Marogica
|
Moj ta mlajši se je rodil v 35 6/7 tednu s težo 2450 in velikostojo 45 cm. Ni potreboval inkubatorja, samo toplo posteljo, pa še to samo prva dva dni, nato sem ga dobila sebi v sobo. Injekcije za pljučka ni dobil, se pa je, kot je že ena napisala, razvila zlatenica, ki je bila dosti hujša, kot pri normalnem novorojenčku. Tako so ga "obsevali" kar na intenzivnem oddelku v posteljici , ker je bila normlana lučka premalo. 4 ure "sončenja", nato pri meni, pa zopet 4 ure "sončenja. Zlatenica je šla zelo počasi nazaj, tako, da sva ostala v porodnišnici 8 dni. Ostale "težave", če jih lahko sploh tako imenujem, so bile s srčkom, kjer se "luknjice" še niso zaprle, vendar se je to v teh 8 dnevih porihtalo. Ena ledvička je bila manjša(še nerazivta), in pa "možganska" krvavitev, kot so se izrazili, da me je skoraj kap-v bistvu mu je počila žilica v možganih-od težkega poroda pač. TO se zgodi marskikateremu novorjenčku, vendar so preiskave za nedonošenčke bolj intenzivne in se pri njih to prej ugotovi. Pa preiskave za oči smo imeli najprej na 14 dni, nato pa vsak mesec do 6. meseca starosti. V glavnem, sliši se dosti in grozno, v bistvu pa ni bilo nič resnega, ker so se vse stvari popravile oz. razvile enako kot pri donošenem dojenčku. Danes je naš hlačman skoraj 2,5 leti star, normalno razvit(psihično in fizično), brez kakršnih koli "motenj". V glavnem pravi divjak in trmež , kot ostali otroci. Tako, da brez skrbi