Tiha voda -> RE: Zavod za zaposlovanje, napotitve... (24.4.2007 19:45:46)
|
Jaz sem bila danes kar malo šokirana, ko mi je rekla svetovalka na zavodu, da mi predlaga, da se izpišem iz zavoda (prostovoljno???), ker "sva" na mrtvi točki in se ni od prejšnjega srečanja nič spremenilo (sem poskušala,da bi imela osebno dopolnilno delo, pa ne znese), da imam tako specifično izobrazbo (univ. VII.), da povpraševanja ni, socialne podpore itak ne prejemam (ima mož službo) in češ zakaj sploh sem na zavodu. Potem mi reče, a za prodajalko v trgovini z živili bi šla (za trgovino s tekstilom sem rekla, da ja, ker je vsaj malo povezano z izobrazbo)? Odvrnem, da zaenkrat ne. Pa v proizvodnjo tudi ne bi šli???... Sem samo čukasto gledala in izdavila, da pa vseeno iščem redno zaposlitev in da bi se sigorno lahko kaj zame našlo. Pa reče, da mi zavod drugače itak ne more pomagati, da naj se pač sama javljam na razpise. Pa povem, da potrebujem potrdilo o statusu iskalca zaposlitve za znižano plačilo vrtca in odvrne, da samo zaradi par potrdil, me ne morejo voditi v evidenci. Potem sem se pozanimala in če tega potrdila ne posredujem, plačam avtomatično polno ceno vrtca za oba otroka - super, ravno cela moževa plača. Na koncu je rekla, naj se odločim v enem mesecu, ali se izpišem iz evidence ali redefinicijo zaposlitvenih ciljev. Sploh nisem razumela kaj točno hoče. Kot da se sončim na zavodu in se še zmišljujem kaj bi in kaj ne bi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] No, zato sprašujem.
|
|
|
|