Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 23.1.2008 9:41:01
|
|
|
|
tosja
|
IZVIRNO SPOROČILO: biba77 Na eni strani en folikel 10 in pol mm, ostalo vse ... nic. 17 dan ciklusa. punca draga, da te mal potolažim, ko tvoja soborka spodaj razmišlja negativno - imam občutek, da samega postopka sploh ne pozna tako zelo do potankosti... (moje mnenje o tvojih sodbah glede K ajetam!!!) Koliko punc dobi Klomifen pri svojem ginekologu??? Nešteto!!! Pa še nekaj biba - meni je folikel vedno dozorel okoli 19.dne... Sicer to, da ni prišlo do IUI je spet druga zgodba... Pri meni je K naredil ČUDEŽ, ki že tehta 1 kg in se pridno greje pod mojim ...in to po 5 letih!!! Res, da je tvoj še majhen, sam bo pa dozorel, očitno še bolj pozno!!! Ne vrži puške v koruzo...pa dr. Reljić je tud 1A! Močno stiskam pestke monika...tebi tud, ko imaš najtabuljšo Vido... p.s pa borka nana, ki je odprla to stran je po 4 letih NARAVNO zanosila!!!
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 23.1.2008 10:33:14
|
|
|
|
biba77
|
Tosja, draga, naj te objamem. Ves, jaz sem pred tremi leti tudi vedno na 19. dan imela O (s Klomifenom). Pa, saj ni blema. Sem ze nekako predelala, da bomo pac naslednji ciklus malo drugace startali, pa bo... Sicer pa o cudezih: mi smo nas cudez dobili v najbolj neprijaznih pogojih za IUI: jaz sem imela en sam folikel, moja sluznica ni bila ravno perfektna, moj dragi je imel ravno tisti jutro slab spermiogram, pa so vseeno pripravili plavalcke in na dan IUI-ja so me zaradi teh pogojev dali na listo za IVM. Ko bi morala imeti prvi UZ za IVM (14 dni po IUI-ju), sem pa sla na betaHCG test, ker ni bilo M... Nas cudez je zdaj tezek ze ene dobrih 12 kg in zelo zdrav in priden decko. Me drzi gor. V Mb-neplodnostni ambulanti pa imamo v bistvu res samo zelo v redu G. Vse po vrsti: Vlaisavljevic, Reljic, Kovaceva, Gavriceva. Lp, b77
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 23.1.2008 11:17:08
|
|
|
|
monikap
|
Tosja hvala ti si naša zvesta navijačica in naša spodbuda. biba77 vidiš en čudeš se je že zgodil in kdo ve mogoče pa bo sedaj to tvoj drugi čudeš samo ne obupat jaz še naprej stiskam pesti zate .
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 23.1.2008 19:31:04
|
|
|
|
monikap
|
Efi stiskam pesti za jutri dobro opravi in poročaj novičke .
|
|
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 24.1.2008 19:35:57
|
|
|
|
YULIAH
|
Sem bolj nova med vami, podobna vprašanja sem že dala na forum, pa so me punce napotile pod vašo streho. Včeraj sem dobila M, tak da me jutri čaka prvi UZ, potem pa vse kar spada k IUI. Me ful zanima kaj vse me čaka...mi lahko malo poveste ve, ki ste že v tem. Kolikokrat na UZ, kdaj in koliko se bom pikala...sem tolk radovedna glede tega, da me bo razneslo...mam ful mešane občutke , pa tiste lepe, in tudi slabe, skratka morda je to res TOOO. Vsake info bom vesela. Pa srečo želim tudi vsem ki prestajate enako. Bodimo močne!!!! Poljubčke in pozdravčke Y.
|
|
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 24.1.2008 19:49:14
|
|
|
|
Efi
|
Pozdravljene. Danes sem opravila 2.uz in tisti folikel od zadnjič se je prehitro ven metal, zdaj so ga pa trije v desnem jajčniku prerasli Tk da je stanje tako, da mam 3 dobro rejene in enga mal manj. V soboto stopka, v pon 2. IUI. Yuliah, pozdravljena. Pri meni je tako, da grem 5.dan ciklusa na uz, potem začnem s Klomifenom od 5.-9. dne po 2 tbl (nekatere pa namesto tabletk dobijo injekcije), potem še en uz in tam ti povedo, kdaj si moraš dat stop injekcijo (jo dobiš tam za domov) in nato čez 2 dni sledi IUI. Za ostale postopke pa ti žal ne vem povedat, ker jih nisem dala skoz. Lepo se mejte.
|
|
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 24.1.2008 20:00:18
|
|
|
|
tosja
|
Kaj je umetna inseminacija? I je ena od najstarejših tehnik zanositve z medicinsko pomočjo. Za razliko od stanja, ko se seme samo znajde v rodilih po naravnem spolnem odnosu /naravna inseminacija/, je umetna I postopek, ko seme vnesemo v rodila ženske v času, ki je najprimernejši za zanositev. Zaradi vpliva ang. literature v medicini, se za to obliko zdravljenja uporablja kratica AIH. AI pomeni, da gre za umetno inseminacijo (Artificial Insemination) z moževim (H=Husband) semenom, za razliko od AID, kjer D pomeni donorsko seme (seme neznanega darovalca). Priprava za postopek inseminacije je zelo podobna običajnemu ginekološkemu pregledu. Seme, ki ga je dal soprog pacientke z mastrubacijo, prenesemo v nožnico ali v cervikalni kanal vratu maternice. Oploditev nastane v jajcevodu, zato želimo seme prenesti čim bližje mestu oploditve. Tako se semenčice ne zgubljajo v rodilih, kar je zelo pomembno, če je njihovo število majhno. Semenčice vnesemo v votlino maternice ali v jajcevod s posebno cevko s katetrom za inseminacijo. To je tanka plastična mehka cevka, ki ne poškoduje sluznico maternice med posegom. Metodo imenujemo IUI ali intrauterina inseminacija (uterus=maternica). Za omenjeno metodo je pomembno, da moramo seme v laboratoriju pripraviti za prenos v maternico ali jajcevod. Postopek imenujemo "pranje semenčic". Z njim želimo razdvojiti gibljive semenčice od semenske tekočine. KAJ VPLIVA NA USPEŠNOST POSTOPKA INSEMINACIJE? I lahko opravimo v naravnem ciklusu. Takrat računamo na razvoj le ene jajčne celice. V primerih, ko želimo spodbuditi razvoj večjega števila jajčnih mešičkov (foliklov), spodbujamo njihov razvoj z zdravili. Ta so lahko v obliki tablet KLOMIFEN ali injekcij GONAL F, MENOPURE ali PUREGON. Razvoj foliklov spremljamo z UZ. Ko folikel doseže velikost, ki je značilna za dan pred ovulacijo, dobi pacientka injekcijo hormona hCG (Ovitrel), s katero sprožimo končno zorenje jajčne celice. I opravimo 24-38 ur po aplikaciji injekcije hCG, ko pride do sproščanja jajčne celice iz jajčnega mešička (ovulacija). Nepričakovan zaplet med stimulacijo je razvoj velikega števila jajčnih mešičkov. Takrat lahko z inseminacijo nastane nezaželena večplodna nosečnost. V takšnih primerih se pogosto odločimo za spremembo prvotneg NAČRTA in pacientki namesto I predlagamo eno od tehnik oploditve z biomedicinsko pomočjo (IVF lai ICSI), ko lahko v maternico prenesemo le želeno število zarodkov. I= inseminacija evo, punce moje sem šla mal nazaj brat zgodovino...zravn mal ... so me spomini ponovno dohiteli... Držte se, ne obupat!!!! NIKOL!!!!
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 24.1.2008 20:06:50
|
|
|
|
tosja
|
IUI - januarčice, februarčice 1. monikap (MB, 1. IUI, dr. Gavrić) špikanje 21.01. 1.IUI 04.02. TEST 2. Efi ( 2. IUI) 24.01. 2.UZ 26.01. stopka 28.01. 2.IUI 11.02. TEST 3. biba77 (MB, 2. IUI, dr. Reljič) Klomifen 5.-9. dan ciklusa 4. *ajetam* (LJ 1. IUI) špikanje 21.01. stopka 5. snežinka7 (LJ 1. IUI) Klomifen 5.-9. dan ciklusa 28.01. 1.UZ 6. YULIAH (1. IUI) Bromergon 25.01. 1.UZ Drage IUI-jevke - veselo na delo! Javite s čim se drogirate in vse ostale pomembne datume, pa seveda tudi to, katera klinika vas ima na grbi. Pol pa kar veselo na delo. In ne glede na to, da bodo zdravniki pomagali, lahko še doma malo tako čisto za ziher. Optimistični začetki - srečni konci! FAN CLUB Sulfinija, Anitka , ija, DaisyE, tosja , sayuri , soncek djukelica punce sem si drznila osvežit seznam...prosim, da me dopolnete - kakšna je vaša terapija, G, kje se zdravite, kateri postopek....
< Sporočilo je popravil tosja -- 24.1.2008 20:20:15 >
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 24.1.2008 20:12:40
|
|
|
|
YULIAH
|
Tosja! Hvala na izčrpni definiciji IUI. Vseeno me je mal strah vsega skupaj. Ne vem niti kolikšen procent uspeha je v tem postopku. sama namreč jemljem bromergon, da mi niža preveliko vrednost prolaktina.Upam da bo ok, bom ju3 videla kako bo.
|
|
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 24.1.2008 20:21:51
|
|
|
|
tosja
|
YULIAH - ne obremenjuj se s procenti in statistiko - tud po naravni poti je vsak mesec 25% možna zanositev, tako da...
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 24.1.2008 20:24:26
|
|
|
|
YULIAH
|
Bom javila kako bo...
|
|
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 24.1.2008 20:53:25
|
|
|
|
snežinka7
|
tosja, te moram pohvalit, da si zelo lepo vse opisala. Ja jaz še Klomifen jutri potem pa bomo videli, kaj bo do ponedeljka ko grem na prvi UZ. Če bo kaj foliklov ali pa nič. Lahko noč!
|
|
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 24.1.2008 22:11:05
|
|
|
|
biba77
|
IZVIRNO SPOROČILO: tosja 3. biba77 (MB, 2. IUI, dr. Reljič) Klomifen 5.-9. dan ciklusa Tosja, biba77 je uradno pri dr. Kovacevi, samo na zadnjem UZ je bil dr. Reljic (pred tem pa dr. Gavriceva)... Full si se potrudila.
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 25.1.2008 7:30:17
|
|
|
|
biba77
|
Aja, pozdravljena Yuliah in cimprejsnji ti zelim!
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 25.1.2008 9:33:28
|
|
|
|
Efi
|
Efi: Klomifen 5.-9.dan po 2 tbl/ MB/ dr. Kovačeva
|
|
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 25.1.2008 11:47:47
|
|
|
|
monikap
|
Efi si pridna kokoška v ponedeljek pa ti želim uspešen IUI. Yuliah dobrodošla in res je ne obremenjuj se s procenti prepusti se in zaupaj v uspeh želim ti čimprej močni . Tosja hvala ,da si uredila seznam si se zelo potrudila zlata si . snežinka7 tebi pa v ponedeljek veliko lepih foliklov. Biba77 tudi tebi držim pesti za ponedeljek.
|
|
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 25.1.2008 15:02:48
|
|
|
|
*ajetam*
|
tosja... ne vem točno kaj si hotla s tem povedat sam da povem v svoj zagovor... vedno ampak vednoo sem bila zelo optimistična in nikoli bila panična. sedaj sem pač v postopku in sem prvič po skoraj dveh letih nervozna. ker sem prvič doživela marsikaj. in imam tudi precej upanja. a moram biti realna da morda tudi ne bo uspelo. zato nervoza... in ne maram, da mi kdo reče da sem zelo negativna in živčna kr naprej in tko.. ker ni res... je pa res, da večinoma ko sem slabe volje pridem na forum, ker vem da so tu gor punce ki me razumejo... zato izpade da samo jambram.... ja nervozna sem... prvič odkar se trudiva delat otroka sem res imela ovulacijo. in sem vedela za to... zato sem nervozna ker vem da je bila in me zanima če se bo prijelo... žal tako pač je... to še ne pomeni da sem čisto pritegnjena in cel dan samo o tem razmišljam in se živciram. včasih pa se. ja... tako pač je. vem da ni prav a ne morem si pomagat... drugače imam jaz menopur....
|
|
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 25.1.2008 16:28:35
|
|
|
|
tosja
|
IZVIRNO SPOROČILO: *ajetam* ja nervozna sem... prvič odkar se trudiva delat otroka sem res imela ovulacijo. in sem vedela za to... zato sem nervozna ker vem da je bila in me zanima če se bo prijelo... žal tako pač je... Te popolnoma razumem. Pokarala sem le tvoj post, ko si zapisala, da Klomifen ne da takšnih rezultatov kot injekcije... Drugač pa je RR javen forum, kjer lahko VSAK pove svoje mnenje...je pač tako, da se potem tud kreše... Nisem pa mislila nič slabega...pa da je uspelo in bomo čez dober teden proslavljali vajin
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 25.1.2008 16:34:06
|
|
|
|
tosja
|
IUI - januarčice, februarčice 1. monikap (MB, 1. IUI, dr. Gavrić) špikanje 21.01. 1.IUI 04.02. TEST 2. Efi (MB, 2. IUI, dr. Kovač) Klomifen 5.-9. dan 2 tabl. 24.01. 2.UZ 26.01. stopka 28.01. 2.IUI 11.02. TEST 3. biba77 (MB, 2. IUI, dr. Kovač) Klomifen 5.-9. dan ciklusa 4. *ajetam* (LJ 1. IUI) špikanje Menopur 21.01. stopka 04.02. TEST 5. snežinka7 (LJ 1. IUI) Klomifen 5.-9. dan ciklusa 28.01. 1.UZ 6. YULIAH (1. IUI) Bromergon 25.01. 1.UZ Drage IUI-jevke - veselo na delo! Javite s čim se drogirate in vse ostale pomembne datume, pa seveda tudi to, katera klinika vas ima na grbi. Pol pa kar veselo na delo. In ne glede na to, da bodo zdravniki pomagali, lahko še doma malo tako čisto za ziher. Optimistični začetki - srečni konci! FAN CLUB Sulfinija, Anitka , ija, DaisyE, tosja , sayuri , soncek djukelica , gold fish, Dalija, dajamaja, HEL36, lina10
< Sporočilo je popravil tosja -- 25.1.2008 16:39:45 >
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 25.1.2008 16:54:37
|
|
|
|
*ajetam*
|
IZVIRNO SPOROČILO: tosja IZVIRNO SPOROČILO: *ajetam* ja nervozna sem... prvič odkar se trudiva delat otroka sem res imela ovulacijo. in sem vedela za to... zato sem nervozna ker vem da je bila in me zanima če se bo prijelo... žal tako pač je... Te popolnoma razumem. Pokarala sem le tvoj post, ko si zapisala, da Klomifen ne da takšnih rezultatov kot injekcije... Drugač pa je RR javen forum, kjer lahko VSAK pove svoje mnenje...je pač tako, da se potem tud kreše... Nisem pa mislila nič slabega...pa da je uspelo in bomo čez dober teden proslavljali vajin ja to je res.. nebi smela tega rečt... jaz samo govorim glede na svoje izkušje. ko sem jemala klomifen se ni nič dogajalo. z inekcijam pa se je vse zgodilo kot se more... in poznam jih veliko, ki so imele klomifen pa ni nič pomagalo... samo zato sem pač predvidevala da klomifen niso tok močno zdravilo kot inekcije...
|
|
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 25.1.2008 16:54:38
|
|
|
|
*ajetam*
|
IZVIRNO SPOROČILO: tosja IZVIRNO SPOROČILO: *ajetam* ja nervozna sem... prvič odkar se trudiva delat otroka sem res imela ovulacijo. in sem vedela za to... zato sem nervozna ker vem da je bila in me zanima če se bo prijelo... žal tako pač je... Te popolnoma razumem. Pokarala sem le tvoj post, ko si zapisala, da Klomifen ne da takšnih rezultatov kot injekcije... Drugač pa je RR javen forum, kjer lahko VSAK pove svoje mnenje...je pač tako, da se potem tud kreše... Nisem pa mislila nič slabega...pa da je uspelo in bomo čez dober teden proslavljali vajin ja to je res.. nebi smela tega rečt... jaz samo govorim glede na svoje izkušje. ko sem jemala klomifen se ni nič dogajalo. z inekcijam pa se je vse zgodilo kot se more... in poznam jih veliko, ki so imele klomifen pa ni nič pomagalo... samo zato sem pač predvidevala da klomifen niso tok močno zdravilo kot inekcije...
|
|
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 25.1.2008 18:12:11
|
|
|
|
monikap
|
*ajetam*lepo,da si spet med nami .Kako so pa kaj tvoji živčki?Moji vedno bolj poskakujejo komaj čakam na dan testa in upam na močne . Tudi tebi želim zelo močni test pa bova delali na isti dan .
|
|
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 25.1.2008 20:18:10
|
|
|
|
*ajetam*
|
ja sem vidla. full fino... jest sem tuhtala da bi kar malo kasneje.. ne vem... da ne bom preveč živčna če bo minus pa bom pol tuhtala da mogoče je prezgodi al pa kej. raje bi še en teden kasneje da mi res M zamuja ornk da pol rečem ok.... to pa je sumljivo ne vem.. se bom odločila ko bom tam. kako ti čutiš tam spodaj... jest skos trebuh čutim..ne vem... mogoče zarad psihe... ste ve fejst ovulacijo čutile ? jest sem imela zello očiten izcedek pa na dan O me je toook bolelo v jajčnikih da sem cel dan v postelji preživela. groza
|
|
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 25.1.2008 20:21:33
|
|
|
|
HEL36
|
se javlja ena navijačica dajmo punce monikap, ajetam, držim pesti za 04.02. da bosta efi zate pa 11.02.
|
|
RE: Javite se vse ki čakate na IUI 25.1.2008 20:35:58
|
|
|
|
snežinka7
|
monikap hvala. Jaz pa želim tebi in *ajetam*, da bi zagledali 04.02. močni .
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Oblika penisa je pomembnejša od velikostiSte vedeli, da lahko s posebnimi tehnikami pomagate penisu, da dobi optimalno obliko. V resnici je oblika pomembnejša od...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......