[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.10.2004 22:41:19)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

eva1 -> A je to normalno? (14.10.2004 22:47:43)

To sigurno ni normalno,zato malo vprašaj sestro če se ni mogoče zmotila:zmeden:! Mogoče pa imaš naslednji UZ šele takrat:zmeden2:? Pregledi morajo biti na vsake 4 tedne, po32tednu na 2 tedna in po 36 tednu vsak teden enkrat!
Tako da, če ti je res dal tako pozno datum za naslednji pregled se kar malo pritoži ali pa zamenjaj G, sedaj ko si še na začetku nosečnosti! To ni normalno za zdravo vodenje nosečnosti!
Lp, Eva 18t in :duda:

morskadeklica -> A je to normalno? (14.10.2004 22:48:47)

ZAMENJAJ GINEKOLOGA!!!

dana -> A je to normalno? (15.10.2004 7:35:36)

Jaz sem imela prvi pregled in hkrati tudi UZ pri 8 tednih, naslednji pregled pa šele čez dva meseca in mi je poslušala samo srček in krvni izvidi so prišli.
Kam pa hodiš ?

lp dana

mašinca -> A je to normalno? (15.10.2004 8:01:30)

To ni normalno, da bi imela pregled šele tako pozno. Res preveri, če ni bilo mišljeno 3.11., če ne pa bi ti tudi jaz svetovala, da zamenjaš ginekologa.

LP :nosecka:

Lunca1 -> A je to normalno? (15.10.2004 8:22:09)

Mogoče pa računajo da boš šla že sama med 12 in 14 tednom na nuhalno svetlino?

Lp Lunca

cinci -> A je to normalno? (15.10.2004 8:31:22)

Se čist strinjam z vsemi pred mano
nemogoče da bi mela tolk pozno pregled:ups::zmeden:ne,ne:zmeden2:
poklič sestro al pa kar osebno tja pa vpraši8)

Anonimen -> A je to normalno? (15.10.2004 9:25:31)

ni normalno! Takoj pokliči in vprašaj, če se niso zmotili. V 12. tednu moraš na nuhalno svetlino!
Če te pa ne bodo prej naročili pa menjaj ginekologa!
Ti boš takrat že blizu 20. tedna, kajne? NESPREJEMLJIVO! ABSOLUTNO PREPOZNO!

Boš sporočila, kaj ti bodo rekli?

cekrček -> A je to normalno? (15.10.2004 13:21:51)

To so se pa sigurno zmotili :hudicek:...ti jih kar poklič pa mal vpraši.Sigurno je pomota.Jaz imam pregled vsak mesec pa sem v 16t.

lp Cekrček :metulj:

Soncnica -> A je to normalno? (15.10.2004 16:18:40)

Hojla!

Jaz hodim v leonišče in sem bila v prvem trimesečju večkrat pri G, zaradi krvavitev. Me je pa blazno začudilo, ko sem dobila potem po prvem uradnem pregledu datum šele čez 2 meseca, s tem, da mi niso pregledali niti krvi, niti urina.... V ponedeljek bom v 18 t prvič dala kri.

lp

S.

Naja31 -> A je to normalno? (15.10.2004 19:53:59)

Ojls,

jaz sem bila prvic na pregledu konec avgusta, da mi je G potrdila nosecnost. Potem drugic v 10. tednu, ko sem tudi dala vodo in kri. V 13. tednu sem sla na nuhalno. Cez dva tedna, v 16. tednu imam naslednji pregled, potem spet cez en mesec konec novembra, v decemru kar dva, na zacetku in na sredi, itn.
Imam ze vse datume v materinski.
Ce je res 3.1. je odlocno prepozno. Se enkrat preveri datum.

Lp, Naja

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.10.2004 0:00:07)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> A je to normalno? (16.10.2004 9:16:34)

Žal ti ne morem svetovat dobrega ginekologa tam, ker sama hodim v Kranj.
Jaz bi ga na tvojem mnenju zamenjala.
Saj najbrž že vse veš ampak vseeno: folno kislino (Tifol tablete) jemlješ eno na dan med obrokom prve tri mesece nosečnosti. V višji nosečnosti to ni več potrebno, ni pa tudi nič narobe, če s tem nadaljuješ.
Kar se hrane tiče, se izogibaj premalo pečenemu ali surovemu mesu (tatarski biftek, odsvetujejo suhe salame, pršut), surova jajca (salmonela), mehki siri,
preslana hrana, gazirana pijača, školjke. Najbrž sem kaj pozabila, ampak v grobem je to to.
Čimveč pa, saj veš, sadja, zelenjavice, skratka zdrave nemastne hrane.
Pa vsaj 1,5 litra vode na dan.

Nuhalna svetlina je pregled z ultrazvokom, ki se opravi najraje v 12. tednu nosečnosti. S tem pregledom se ugotavlja mongoloidnost in še druge napake pri plodu.

Verjamem, da ima dr. Zore gužvo, ampak nosečnic se zato ne sme "zanemarjati". Nosečnice imajo absolutno prednost pred ostalimi (zdravimi) ženskami, ki ga obiskujejo. Še prehitro gre (žal) rado kaj narobe.
Upam sicer, da v tvojem primeru ne bo tako. Ampak kaj bo pa potem rekel? Da si sama kriva?
Veliko sreče ti želim v nosečnosti in z malim srčkom.
Za ginekologa ti bo pa najbrž katera druga znala svetovati.

Lp

cinci -> A je to normalno? (17.10.2004 8:05:05)

ne ne to moraš obvezno si nekaj zrihtat,ker do januarja je še 2,5 meseca :ups:HALO sploh ne morem verjet:zmeden2:

Stran: [1]