozica:Po bežnih znakih prehlada(bolečine v okončinahNeraspoloženost)se pojavijo svetlordeči,drobni posamezni izpuščaji,ki se začenjajo pojavljati za ušesi in se arazširijo preko obraza,vratu trupa,rok in nog.Po približno desetih dneh izpuščaji v istem vrstnem redu izginejo.Nekateri imajo rahlo vročino.Za rdečke je značilno boleče zatekanje limfnih vozlov na obeh straneh vratu-lahko jih otipate kot niz biserov.Nevarnost okužbe mine deset dni po začetku izpuščajov.Rdečke so zelo nevarne za nosečnice:virus lahko povzroči hude razvojne motnje nerojenega otroka. papa:kuza::muca::sloncek:

Žiga -> Rdečke (15.10.2004 11:43:00)

Uf, hvala! Potem to definitivno ni to. Je bil preveč živahen (nič manj, kot ponavadi), pa tudi niso bili izpuščaji ampak pikice.

Hvala in LP
Ž.

_Arwen_ -> Rdečke (15.10.2004 11:59:52)

Če ti kaj pomaga - ko je naš dobil izpuščaje (kasneje smo ugotovili 6.bolezen) in smo ga peljali k pediatru in sem jaz tudi mislila, da so rdečke, je rekel, da rdečk ni videl že vsaj 10 let...pravih rdečk... Tako da...mislim da ni skrbi. Verjetno je res kaka alergija; recimo kak nov pralni prašek, mehčalec, kak požirek kakega novega soka, košček novega mesa...kaj veš... Brez skrbi...

Žiga -> Rdečke (15.10.2004 12:25:47)

Saj pravim, očitno je bilo zaradi borovničevega čaja.

LP
Ž.

P.S.: Bogi, ko bo starejši, ne bo mogel tistih drugih "borovničk" piti... :hudicek::hudicek::hudicek:

Dadi -> Rdečke (15.10.2004 13:18:03)

Ni rečeno Žiga.:)-:)- Lahko je zdej alergičen pa pol ne bo.;) Pol boš pa hotu, da bi bil alergičen.:)-:)-

Stran: [1]