Pljučnica in potovanje (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

ac -> Pljučnica in potovanje (21.4.2007 9:15:24)

Naša 16-mesečnica ima lažjo obliko pljučnice in bo do nedelje (3x) jemala Sumamed. V ponedeljek naj bi pa šli za 1 teden na Djerbo. Pediatrinja je rekla, da naj bi antibiotiki takoj prijeli (nekje sem slišala, da naj bi Sumamed potem 'držal' še par dni) in, da v bistvu bi lahko šli na pot. Malčica je sicer živahna, vročine nima, edino kašlja in hrope (kar upam, da bo do jutri zvečer že izginilo). Kakšno je vaše mnenje - naj gremo ali naj ostanemo doma???

Anonimen -> RE: Pljučnica in potovanje (21.4.2007 9:40:28)

Ne vem no, odrasli ljudje ponavadi preležijo najmanj 14 dni. Odločitev je tvoja. Jaz sigurno nebi šla, ker vsak zaplet, sploh ker bo zamenjala okolje in klimo je lahko usoden. Sej ponavad tud v službo ne gremo po 3 dneh, mar ne?

BAMBINA_ -> RE: Pljučnica in potovanje (21.4.2007 9:46:10)

Jaz na račun otrokovega zdravja gotovo ne bi tvegala.

rija -> RE: Pljučnica in potovanje (21.4.2007 9:49:53)

Ne mi zdaj zamerit da bom groba: ampak od kje vam ideje, da boste napol zdravega otroka vlekli na Djerbo, kjer ne vem, če je zagotovljena glih neka dobra zdravniška pomoč.

Mislim....svašta....

Primoza -> RE: Pljučnica in potovanje (21.4.2007 10:01:19)

Če si hočete vzgojiti kake kaverne na pljučih potem kar pojdite, ampak presaditev pljuč ni povsem rutinski postopek...

Drugače pa vsakakršna pljučnica zahteva počitek in uživanje tekočine, NE GA BIKSAT!

Anonimen -> RE: Pljučnica in potovanje (21.4.2007 10:03:56)

Z napol prebolelo pljučnico na pot in to tako dolgo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Lahko, če potrebuješ še mesece bolniške....

Anonimen -> RE: Pljučnica in potovanje (21.4.2007 10:06:32)

Rija, sej maš prav. Vsaka mamica bi mogla vedit, kako in kaj glede tega. Še naše babice so nas za vsak prepih martretirale zaradi prepiha, da bomo fasale pljučnice, pa smo se ji samo smejali. Pa še kako prav imajo!
Že zadost opozoril je glede vode v takih državah, jaz pa se nasploh izogibam muslimaskim državam, pa nisem nacionalist, sem samo skeptik glede vseh teh bombnih napadov.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley16.gif[/image]

Marogica -> RE: Pljučnica in potovanje (21.4.2007 10:25:40)

TUdi jaz se strinjam, da kljub dokončano "terapiji", človek, ki je prebolel pljučnico, še ni popolnima zdrav. GOvorim iz lastnih izkušenj, ko sem po 3 tednih prebolevanja šla nazaj delat in po 4 dneh, se mi je ponovilo. Da bi pa kam tako daleč potovala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] -to pa mi ne bi prišlo niti na misel.

Ali pojdita na Djerbo sama ali pa odpovejta. Žal. S pljučnicami se ni za šalit...

Anonimen -> RE: Pljučnica in potovanje (21.4.2007 10:38:15)

A pediatrinja vam je pa rekla, da lahko greste?

Ja, Summed deluje tako, da je še mislim da 14 dni v telesu, kjer deluje antibiotično. Kar v bistvu pomeni isto, kot če bi otrok 4 ali kolikor pač dni bil še na antubiotikih. Takrat mogoče izgleda zdrav, ampak ni.

Tako da ..., jaz tudi ne bi šla. Pa saj na podlagi zdravniškega potrdila dobite povrnjen vplačan denar ali kako že.

NRMM -> RE: Pljučnica in potovanje (21.4.2007 14:40:13)

Uffff tole pa jaz ne bi reskirala,pa pediatrinjino mnenje gor ali dol. Djerba nima ne vem kako porihtanih zdravniških stvari.Najnujnejše ja,kaj več pa ne.

Kjer je Maruša v varstvu je imela varuška pljučnico in,ker je prehitro začela zopet paziti otroke,kljub temu,da smo si vsi priskrbeli druga varstva,se ji je čez 14 dni pojavila zelo grda gnojna angina.......to je bila posledica nepreležane pljučnice. Pa so to starejši ljudje,ne pa tako mali otroci,ki so dosti bolj občutljivi.

Primoza -> RE: Pljučnica in potovanje (21.4.2007 15:02:57)

Ja zdaj smo pa dodali toliko opozoril in klicajev, da nam je avtorica kar pobegnila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. No upam, da si je prebrala opozorila.

ac -> RE: Pljučnica in potovanje (21.4.2007 15:30:02)

Ne, ne, primoza, nisem še pobegnila na Djerbo....

Gre pač za to, da sem, ko sem bila še sama, veliko potovala po svetu in nisem nikoli komplicirala, tudi pri boleznih ne (sedaj me ni treba takoj napasti, da pri boleznih ne gre za kompliciranje). In ko je sedaj pediatrinja rekla, da kljub bolezni (rahla oblika bolezni + ko je na antibiotikih, naj bi bila 'zavarovana') lahko gremo, mali pa tudi sploh ni poznat, da je kaj bolna, sem pač sprožila vprašanje še na forumu, ker se je v meni kljub pediatričinem mnenju pojavil dvom. Ja, vem pa, da vas je ogromno, kateri se tudi z zdravim otrokom ne bi premaknili kam daleč od doma, npr. v 'muslimanske države'. Ampak - to je pač stvar posameznika in mislim, da starši, ki se z (zdravim) majhnim otrokom odpravimo tudi kam čez mejo, nismo ravno neodgovorni.

Se pa z vsemi vami strinjam glede potovanja z bolnim otrokom, tako da vse kaže, da bomo pot prestavili na drugič.

Hvala vsem za odgovore!

Anonimen -> RE: Pljučnica in potovanje (21.4.2007 15:41:45)

Očitno ne razumeš kaj sem hotela povedati glede MUSLIMANSKIH DRŽAV. Se jih pač izogibam, ko si nas pa vprašala glede pljučnice, ti lahko povem pa samo to, da nobeden pediater ne bo rekel tako bedastega nasveta, da pojdi z otrokom potem na potovanje. Sorry, sem kar že nekaj časa v zdravstvu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Vsako okolje, klima vpliva že na zdravega človeka, da ne govorimo za nekoga, ki je na antibiotikih. Pač stvar izbire in loterije!

Anonimen -> RE: Pljučnica in potovanje (21.4.2007 15:43:52)

In vsak antibiotik je še kar nekaj časa v telesu. Sumamed je pač vrsta antibiotika, ki vpliva zelo hitro, zato ga vzameš tako malokrat.

Primoza -> RE: Pljučnica in potovanje (21.4.2007 17:26:42)

No saj tisto o begu je bilo bolj mišljeno v šali.

Drugače pa je pljučnica precej resna zadeva, ker se lahko dejansko zelo zahrbtno zakomplicira. Tudi mi, ki smo v polni kondiciji smo ji letos v začetku leta vsi štirje podlegli in bili na sumamedu. Dobili smo dve kuri s sumamedom po tri dni. So morali kar lepo počivati, jaz sem si sicer privoščil malo prekškov, obiski v službi in lažji izleti v hribe ob jemanju sumameda, ampak to je druga zgodba. Pa še takrat sem čisto drugače dihal s pljuči. Zdaj je od pljučnice dva meseca, pa še nismo v povsem polni kondiciji. Manjka predvsem moč, kar se opazi predvsem pri gaženju ob nošnji težjega nahrbtnika.

arielca -> RE: Pljučnica in potovanje (21.4.2007 18:45:06)

ac, jaz ne bi šla. Po naravi sem že tako ali tako bolj ziheraš, na tako dolgo pot pa sploh ne bi upala. Že z zdravim otrokom te marsikaj skrbi in se lahko marsikaj zgodi, z bolnim je pa tveganje še večje. Djerba bo počakala, zdravje je pa eno in edino.
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image] zate in a tvojo princesko!

lelaval -> RE: Pljučnica in potovanje (21.4.2007 21:41:19)

Jaz ne bi reskirala - že zaradi slabe izkušnje iz preteklosti.
Sva pred leti, ko je sin bil mlajši in cel teden je bilo njegovo zrav. stanje tako tako - 1 dan vročina, 2 ne, pa spet,... In je moj šel dan pred odhodom na morje za prvomajske praznike k pediatrinji, ki je potrdila le virozo in odhod še priporočala. Ampak očitno se je le nekaj kuhalo, svoje je dodala še spememba klime in domov sem odšla že naslednji dan s sumom, da je dobil pljučnico. In res - takoj je bil sprejet v bolnico z diagnozo plučnice.

Metuljček Cekinček -> RE: Pljučnica in potovanje (23.4.2007 15:36:48)

Nati, enostavno ne morem iz svoje kože in te moram popraviti - ljudje, ki imajo predsodke do drugih religij oziroma njihovih pripadnikov niso nacionalisti, ampak so kvečjemu verski nestrpneži.

Samo to imam za dodati.

Stran: [1]