Anonimen -> RE: Klemen + Tina = Klementina (25.4.2007 9:32:51)
|
Vse je samo v dovoljšni vztrajnosti. Pri nas v družini imamo Aleksandro. Dolgo ime. Od rojstva naprej so starši govorili, da je pač Aleksandra. IN TAKO TUDI JE: od zmeraj in vedno naprej - v šoli, , na faksu, v službi, mož jo kliče tako cela družina vsi! Če pa jo že kdo pokliče skrajšano, ali vpraša po tem če je Aleksandra ali kaj krajšega, Saška, Aleks itd, pa preprosto pove da je Aleksandra. Nič se bat za Klementino. Če boste vztrajni na začetku (pa ne prav dolgo časa, vendar to pomeni tudi starša!) potem bo vsem jasno. Otrok ko začne govorit, pa pač pove kako mu je ime. Če ga doma kličejo Bubi, ker je pač Ljubica (samo primer) potem se bo mali kobacajček pač predstavljal z Bubi, ne? V šoli je pa itak fino, da imaš nenavadno ime. Ker, če si eden izmed petih Lukatov (spet samo primer, da ne bo pomote) potem je nujno, da dobijo vzdevke. Ti pa včasih niso prav prijetni, ne? In nenazadnje, morda se bo bodoča Klementina potem v sredni šoli odločila da bo Tinči. In? Njena voja, kot je tudi izbira vsakega imena starševska volja. A so tri črke, ali pa 10, vseeno. Naša svobodna volja je to in se nima smisla prepirat okrog tega. Pri imenih lahko itak komentiraš samo z všeč mi je / ni mi všeč. No in meni je Klementina všeč. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smajl.gif[/image]
|
|
|
|