Eno glupo vprašanje :) (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> Eno glupo vprašanje :) (23.4.2007 21:49:42)

Kaj če je ženska v lanskem letu=2006 prejemala socijalno pomoč, otroški dodatek in starševski dod oz. porodniško, kaj mora izpolnit dohodnino za l. 2006 in jo oddat do konca tedna??

Aja pa tisto enkratno pomoč od občine in darilo ob rojstvu otroka bivših 58 000 sit?
Kaj mora oddat dohodninsko napoved?

Njuškalo -> RE: Eno glupo vprašanje :) (23.4.2007 21:50:24)

Mislim, da ti jo v tem primeru sploh ni treba oddat.

Anonimen -> RE: Eno glupo vprašanje :) (23.4.2007 21:53:27)

Ma kaj jaz vem, nisem glih ziher. Da ne bo kakega nepotrebnega letanja zadnji teden [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Njuškalo -> RE: Eno glupo vprašanje :) (23.4.2007 21:56:20)

No sej letos je itak lažje.Če so ti kej poslali, potem moraš oddat, če ti niso, pa ni treba.Samo kolikor jaz vem ,tistim,ki prejemajo DSP ni treba oddajat dohodnine.

Anonimen -> RE: Eno glupo vprašanje :) (23.4.2007 21:59:40)

Ma niso mi nič poslali, kaj pa vem, se zgodi da te lahko pozabijo??

Kaj pa otroški dodatek? Za dsp in porodniško sem zdaj sigurna da ne rabiš. Pa za tista darila od občine in države?

Se vem da sem tečna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Samo zdaj mi je kapnilo nekaj v glavo, ker ne bi rada neke kazni brezveze plačevala.

tulip -> RE: Eno glupo vprašanje :) (23.4.2007 22:01:26)

Otroškega dodatka ni treba, darilo od občine pa ja, ampak samo če bi prekoračila mejo, da apostaneš davčni zavezanec - več kot 604.330 sit skupnegadohodka.
Razen če si imela še kakšna izplačila in bi rada da ti kaj vrnejo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

muki1 -> RE: Eno glupo vprašanje :) (23.4.2007 22:07:14)

Kaj misliš pod porodniško? Si bila prej zaposlena, pa si šla na porodniškega? Ker to moraš vpisati.
Pa nagrado, če si dobila od občine, da so ti obračunali dohodnino...drugače ne.

Anonimen -> RE: Eno glupo vprašanje :) (23.4.2007 22:27:05)

Ok hvala lepa, zdaj bom lažje spala in vidim da nimam nobenega letanja hvala bogu

Kiss vsem na fris

lelaval -> RE: Eno glupo vprašanje :) (24.4.2007 0:04:45)

Točno tako, kot je napisala Muki.
Jaz sem dobila izpolnjen obrazec od davčne s podaki od prejete poodniške in zneskom, ki sem ga dobivala od Zavoda za zaposlovanje (po izteku porodniške sem se prijavila).
Otroški pa se ne vpisujejo.

romy -> RE: Eno glupo vprašanje :) (24.4.2007 8:24:38)

Veš, nekateri niso dobili domov izpolnjenega obrazca, pa morajo vseeno oddati napoved. Tu gre zlasti za študente. Tako da če nisi dobila napovedi še ne pomeni da ti je ni treba oddati.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.4.2007 8:44:08)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

*pepelka* -> RE: Eno glupo vprašanje :) (24.4.2007 9:39:00)

Če si plačala dohodnino in si mela tako nizek dohodek, da ti pripada vračilo dohodnine,  ti jo bodo vrnili le če boš oddala napoved, drugače pa ne. Odločitev je seveda tvoja kaj boš storila, jaz sem ti le napisala moje mnenje.

Stran: [1]