nina166 -> RE: smrt v zibki (24.4.2007 13:35:44)
|
IZVIRNO SPOROČILO: **** Fora pri smrti v zibelki je ta,da zdrav dojenček v bistvu zaradi ugodja (npr.pretoplo) pregloboko zaspi.Mašo je 3-krat zbudil alarm.Ona je potem naprej spančkala.Vsaj da nekaj zaropota ali pa otroka malo porukaš,da začne spet dihat. To sem tudi jaz slišala. Od znanke sin je umrl star 3 mesece. Popoldan so ga dali spat in ko so ga šli gledat je bil že mrtev. Takrat so ji zdravniki rekli, da tako mali otroci tako močno zaspijo, da enostavno pozabijo dihat. Takrat je treba otroka samo dvignit in ga toliko strest, da se zbudi in začne normalno dihat naprej. Če pa se uporablja Angelcare pa se v veliko primerih zbudijo otroci že zaradi alarma. Tako so rekli njej. Je pa še kar nekaj drugih dejavnikov, ki lahko privedejo do tega: spanje na trebuhu, pretopla spalnica, preveč oblečen otrok... Angelcare in njemu podobne naprave (mi imamo Nanny) res priporočam vsakomur, ker se lahko to naredi vsakemu tudi če je dojenček popolnoma zdrav. Mi smo z njim zelo zadovoljni, saj lahko v miru zaspim. Se je pa tudi pri nas že 3-krat oglasil, samo na srečo ni bilo nič hujšega.
|
|
|
|